science 6th

1. In which form of reproduction does the offspring grow specifically from the stem or root of a plant?
A. fragmentation
B. binary fission
C. budding
D. vegetative reproduction
2. Hydras are animals related to coral and jellyfish. Hydras can reproduce sexually or asexually. Why would hydras avoid reproducing asexually when conditions are difficult?
A. Reproducing more slowly would be a good way to take advantage of plentiful resources.
B. Reproducing more rapidly would be a good way to take advantage of plentiful resources.
C. The lack of genetic diversity could mean that all of the hydras die, depending on the situation.
D. The high genetic diversity could mean that all of the hydras die, depending on the situation.
3. What is a good description of bacterial reproduction?
A. slow reproduction through binary fission
B. fast reproduction through sexual reproduction
C. rapid reproduction through binary fission
D. slow reproduction through sexual reproduction
4. A parent bacterial cell is able to survive in the presence of the antibiotic penicillin. Subsequent generations from this parent will be _______ penicillin.
A. killed by
B.vulnerable to
C.resistant to
D.dependent on
5. In binary fission, one cell reproduces into _____ cell(s)
A.four
B.two
C.three
D.one
6. Assume a bacterial cell failed to replicate its DNA before it reproduced two daughter cells. The reproduction would result in
A. one cell with DNA and one cell with two sets of DNA.
B. both cells containing DNA.
C.neither cell containing DNA.
D.one cell with DNA and one cell without DNA.
7. In asexual reproduction, DNA from the parent cell _________ before it produces daughter cells.
A.divides
B.replicates
C.moves toward one pole
D.produces cytoplasm
8.Which statement has exceptions?
A.Sexual reproduction requires two parents, whereas asexual reproduction requires only one parent.
B. Sexual reproduction involves parental care, while asexual reproduction does not.
C.Sexual reproduction produces genetic variation, but asexual reproduction does not.
D. Sexual reproduction is more complex, while asexual reproduction is a simpler process.
9. What is the most likely explanation for a child exhibiting a heritable trait that neither parent exhibits?
A.The trait was passed on by a different biological parent, and one of the child's parents is not biologically related.
B. The trait is recessive, so both parents carry it, and the child inherited each recessive allele.
C.The trait was inherited from a more distant relative, like a great-grandparent.
D. The parents carried a second trait that masked the trait of interest.
10. Which statement is most supportive of the claim that genetic diversity is an advantage of sexual reproduction?
A.Genetic variation from sexual reproduction ensures that at least some individuals will have advantageous traits that help them survive.
B.Lack of genetic diversity from asexual reproduction results in a diminished ability to survive changes to the environment.
C.Sexual reproduction creates genetic diversity, which results in a wide range of appearances in a population.
D.Asexual reproduction results in the same genes being copied, which means the same vulnerabilities in the population.
11. In three to five sentences, develop an argument for which style of reproduction you think is more beneficial. Be sure to include as much evidence as possible.
12.A species of bird has slight variations in its beak size and shape. Some individuals with bigger beaks are better at cracking seeds. Some individuals with narrower beaks are better at hunting for bugs. An invasive species is introduced that hunts all of the bug population, wiping out that food source for the birds, so all they are left with is seeds.

In one to two sentences, explain how genetic variation from sexual reproduction can save this species from extinction.

Please give me the answers for Reproductive Strategies Unit Test.

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. that is just ! they asked a question, and you should answer!

    1. 👍
    2. 👎
  2. I’ll post it when I finish.🙄

    1. 👍
    2. 👎
  3. @Jeon Jungkook did you get them answers?

    1. 👍
    2. 👎
  4. @Jeon Jungkook did u?

    1. 👍
    2. 👎
  5. YOU GOT THE ANSWERS??? I RLLY NEED THEM ANSWERSSSS PLEASE I BEG YOU

    1. 👍
    2. 👎
  6. @jeon do you have the answers?

    1. 👍
    2. 👎
  7. @joen U.U did u?

    1. 👍
    2. 👎
  8. What are the answers

    1. 👍
    2. 👎
  9. ill get the answers!

    1. 👍
    2. 👎
  10. 1. binary fission
    2.budding
    3. the same DNA
    4. can survive in high temperatures
    5. rate
    6. Variation could lead to traits that increase an individual's ability to survive, so it can reproduce and pass on its genes.
    7. Individuals produce many offspring at once because the rate of survival of their offspring is low.
    8.Sexually, because each kitten looks different than the mother, which is a sign of genetic variation due to sexual reproduction.
    9. Bb, brown hair
    10. fingernail length

    1. 👍
    2. 👎
  11. Omg I need to know what the answers are!!!!!!

    1. 👍
    2. 👎
  12. I just took the test and here are the correct answers.
    1. Vegetative reproductuction
    2. The lack of genetic diversity could mean that all of the hydras die, depending on the situation.
    3.rapid reproduction through binary fission
    4.resistant to
    5.two
    6.one cell with DNA and one cell without DNA.
    7.replicates
    8.Sexual reproduction involves parental care, while asexual reproduction does not.
    9.The trait is recessive, so both parents carry it, and the child inherited each recessive allele.
    10.Genetic variation from sexual reproduction ensures that at least some individuals will have advantageous traits that help them survive.

