Physics

Hi I'm kinda new here, and hope someone can please help me out.

A person exerts a tangential force of 38.1 N on the rim of a disk-shaped merry-go-round of radius 2.74 m and mass 207 kg.
If the merry-go-round starts at rest, what is its angular speed after the person has rotated it through an angle of 32.5degrees?

Any help would be appreciated!

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 222
asked by Frank
  1. Torque= I alpha

    38.1*2.74=I alpha
    For I,use a solid disk.

    solve for angular acceleation, alpha

    wf^2 = 2*alpha*displacement, where displacement is 32.5deg in RADIANS

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. physics(check my answer)

    A 60.0 kg person bends his knees and then jumps straight up. After his feet leave the floor, his motion is unaffected by air resistance and his center of mass rises by a maximum of 14.9 cm. Model the floor as completely solid and

    asked by phys on March 31, 2010
  2. phsyics

    A 40.6-kg crate rests on a horizontal floor, and a 69.1-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.

    asked by darren on November 28, 2011
  3. Physics

    A 38.3-kg crate rests on a horizontal floor, and a 74.7 kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that a) the floor exerts on the crate and b) the crate exerts on the person.

    asked by Kristi on July 12, 2011
  4. Physics

    A 39.7-kg crate rests on a horizontal floor, and a 65.3-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.

    asked by Elle on March 7, 2014
  5. Phsyics

    A 40.6-kg crate rests on a horizontal floor, and a 69.1-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.

    asked by darren on November 28, 2011
  6. phsyics HELP PLEASE

    A 40.6-kg crate rests on a horizontal floor, and a 69.1-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.

    asked by darren on November 29, 2011
  7. physics

    A 33.6-kg crate rests on a horizontal floor, and a 64.7-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.

    asked by Anonymous on October 20, 2012
  8. physics

    A 36.8-kg crate rests on a horizontal floor, and a 67.3-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.

    asked by Jimma on October 29, 2015
  9. physics

    A 33.6-kg crate rests on a horizontal floor, and a 64.7-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.

    asked by Daman on October 21, 2012
  10. physics

    An 77 person stands on a uniform ladder 4.0 long, that weighs 100 , as shown in the figure . The floor is rough; hence, it exerts both a normal force, , and a frictional force, , on the ladder. The wall, on the other hand, is

    asked by bob on December 7, 2011

More Similar Questions