Post a New Question

Homework Help: Social Studies: Religion

Recent Homework Questions About Religion

English
Discuss the manner in which the theories expressed by John Winthrop are in some degree evident in American government and culture today. Can someone tell if my answer is right. In Prospero's America, Walter W. Woodward looks at the exchange of catalytic society to America by ...

History
Ok the question was, what evidence in the declaration is there of religious faith? I put, "We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty, and ...

English
1. They realize that a different religion is something to talk about, not to fight about. ------------------ What is the full form of #1? 2. They realize that a different religion is something to talk about, and it is not something to fight about. 3. They realize that a ...

English
1. Today, millions of people have one form of religion, and their neighbors a different one. 2. Today, millions of people have one form of religion, and their neighbors a different religion. 3. Today, millions of people have one form of religion, and their neighbors a ...

Can anyone help with this paragraph??? english
Rewrite the following paragraph. Add colons and semicolons where needed. Note that a spelling/grammar-checker does not always catch these errors. One of the most exciting experiences in my life was traveling to Uruguay in South America in June of 2005, through the end of ...

English - Miss Sue Help!!!
Rewrite the following paragraph. Add colons and semicolons where needed. Note that a spelling/grammar-checker does not always catch these errors. One of the most exciting experiences in my life was traveling to Uruguay in South America in June of 2005, through the end of ...

English
Rewrite the following paragraph. Add colons and semicolons where needed. Note that a spelling/grammar-checker does not always catch these errors. One of the most exciting experiences in my life was traveling to Uruguay in South America in June of 2005, through the end of ...

English
Rewrite the following paragraph. Add colons and semicolons where needed. Note that a spelling/grammar-checker does not always catch these errors. One of the most exciting experiences in my life was traveling to Uruguay in South America in June of 2005, through the end of ...

English
They realize that a different religion is something to talk about, not to fight about. ---------------------- In this sentence what does 'something' mean? #1 or #2? 1. a thing that is not known or mentioned by name 2. a thing that is thought to be important or worth taking ...

POL Week 4. Answer check
Question 1.1. The Judiciary Act of 1789 established all of the following except that the Supreme Court would (Points : 1) *A) have one Chief Justice. B)have five associate justices. C)sit in two sessions each year. D)determine how many federal districts there would be. ...

POL 201 Week 4 quiz help
Question 1.1. The Judiciary Act of 1789 established all of the following except that the Supreme Court would (Points : 1) have one Chief Justice. have five associate justices. sit in two sessions each year. determine how many federal districts there would be. Question 2.2. ...

Literature-Help me Ms. Sue
1. When does the Narrative of Sojourner Truth take place? A. right after the Emancipation Proclamation. . Before the Civil War. C. During the Civil War. D. After the Civil War 2. In emphasizing the importance of individual thinking and basing one's beliefs on one's own ...

History
When Truman used the phrase "alternate ways of life," what two ways of life was he talking about? This is from my book: "At the present moment in world history nearly every nation must choose between alternative ways of life. The choice is too often not a free one. One way of ...

History
Ms. Sue please help! 3. Read the passage and answer the question that follows: Many slaves preferred not to escape their horrible lives on plantations because their families were often with them. Despite the fact that slaves had no rights, they often found ways to sabotage the...

English
Read the following lines from "An Arab Shepherd Is Searching for His Goat on Mount Zion." Searching for a goat or a son has always been in the beginning of a new religion in these mountains Which of the following sentences best explains the meaning of these lines? The ...

History
1. "Am I not a women and a sister" What were the ideals of the movement related to this medallion? a)abolition and suffrage****** b)freedom and abolition c)justice and temperance d)temperance and slavery 2. Which details from the poster suggest that giving the women the right ...

Social studies
How do you think America might be different if presidents Jefferson and Adams had not died within hours of one another on Independece day? They probably would have continued their friendship through correspondance reminiscening About their contributions to the young nation's ...

History
The First Amendment right to freedom of religion was central in deciding the outcome to what trials?

English help
I'm writing an essay about something that is worth dying for. For me, something that is worth dying for is my religion. How would I write it about religion? Need help!!