    I promise these are the right answers for the Reproductive Strategies Unit Test. My essays are ungraded so I dont want to give you the wrong answer if I get mine wrong

    1. 👍
    2. 👎
  13. Thank you so much "Lol"!!!!! 100% :)

    1. 👍
    2. 👎
  14. I'm not sure what to do for the last essay :( I'm so tired it's hard to even understand what they're saying so can you guys help rn??

    1. 👍
    2. 👎
  15. i need 11
    12 pls

    1. 👍
    2. 👎
  16. Thank you so much Lol, your answers are indeed correct🙌🙌

    1. 👍
    2. 👎
  17. @e i do to

    1. 👍
    2. 👎
  18. I need their answers.

    1. 👍
    2. 👎
  19. 11 and 12??

    1. 👍
    2. 👎
  20. no he isn't

    1. 👍
    2. 👎
  21. Fine. I'll give 11 and 12 ( I got these answers from my own research ers)

    11. Sexual reproduction: Two parents are involved, It requires the formation of gametes, Characteristics of both parents are inherited. Asexual reproduction: One parent is involved, It doesn’t require the formation of gametes, Characteristics of only one parent are inherited.

    12. Genetic variation refers to differences among the genomes of members of the same species. Most organisms that reproduce sexually have two copies of each gene, because each parent cell or organism donates a single copy of its genes to its offspring.  Additionally, genes can exist in slightly different forms, called alleles, which further adds to genetic variation.

    ( Idk about #12, because it was a little confusing on what it wanted straight up, But it should be good. Also change the paragraphs a bit so it's not plagiarism!)

    1. 👍
    2. 👎
  22. THANK YOU SO MUCH @Cash

    1. 👍
    2. 👎
  23. Lol I just realized I didnt say researchers I said "research ers"

    1. 👍
    2. 👎
  24. 0.0

    1. 👍
    2. 👎
  25. 6. Asexually. Other than that, Lol is correct. For 11, just search up what the features are for asexual reproduction then do the same with sexual reproduction.

    1. 👍
    2. 👎
  26. 1. A
    2.D
    3. C
    4. B
    5. C
    6. B
    7. A
    8.D
    9. C
    10.B

    1. 👍
    2. 👎
  27. LOL is correct

    1. 👍
    2. 👎
  28. OMG THANK U LOL I GOT 100%

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. All

    Which trait is inherited? (1 point) Physical fitness Scars Freckles** Hair length what is an allele? (1 point) A trait that appears in an offspring if one of the parents contributes it A variant form of a gene** A trait that can

  2. Science

    Select the statement that is true.(1 point) Sexual reproduction produces more offspring than asexual reproduction. Asexual reproduction is a simpler process than sexual reproduction. Sexual reproduction requires a single parent.

  3. SCIENCE

    In which form of reproduction will pieces of the parent develop into identical copies of the parent A. Fragmentation B. Binary fission C. Vegetative reproduction D. Budding

  4. Science

    In bacteria, binary fission can be modeled in(1 point) four stages. three stages. one stage. two stages. The process by which a modified stem or root of a parent plant grows offspring that remain attached is called(1 point)

  1. Science

    1. Select the statement that is true.(1 point) Sexual reproduction produces more offspring than asexual reproduction. Asexual reproduction is a simpler process than sexual reproduction. Sexual reproduction requires a single

  2. Science

    In which form of reproduction does the offspring grow specifically from the stem or root of a plant? 1.vegetative reproduction 2.fragmentation 3.budding 4.binary fission

  3. science

    In which process does an organism reproduce by splitting into two copies of nearly equal size? (1 point) ALL ANSWERS ARE 1. Binary fission 2. Budding 3. The same DNA 4. Can survive in high tempatures 5. rate 6. Variation could

  4. science

    Plants can reproduce sexually and asexually. Which statement below best describes why one method might be more beneficial than the other?(1 point) A. Sexual reproduction provides genetic variation to plants to help them survive in

  1. Calculus I

    Semelparous organisms breed only once during their lifetime. Examples of this type of reproduction strategy can be found with Pacific salmon and bamboo. The per capita rate of increase, r, can be thought of as a measure of

  2. Biology

    Which of the following are examples of asexual reproduction? Select all that apply. - a male and female organism producing offspring together - a bacterial cell dividing - a bacterial cell sharing a plasmid with a different

  3. Science

    What is an allele? a variant form of a gene a unit of heredity that is transferred from parent to offspring**** a trait that appears in an offspring if one of the parents contributes it a trait that can be masked

  4. science need help plz!!!!

    The process by which a modified stem or root of a parent plant grows offspring that remain attached is called(1 point) tuber reproduction. fragmentation.+++ binary fission. vegetative reproduction.

You can view more similar questions or ask a new question.