math

f'(x).... y=(e^x-e^-x)/(e^x+e^-x). I need the calculation work.
[ans: 4/(e^x+e^-x)^2]

asked by ella
  1. I'm not exactly sure what your asking for or what the question is? I assume your trying to solve for the derivative? Did you try plugging it into wolfram alpha an clicking on show steps? That always works. Well not always, but it defiantly well if interperting (e^x-e^-x)/(e^x+e^-x) this correctly to be the original function

    posted by Lee
  2. f(x) = (e^x - 1/e^x) / (e^x + 1/e^x))
    how about multiplying each term by e^x to get
    f(x) = (e^2x - 1)/(e^2x + 1)

    f'(x) = [(e^2x + 1)(2e^2x) - (e^2x - 1)(2e^x)]/(e^2x + 1)^2
    = 4e^(2x) / (e^2x + 1)^2

    posted by Reiny

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation
  2. math

    find the eqt. of the tangent to the curves at (1,2). y^3+y^3=9(xy-1) [ans: y=5x-5] could some1 show me the calculation work bcus my ans is y=(6x+4)/5.
  3. chem

    compute theoretical yield (g) ~2Al+3Cl2->2AlCl3 ~2g Al, 2g Cl2 [ans:2.5g AlCl3] i need the calculation work bcus i got diff from the ans which is 7.12 g.
  4. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation
  5. math

    dy/dx of the following: x^2y^2=2/x^2 [ans:-1/x^4y -y/x]. i need the calculation work.
  6. math

    differentiate y=e^x/(x)^(1/2).i need the calculation work.[ans: e^x/x^(1/2) - e^x/2x^(3/2)]
  7. math

    differentiate y=(x)^(1/2)e^(-x).i need the calculation work. [ans: -x^(1/2)e^(-x) + 1/2(x^-1/2)e^(-x)]
  8. math

    differentiate y=-4x^2cos x. i need to know the calculation work. (ans: 4x^2sinx - 8xcosx)
  9. chem

    a mixture of 50g of S & 1x10^2g of Cl2 reacts completely to form S2Cl2 &SCl2. Find the mass of S2Cl2 formed. (ans:20.2g) i need the calculation work bcus i got diff. from the ans which is 70.2g.
  10. math

    find the eqt. of tangent to the curve y=-x^2+2x-10.[ans:y=2x-10] but my ans is y=-9. if im wrong could you show the calculation.

More Similar Questions