6th grade - Lang Arts

posted by .

Can you check the following?

Find the verb phrase
1. Will you buy me a drink?
ans: will buy

2. Sam is not going to the dance.
ans: is going

3. Al should have mowed the lawn today. ans: should have mowed

4. Theresa will be playing her clarinet at the concert tonight.
ans: will be playing

5. Rosie could have worked on that project today.
ans: could have worked

6. Tony and Jim have been chosen as finalists at the science fair.
ans: have been chosen

7. My grandmother has carefully repaired the broken vase.
ans: repaired

8. Maria will probably leave for New York on Wednesday.
ans: will leave

Identify whether it is a simple (ss), compound (cd), complex (cx), or compound-complex (cd-cx).
9. I like spring in Idaho even though spring seems to be the shortest season of the four.
ans: cx (complex)

10. I enjoy it because the temperature is pleasant, and everything is green and pretty.
ans: cx (complex)

11. I also love to hear the birds singing in the trees and to watch them building their nests.
ans: cd (compound)

12. Especially when I see the swallows returning to their mud-daubed nests, I know that summer is coming.
ans: cx (complex)

13. In the springtime the days are longer, and the sun shines through the windows, warming my soul with its rays after the gloomy gray days of winter.
ans: cd-cx (compound complex)

14. I can accept the rain and wind since I know that these two elements are important to water the earth and then to dry it back out again.
ans:

15. With the rain and sunshine come the flowers, and their bright colors brighten my life.
ans: cx (complex)

16. The wind is sometimes a little bit too much around here; otherwise, there are very few major problems with this season of awakening and hope.
ans: cd-cx (compound complex)

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. 6th grade math

    Can you check these, please? Convert each of the following verbal phrases to algebraic expressions. 1.twice the number plus 16 is 18 Ans: 2x + 16 = 18 2.the quotient of a number and ten more than fourteen is eleven Ans: (10 + 14)/x
  2. 6th grade math

    Can you check these problems, please? Translate each phrase into algebraic expression. 1. 5 more than D Ans: 5 + D 2. Twice a number W Ans: 2*W 3. Product of 60 and W Ans: 60*W 4. A number, N, decreased by 18 Ans: N - 18 5. 14 minus
  3. 6th grade math

    Can you check these, please? 1. George had 5 apples. His mother gave him a few more apples to share with his friends. Write an expression to represent the total number of apples George has. Ans: 5 + n 2. four times as much as a number
  4. 6th grade math

    Can you check the following problems related to inequalities?
  5. 6th grade math

    Can you check these inequalities? 1. Chancellor is saving $15 each week for at least n weeks to buy a skateboard that cost $150. Write an inequality to represent this real life situation. Ans: 15n >= 150 2. Write an inequality to
  6. 6th grade Lang Arts

    Can you check my answers? Name type of sentences 1. I believe my students are ready to take this test because everybody has worked hard to learn the material. Ans:complex independent - I believe my students are ready to take this test
  7. 6th grade Lang Arts

    Can you check my homework, please? Identify each pronoun as personal, reflexive, demonstrative, indefinite or interogative. 1. These are Elberta peaches, which are very popular in the United States. Ans: these = indefinite 2. Nobody
  8. 7th grade math (probability)

    Can you check these, please? Ten cards numbered 1 through 10 are mixed together and then one card is drawn. Find the probability of each event. Write each answer as a fraction, percent, and decimal. 14. P(less than 5) = 4/10 = 2/5
  9. language arts

    Action Verb or Linking Verb Many dogs use their tails for communication ans. "use" is the - Action Verb A dog's tail expresses playfulness of fear. ans. "expresses" - Linking Verb Other dogs have fluffy or curly tails ans - "have" …
  10. Hyperbole

    Read the oral notes carefully. Then, decide whether each of the following statements contain a hyperbole! Q1. "If I’ve told you this story once, I’ve told it a million times!" a. Hyperbole b. No Hyperbole Ans: a. Hyperbole Q2. …

More Similar Questions