English 1
I have to write a counterclaim... is this correct? Though gay marriage should be a natural right, many people think it's morally wrong because of their religion.

ethical systems
religion and common law ethical systems identify the common as well as contradictory elements between the two systems

World Civilization
1. In 1789, the National Assembly revoked the privileges of the aristocracy. This occurred in reaction to A. a peasant uprising. B. Louis XVI's withdrawal of troops from Paris. C. discontent among the poor people of Paris. D. the storming of the Bastille 2. What was ...

i need help with this 6th grade world history
1. What effect did the Punic Wars have on small Roman farmers? A. grains from conquered lands drove down grain prices. B. grains from conquered lands drove up grain prices. C. New strains of grain from conquered lands helped them thrive. D. The lack of grain from conquered ...

social studies(updated answers)---Mrs.Sue
6.C 6.How did European rule in South America change the people of the continent? A. European missionaries introduced religion. B. European colonists brought diseases that killed millions of natives. C. European conquistadors incited conflict on the continent. D. European ...

social studies(updated answers)---Mrs.Sue
1.A 2.C 3.A 6.D 9.B 1. why do most people live in the western part of colombia? A. to enjoy the cooler climate of the mountains B. to be closer to the border with venezuela C. to live along the pacific coast D. to benefit from the country's lush rain forests 2. what are the ...

social studies
1.D 2.B 3.B 4.A 5.C 6.A 7.D 8.B 9.B 10.C 1. why do most people live in the western part of colombia? A. to enjoy the cooler climate of the mountains B. to be closer to the border with venezuela C. to live along the pacific coast D. to benefit from the country's lush rain ...

please check(Social studies)
please check my answers thanks 1.B 2.C 3.B 4.B 5.C and D 1.How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...

history
During the 1950s, the advent of _______ created the largest and fastest-growing impact on American society. A. television. B. suburban communities C. educational reform D. fundamentalist religion. I think it's D. Am I correct?

English- ms sue
Please check answers! From the words below, supply the words needed to complete the sentences. Cacophony, carp, heretic, philistines, sullen. A. Although Jenny liked rock music, her parents described it as a great CACOPHONY and insisted she turn it off. Jenny knew that any ...

government
This prohibits government unduly interfering freedom of religion answers are, free exercise clause, sedition clause, precedent clause thanks

social studies
1.Which word best describes modern life for japanese teenagers such as Asuka? A. relaxed B. crowded C. isolated D. traditional 2. Tropical storms often hit Japan during the ________. summer winter spring fall 3. Which of Japan's islands has the largest level area? Hokkaido ...

social studies
In 1846, the population of San Francisco, California, was only 200. By 1852, the city's population was 36,000. Which contributed the most to San Francisco's population change? (5 points) The Gold Rush The Mexican-American War The Monroe Doctrine The Trail of Tears 2. Public ...

ss --- check my work!!!
hi, can someone check my work asap!?? 1. Which was the last country to challenge the United States' control of Oregon? (1 point) Russia Britain*** Spain Mexico 2. What allowed people from both Britain and the United States to settle in Oregon country? (1 point) rendezvous ...

Ethics
1. With respect to religion and morality, the problem of common ground refers to the fact that religious commands and principles: A. are too old to be valuable today. B. are of unknown origin. C. only appeal to believers. D. are often immoral themselves. is it C 2. Moral ...

social studies
In 1846, the population of San Francisco, California, was only 200. By 1852, the city's population was 36,000. Which contributed the most to San Francisco's population change?  (5 points) The Gold Rush The Mexican-American War The Monroe Doctrine The Trail of Tears 2.   ...

Social studies
I have tried to answer these im just not sure help plz. 1. Which word best describes modern life for Japanese teenagers such as Asuka? relaxed crowded isolated traditional 2. Tropical storms often hit Japan during the ________. summer winter spring fall 3. Which of Japan's ...

religion
what is sexuality in the african religion traditional

religion
what is the Buddhism perspective on gender and desires

History
1. All of the following statements about Ottoman expansion are true EXCEPT: A. their geographical location gave them a definite advantage for expansion. B. after taking advantage of Byzantine weakness, they established a base at Gallipoli, and then allied with the Serbs and ...

social studies
What religion had the biggest impact on the East African city of Aksum and became its official religion in the A.D. 300's

socialstudies(CHECK ANSWERS)
1. What marked the beginning of agriculture in the Americas? A. Native people began raising goats. B. The hoe was invented. C. Native people began growing maize.(I PICK THIS) D. The Spanish arrived. 2. Aztec aqueducts were an important accomplishment because they A. prevented ...

socialstudies
can anyone please answer these 5 before i scratch my brain out.i did the rest but these i couldn't get What marked the beginning of agriculture in the Americas ? A.Native people began raising goats. B.The hoe was invented. C.Native people began growing maize. D.The Spanish ...

