Computer Questions

I have several questions on an assignment that I need help with.
Will you please check the questions
and please check my answers?



1. You are purchasing a new computer
for your office and you want a
high performance model due to the
applications you will be running.
Which processor would be the fastest?
A. Pentium 1
B. Pentium 4
C. Celeron 4
D. Itanium 4

2. If the boot sector on your computer
becomes corrupted,what is the most
likely result?

A. your computer will run slower.
B. your computer will swap memory.
C. The computer will fail to formatt
a drive.
D. Your computer won't boot.

3. Which type of drive would offer the
fastest performance time for the
transferring of files?

A. A CD-ROM
B. A floppy disk
C. A DVD
D. A hard drive with a transfer
rate of 50 MBps

4. You have a 3 Meg file on your
desktop at work that you have
been working on using Windows XP.
You would like to bring the file
home to work on. You try to save
the file to a floppy disk but the
save operation fails. Why is this?

A. The file is formatted with NTFS.
B. The floppy is formatted with FAT32.
C. The floppy is fragmented.
D. The file is too big for a floppy.

5. You buy a second hard drive for your
computer to be used as an additional
storage unit. Your computer runs XP
as its operating system. You need to
format the new hard drive. What file
system should you use for the hard
drive to run at its optimum?

A. NTFS 5
B. NTFS XP
C. FAT 32
D. NTFS

6. You wish to purchase a modem for
your laptop computer. What type of
expansion port will your laptop most
likely require?

A. SCSI
B. PC Card
C. PCI
D. IEEE 1394

7. You want to purchase some CD-ROMS
so that you can backup your files
every two weeks. You would like
to use the same CD-ROM multiple
times. What type of CD-ROM should
you purchase?

A. CD-R
B. CD-RW
C. DVD-R
D. CD-HW

8.What is the advantage of hot-swappable
disks?

A. They can transfer data at a rate
of over 80 mps.
B. They have a high-density rate.
C. You don't have to turn off the
machine to add or remove them.
D. They can utilize IDE or
SCSI interfaces.

9. What type of memory is NOT an
example of volatile memory?

A. SIMM
B. FLASH
C. DIMM
D. SO-DIMM

10. You install a new operating system
and some new applications on your computer. You notice that your computer
runs much slower than normal. You take
the computer to the repair shop and the
technician tells you that your computer
is swapping a lot. What is the easiest
way to fix this situation?

A. Install an additional hard drive.
B. Replace the CPU with a faster one.
C. Install more RAM.
D. Install a USB Drive.

11. You want to purchase a new hard drive for your computer. A friend of
yours gives you an extra one he has
laying around. You would like to delete
any data that is already on the drive
so that it is in its original clean
state. What is the easiest way to do this?

A. Reset the jumper on the back of
the hard drive.
B. Reformat the drive.
C. Delete the root folder on the drive.
D. Use a SCSI formatter to erase the
sectors.

12. The __________ connects the
hard drive or CD Drive to the
computer bus.

A. Disk Zip
B. disk controller
C. SCSI card
D. EIDE expansion slot

13. What does the application WinZip
do?

A. It is a disk utility that defragments
your hard drive.
B. It is a disk scanner utility.
C. It is a file compression utility.
D. It is an office spreadsheet
application.

14. What characteristic do USB devices
and PC cards have in common?

A. They are both hot swappable.
B. They both use the local bus.
C. They both run at the same megahertz
speed.
D. They both use titanium storage.

15. Who is the primary competitor in
the PC processor market?

A. Microsoft
B. RISC
C. AMD
D. Apple

16. A computer's operating speed is
tied to the speed:

A. of the amount of volatile RAM.
B. of the amount of nonvolatile RAM C. of the transfer rate of the hard
drive.
D. of the system clock.


Here is a list of my answers.
If I have an answer wrong will you please help? I surely would appreciate it. I'm thinking some of my answers are wrong.


Questions and Answers:

1. B
2. C
3. D
4. B
5. A
6. B
7. B
8. C
9. B
10.C
11.B
12.B
13.C
14.A
15.C
16.D

I apologize for the late reply. I was in Taipei all weekend.

It's about 2 AM and I looked through your answers. Everything looks good, with the exception of a few. But again...it's 2 AM here so I hope this is still ok.

Question #2 - if a boot sector is failed, the computer will not boot. So D.

Question #4 - the problem is that floppy disks have 1.44 MB of memory. You're trying to write 3 MB to it. It won't fit. D - the file is too big for the disk. Your answer, that the floppy is a FAT32 format, does not matter. You can use a FAT32 disk on Windows XP.

The rest looked good.
Matt

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 133

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. DEAR REINY

    dear reiny i am sim who posted 4 questions this morning i am in dubai and my final examinations are after 13 days and by the way those questions were not my homework or assignment those were some sums which we get on our school

    asked by sim on February 13, 2016
  2. To Anonymous re American History

    Your LONG list of questions without any attempts at answers has been removed. Do not posts whole tests here and expect others to do your work for you. If you have actual questions about your assignment, post them, but DO NOT POST

    asked by Writeacher on February 15, 2013
  3. HCR 210

    I have an assignment for week 4 in HCR210 due Sunday. We are to interview small, medium-sized and large medical facilities and ask 13 questions regarding medical/patient records. There are no facilities in my area willing to

    asked by Cathy on May 24, 2010
  4. hcr 210

    I have an assignment for week 4 in HCR210 due Sunday. We are to interview small, medium-sized and large medical facilities and ask 13 questions regarding medical/patient records. There are no facilities in my area willing to

    asked by anastasia on April 14, 2010
  5. Cultural Diversity

    I am working on an autobiographical research paper that analyzes the influences of race as it relates to your community. Can someone please answer a few of the following questions to help me with different openions on the subject?

    asked by Russell on December 30, 2006
  6. Microeconomics

    A couple of assignment questions: Assume that the market for annual physical check-ups is in equilibrium, and not everyone gets an annual physical check-up. What is the effect on price and quantity if a government regulation fixes

    asked by Will Jr. on September 22, 2008
  7. Mathematics

    The multiply choice part of an assignment has 4 possible choices from each of the 5 questions how many possible ways can you answer the assignment? 9 1024 40 20**

    asked by Maria on May 10, 2019
  8. Math

    Richa spends 1/4 of pocket money on chocolates,1/8 on pencils.At the end she had R's 40 left. How much did she have at the beginning? Many solved 25 questions of his math assignment.This was 1/8 of total questions. He does not

    asked by Seema on February 13, 2016
  9. Math

    Many solved 25 questions of his math assignment.This was 1/8 of total questions. He does not know 1/5 of the rest. How many questions were there in all? How many did he not know?

    asked by Anonymous on July 24, 2017
  10. medical law and ethics

    Complete the following 2 exercises 1. Prepare a bank deposit detail for a $2230.00 deposit. Use the information in questions A-D. Record your answers to the deposit slip provided. NOTE: The bank deposit slip is setup for you to

    asked by Tracye on December 21, 2013
  11. Civics to Ms.Sue

    Ms.Sue can you check my questions below I like when you check them and suggest what's best. I just need to finish this study guide so I can start studying on the right questions and not on the wrong ones.

    asked by Sarah on April 3, 2015

More Similar Questions