Physics

A 49.9-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 48.8 m/s and rises to a height of 24.0 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it is 5.42 m below its highest point?

asked by Kristi
  1. a) KE=original KE-PE gained
    = 1/2 m *48.8^2 - mg(24)

    posted by bobpursley
  2. I am not sure I am understanding this answer. Also if you knew how to do part b

    posted by Kristi

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. calculus 3

    A golf ball is driven down a horizontal fairway with an initial speed of 55m/s at an initial angle of 25 degrees. (Assume the tee from which the ball is hit is of negligible height). a). how far does the ball travel horizontally
  2. Physics

    A 0.047 kg golf ball is driven from the tee with an initial speed of 54 m/s and rises to a height of 23.2 m. What is its speed when it is 6.0 m below its highest point?
  3. Physics

    A golf ball is shot from a tee, elevated 20m above the green, with an initial speed of 27m/s at an angle of 50° above horizontal. a) What will be the speed of the golf ball before it hits the green, 20m below it started? b) How
  4. Physics

    A golf ball is shot from a tee, elevated 20m above the green, with an initial speed of 27m/s at an angle of 50° above horizontal. a) What will be the speed of the golf ball before it hits the green, 20m below it started? b) How
  5. PHYSICS

    A 50.5-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 57.4 m/s and rises to a height of 23.2 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when
  6. physics

    A 47.8-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 53.6 m/s and rises to a height of 32.6 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when
  7. Physics

    A 50.3-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 57.0 m/s and rises to a height of 33.2 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when
  8. physics

    A 50.7-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 51.2 m/s and rises to a height of 21.8 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when
  9. physics

    A 47.0 g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 54.0 m/s and rises to a height of 23.2 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. What is its speed when it
  10. physics

    A 46.7-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 55.5 m/s and rises to a height of 25.9 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when
  11. physics

    A 47.8-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 53.6 m/s and rises to a height of 32.6 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when

More Similar Questions