American History
In America, the main influence of the Enlightenment was expressed through A. family life B.philosophies of religion C.moral values D. practical scientific experimentation I choose D

Early childhood education
What is one possible factor that may make a child vulnerable to stigma? a.being the same religion as the majority of the class. b. having brothers and sisters who were stigmatized c. getting a B on a spelling test d. having a health condition

Creative Writing
Write a small paragraph on any one of the topic..... 1. Greatness comes with sacrifice 2. There is science in every art 3. Religion ennobles a human being 4. Musicians are born and not created

Business Ethics
According to your text, our main sources of ethical standards are religion and A. philosophy B. social habit C. culture d. circumstances

History
All are countries that were prominently Catholic in the 1500's and remain so today except? Spain France Italy Netherlands --- From my research, I see that Spain and Italy's main religion is Catholic. So I assume those two are not it. But I am confused on France and Netherlands...

SS
Which of the following caused a severe economic crisis in Japan during the 1990s? Taxes were raised too high. Bad bank practices caused a recession.** Too many workers went on strike. Trade embargos increased. Which of the following is a cultural exchange that the people of ...

Samantha
Hello, i have to write a ccot essay. can someone please help find details for each of my subtopics? the topic: analyze continuities and changes that resulted from the spread of islam into west africa betweeen circa 800 ce to 1750 ce. changes: trade and politics continuities: ...

religion
We understand that the more we adhere to Islam the more it would bring us happiness in this life and the hereafter. However there is a hadith whereby Abu Saeed Al-Khudri visited the Prophet (Pbuh) when he was unwell. He put his hand on a piece of velvet cloth with which the ...

history
Empires have been built throughout history. Apart from those that are built on the basis of religion, what would be the real reasons for their expansion? 1.Would it more of material greed or more of noble visions of the leaders? For example to achieve unity amongst nations, to...

English 111
33. I'll make a centerpiece out of it. 36. I thought it was a funny joke, but I didn't think you'd get sick. 37. We must persevere and not be implicated in wrong doing as we push ahead in this fight. 43. I don't believe in religion, but kept my eyes closed out of reverence for...

History
Empires have been built throughout history. Apart from those that are built on the basis of religion, what would be the real reasons for their expansion? 1.Would it more of material greed or more of noble visions of the leaders? For example to achieve unity amongst nations, to...

mechanics
I refer to the verse 22:78. “And make jihad in God’s cause with true jihad. It is He who has chosen you, and has laid no hardship on you in religion; the creed of your forefather Abraham. It is He who has named you Muslims, in bygone times and in this [book], so that the ...

south carolina history help me ASAP PLZZZZZ
which of the following was an important change made to south carolinas second constitution in 1778? the low country had many more representatives than the up country. the state leader would be a governor, not a president. the press was more limited in what it could publish. ...

literature
I have one more confusing question regarding this. And Thank you Ms.Sue for answering the last question! Franklin's humor in Witch Trial at Mt. Holly depends upon the belief that... a)the belief that religion takes precedence over science b)the belief that the physical laws of...

literature (bejamin Franklin)
I have one more confusing question regarding this. And Thank you Ms.Sue for answering the last question! Franklin's humor in Witch Trial at Mt. Holly depends upon the belief that... a)the belief that religion takes precedence over science b)the belief that the physical laws of...

History!!!!
Please Please Please Check my answers!! 1. The leaders of the Virginia Company recruited more settlers and reorganized the colony. They allowed the new settlers to own land. Those settlers began to grow tobacco, a crop they learned about from the Indians. By 1612, Virginians ...

