Ask questions and get helpful responses.

Math

if Mo reads 2/5 of her book on Monday then 1/2 of the remaining pages on Tuesday then 5/9 of the remaining pages on Wednesday the nthe remaining pages on Thursday plus reads 68 more pages on Tuesday then Wednednesday how many pages in the book

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  4. ℹ️
  5. 🚩
  1. Mon read 2/5, leaving 3/5
    Tue read 1/2 * 3/5 = 3/10, leaving 1/10
    fix your missing numbers and then you can do the subtraction to find the total.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  2. Answer - 510
    MONDAY Read 204 (2/5) Remaining 306
    TUESDAY Read 153 (1/2 of 306 3/5) Remaining 153
    WEDNESDAY 85 (5/9 of 153) Remaining 68
    THURSDAY 68
    Tuesday is 68 more than Wednesday 85 + 68

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  3. Total No of pages = x
    Monday = 2/5 x (remaining pages are 3/5 x)
    Tuesday = 1/2 of 3/5 x = 3/10 x
    Rem pages on Tuesday
    = 3/5 x - 3/10 x
    = 3/10 x
    Wednesday = 5/9 of 3/10 x = 1/6 x
    Now
    Wed + 68 = Tues
    1/6 x + 68 = 3/10 x
    3/10 x - 1/6 x = 69
    (9-5)x/30 = 68
    x = (68 *30)/4
    x = 510 Answer

    Proof

    (1/6) * (510) +68 = (3/10) * 510
    153 = 153

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  4. Mon 2/5 remainder 3/5
    Tues half of 3/5 (6/10)=3/10
    Wed 5/9 - ( 3/10 x5/9) criss cross simplify (1/2x1/3= 1/6) but 68 less than Tues
    3/10 - 1//6 (common denominator =30) 9/30 - 5/30 = 4/30 = 68 (68 divided by 4=170 1/30 =17)
    2/5=12/30 (12x17=204 Mon) - 3/10=9/30 (9x17=153 =Tues) - 1/6=5/30 (5x17=85 Wed or 153-68=85)
    as there were 4/30 left ( 4x17=68) 204+153+85=442+68=510

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  5. 4/5 of the book

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩

Respond to this Question

First Name

Your Response

Still need help? You can ask a new question.