math

differentiate y=-4x^2cos x. i need to know the calculation work. (ans: 4x^2sinx - 8xcosx)

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 33
asked by elis
  1. use the product rule

    y = (-4x^2)(cosx_

    dy/dx = (-4x^2)(-sinx) + (-8x)(cosx)
    = 4x^2sinx - 8xcosx

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Reiny

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. math

    differentiate y=e^x/(x)^(1/2).i need the calculation work.[ans: e^x/x^(1/2) - e^x/2x^(3/2)]

    asked by elli on July 20, 2011
  2. math

    differentiate y=(x)^(1/2)e^(-x).i need the calculation work. [ans: -x^(1/2)e^(-x) + 1/2(x^-1/2)e^(-x)]

    asked by elis on July 19, 2011
  3. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation

    asked by lily on July 22, 2011
  4. Math

    How to differentiate e^e^x? Ans at wolfram is e^(x+e^x). I need the calculation method.

    asked by Ifi on October 28, 2012
  5. math

    find the eqt. of the tangent to the curves at (1,2). y^3+y^3=9(xy-1) [ans: y=5x-5] could some1 show me the calculation work bcus my ans is y=(6x+4)/5.

    asked by lily on July 21, 2011
  6. chem

    compute theoretical yield (g) ~2Al+3Cl2->2AlCl3 ~2g Al, 2g Cl2 [ans:2.5g AlCl3] i need the calculation work bcus i got diff from the ans which is 7.12 g.

    asked by lily on July 20, 2011
  7. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation

    asked by lily on July 21, 2011
  8. math

    the problem is 2cos^2x + sinx-1=0 the directions are to "use an identity to solve each equation on the interval [0,2pi). This is what i've done so far: 2cos^2x+sinx-1=0 2cos^2x-1+sinx=0 cos2x + sinx =0 1 - 2sin^2x + sinx = 0

    asked by alex on April 7, 2008
  9. chem

    a mixture of 50g of S & 1x10^2g of Cl2 reacts completely to form S2Cl2 &SCl2. Find the mass of S2Cl2 formed. (ans:20.2g) i need the calculation work bcus i got diff. from the ans which is 70.2g.

    asked by lily on July 20, 2011
  10. math

    dy/dx of the following: x^2y^2=2/x^2 [ans:-1/x^4y -y/x]. i need the calculation work.

    asked by susan on July 20, 2011

More Similar Questions