English
What attitudes toward Catholicism, the religion Donne abandoned, are apparent in his poetry?

social
what are the: -similarities -differences -conflicts and reasons between the following communities: -ethnic minority & ethnic majority -religion and school -(one of your own) here is a different one that I did as an example. I just need help on the above. example -family and ...

Social
what are the: -similarities -differences -conflicts and reasons between the following communities: -ethnic minority & ethnic majority -religion and school -(one of your own) here is a different one that I did as an example. I just need help on the above. example -family and ...

Anthropology
Tell me the thesis statement for the following: Gooding S.S. (May,1996),At the boundaries of religion identity Native American religions and American legal culture. Bialecki, J. (2008) Between stewardship and sacrifice; agency and economy in a Southern California charismatic ...

english
Hey, Can please somebody read and correct this text? I thning that this time it is very bad... But I can't say exactly why... maybe someone of you can help me? Thanks Minnie 1. What does Cohen point out before giving his seven monster theses? Before Cohen gives is seven ...

Report (Writeacher or Ms. Sue)
Does my report require any editing? "Incorporated as a city in 1837, Chicago has experienced great changes, rapid growth, and an immense amount of industrialization since the time of its original creation. From once being inhabited merely by a Native American tribe known as ...

Geography Report (Ms. Sue)
This is what I have written so far. Do you suggest any improvements? Location: Chicago's absolute location is about 42 degrees North latitude and 87 degrees West longitude. It is located upon the southwestern shore of Lake Michigan in the northeastern part of Illinois. Place: ...

Geography Report (Ms. Sue)
I know you told me not to post a rough draft, but I have only written three paragraphs and I am struggling to write the others. Even so, could you evaluate the paragraphs I have already written and tell me of what could be improved or improvised. Thank you. "Location: The city...

U.S History
Do you agree with my teacher??? The thing that is wrong is they say "Islamist" are terrorist ever since 9/11; and they are not the ones who took over the plane and crashed the twin towers. Also, there is no such thing as Islam terrorism could i say christian terrorism, no ...

religion/theology
i have to make a prayer video and i don't know what to make it about, please help! thank you

Geography (Ms. Sue)
1). What are two important unifying forces in Central Asia? A: Two significant unifying forces in Central Asia are language and religion, such as Islam. 2). What former Soviet republics are located west of Russia? A: Belarus, Moldova, Ukraine and the Baltic Republics, Latvia, ...

Geography (Ms. Sue)
1). How do language and religion reflect the cultural division in Western Europe? A: Language and religion reflect the cultural division in Western Europe as each portion of Western Europe contains cultures in which possesses its own languages and religions? 2). Which Western ...

social studies
The Great Awakening converted people to what kind of religion?

History!!
PLEASE PLEASE PLEASE HELP ME!! <3 1. Which of the following describes the role of an anthropologist? (1 point) a person who studies the origin and development of humans*** a person who searches for artifacts from prehistoric people a person who excavates remains from early ...

SS
The political movement that brought Africans together in the 1950s was known as ________. a. imperialism b. salt trade c. colonialism d. Pan-Africanism Enslaved Africans from West Africa traveled across the Atlantic Ocean to European Colonies in the Americas by way of the ...

us history
What were religious groups who came to the New World looking for? a. Religious freedom for all religious groups. b. Equality for all. c. To avoid religious and civil persecution. d. To expand their religion throughout the colonies. A For what reason did the colonists feel that...

Geography (Ms. Sue)
1). How does the population of brazil resemble that of the United States? A: The population of Brazil resembles that of the United States as both of these countries' populations consist of a diverse mixture of ethnic groups. 2). Which European country sent the most settlers to...

American history
The religion that is sometimes called Central America is actually apart of what continent.?

social studies
1. Under which cultural element would zydeco be categorized ? a) religion b) food c) music d) dance What did the earliest festivals celebrate ? a) harvests b) music c) native foods d) religious ceremonies

english grade 12
Hi, Could you give me your opinion if I should add more to. Thank you Why is political correctness important? Political correctness is important because we need to be sensitive to stereotyping against race, gender, sexual orientation, ethnicity, religion, and disability. We ...

religion
What is an example of a time when two people were competing for honor.

Religion
Why does the Church encourage the faithful to read and study Scripture in light of the teachings of the Church?

World History
Which of the following did not lead to the growth of government? A. the need to build walls for defense B. growing numbers of people C. the rise of religion D. the need to maintain food supplies My answer is A. But I'm not sure.

Writing
Can you proofread my essay and I also need a good title? Christopher Columbus was a brave, strong, hard-worker who took sea to America in 1470. What is biased? Biased is your opinion or idea on someone. In Christopher Columbus journal excerpt, there were many examples of how ...

religion studies
1.Think of a marriage ceremony you have attended or know about. Briefly describe ONE ritual that was part of the ceremony. 2.Explain how the ritual in question 1 emphasizes the seriousness of the change taking place

Eth/125
A range of negative feelings toward Muslims and their religion that ranges from generalized intolerance to hatred is a. Arabaphobia. b. racial profiling. c. Islamophobia. d. Muslimaphobia I think the answer is A

School
What are schools that specialize in your needs? How do they specialize in religion, coed, non-coed, sports, music?

Government (Check Answers)
1. What is the procedure of voter identification intended to help prevent fraudulent voting and keep the process organized? A) political socialization B) registration C) gerrymandering D) precinct divisions E) franchising 2. What do you call all the persons entitled to vote in...

Psychology
"The role of religion is paradoxical. It makes prejudice and it unmakes prejudice." Do you agree, and, if so, why might this be true?

english
Hey you :) Can you please read that letter to my host family? Can you maybe give me tips what I can add? what I don't have to say? And look up the grammar? Thank you Minnie Dear Host Family, My name is Minnie. I’m 21 years old, my birthday is on 2nd September. I study to ...

English 8R - HW CHECK (PLZZZ READ!)
Please read my essay to see if it's good. PLEASE LET ME KNOW IF THERE ANY OTHER DETAILS I COULD ADD! I REALLY want to get a good grade for assignment and this is my FINAL GRADE! Should the story of Anne Frank and the Holocaust be taught in Middle School? The story of Anne ...

socology
10. What type of sociologist stresses a commitment to positively impacting society through sociology? Academic Applied Public Scientific 9. What are the five key social institutions that impact society? Economy, government, religion, education, and public health Education, ...

WorldHistory
How was the structure of the Church like that of the feudal system? Feudalism is based on three things: fief, fealty, and faith. Translation: land, loyalty, religion. So basically the Church was a very important part of feudal society because it owned tons of land throughout ...

english
11. All of the guests at the party partook in libations of all sorts to honor the hostess of the party. a meal of several courses *the pouring of drink as an act of respect the sharing of kind words when in a large group a form of gift giving that pays respect to a friend 12...

community development(hiv/aids management)
"effective leadership of a community that is dominated by one religion cannot be undertaken by a leader or a team that is of a different religion".Do you agree with this statement?justify your answer.(25marks)

busuness Ethics and starting a Small B usiness
according to your text,ur main source of ethical standart are religion and

history
what was One major reason for religion’s growing appeal in the 1950s?

constitution/essay
Write your paper about a hypothetical proposal that is before the elected school board for the public schools in your city. The proposal stirs deep controversy in the community. Opponents claim that it would violate the Constitution’s prohibition against an “establishment ...

theology class????
I'm Christian and I'm applying to a catholic high school (due to the budget cuts in my district). The thing is that I'm required to take theology (Religion class) for four years of high school. ... I'm just wondering, it's theology interesting, fun... and stuff I'm just ...

World History
In what ways did Islam create the first “world civilization?” How was Islam changed by contact with indigenous faiths in Africa & Asia? How did Byzantium preserve & perpetuate the traditions of Rome? What roles did commerce play in the transmission of faiths in the ...

social studies
what religion did India's mughal conquerors follow

Religion
The days of Triduum are measured from _ _ _ _ _ _ to _ _ _ _ _ _.

  1. Pages:
  2. <<Prev
  3. 1
  4. 2
  5. 3
  6. 4
  7. 5
  8. 6
  9. 7
  10. 8
  11. 9
  12. 10
  13. 11
  14. 12
  15. 13
  16. 14
  17. Next>>

Homework Help: Social Studies

Post a New Question