Language Arts

1. Which of the following sentenced uses "so"? correctly?
A. Playing on the school’s volleyball team is one of my favorite activities, and so is helping out with the school play.
B. Working after school most days is something I have to do, so is helping prepare dinner on Thursdays.
C. Snakes are one of the most adaptable animals on the planet, so are humans.


Answer: C


2. Read the following paragraph:

Every year my family and my best friend’s family go to the beach so we can relax and have fun. Each October our parents start looking for a place to stay at the beach. We don’t go to the same beach every year, so there is always something new and exciting to see. Once December comes, we have our reservation made and my parents tell us on Christmas morning the details about the trip. Then I start getting excited about the trip, so does my best friend.

Which sentence contains an error using so?
A. Every year my family and my best friend’s family go to the beach so we can relax and have fun.
B. We don’t go to the same beach every year, so there is always something new and exciting to see.
C. Then I start getting excited about the trip, so does my best friend.


Answer: C


3. Read this sentence.

Costa Rica bordered by Nicaragua to the north and Panama to the south, has a rich history and booming tourist industry.

Which of these sentences corrects the punctuation in the sentence?
A. Costa Rica bordered by Nicaragua to the north and Panama to the south has a rich history and booming tourist industry.
B. Costa Rica, bordered by Nicaragua to the north and Panama to the south, has a rich history and booming tourist industry.
C. Costa Rica bordered by Nicaragua to the north, and Panama to the south, has a rich history and booming tourist industry.

Answer: B



4. Read this sentence.

Many tourists, who visit Costa Rica choose to visit the Arenal volcano, considered Costa Rica’s most active volcano because of its young age, perfect conical shape, and easy accessibility.

Which of these sentences corrects the punctuation in the sentence?
A. Many tourists who visit Costa Rica choose to visit the Arenal volcano considered Costa Rica’s most active volcano because of its young age, perfect conical shape, and easy accessibility.
B. Many tourists, who visit Costa Rica choose to visit the Arenal volcano considered Costa Rica’s most active volcano, because of its young age, perfect conical shape, and easy accessibility.
C. Many tourists who visit Costa Rica choose to visit the Arenal volcano, considered Costa Rica’s most active volcano, because of its young age, perfect conical shape, and easy accessibility.

Answer: C


5. Read this sentence.

Many Americans travel to Costa Rica during the winter months, the peak season because of the warmer temperatures found at many of Costa Rica’s tropical beaches and lush rain forests.

Which of these sentences corrects the punctuation in the sentence?
A. Many Americans travel to Costa Rica during the winter months, the peak season, because of the warmer temperatures found at many of Costa Rica’s tropical beaches and lush rain forests.
B. Many Americans travel to Costa Rica during the winter months, the peak season because of the warmer temperatures found at many of Costa Rica’s tropical beaches and lush rain forests.
C. Many Americans travel to Costa Rica, during the winter months the peak season, because of the warmer temperatures found at many of Costa Rica’s tropical beaches and lush rain forests.

Answer: A


6. Which sentence uses the word "whose" correctly?
A.
Whose the best person to serve as president of the Youth in Government Club?
B. My uncle, whose chief deputy of the circuit court, allowed me to come to work with him one day to understand better what he does.
C. After finding the can of soda in the classroom, the teacher turned to the class and asked, “Whose can of soda is this?”
D. A panel of judges determines whose going to receive the crafts award for Best of Show.

Answer: C


7. Which sentence uses the word "who’s" correctly?
A. Calling from the kitchen, my father said, “Who’s turn is it to empty the dishwasher?”
B. Brenda, who's car is 52 years old, regularly participates in vintage car rallies.
C. The lady who’s wearing the black dress is the wife of Mr. Darcy.
D. Who’s car is parked in the no-parking area?

Answer: B


8. Which sentence uses the word "set" correctly?
A. The ushers asked the audience to set through the entire show.
B. We need to set boxes of bottled water on shelves close to the kitchen exit.
C. Every day in gym class, we are asked to set while the teacher goes over the activity for that day.
D. Please set right here until they call your name.

Answer: B


9. Which sentence uses the word "lay" correctly?
A. My mother warned me not to lay in the sun.
B. Have you ever seen a horse lay down?
C. Caesar could hear the teacher asking students to lay the homework assignment on his desk.
D. “Leave me alone,” I said to my sister. “I just want to lay here for awhile.”

Answer: C

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 118
  1. Agree with 1, 3, 5, 6, 8 and 9.

    Disagree on 2, 7.

    Since I am not perfect on this, try Googling "Comma Rules."

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by PsyDAG
  2. Okay thank you. I will review those again.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  3. 2. B
    7. A

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  4. My apologies. Had time to check #2 and #7. Ignore my previous answer.
    2. A
    7. C

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Math

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. math

    Here is the height, in inches, of 10 randomly selected members of the girls' dance team and 10 randomly selected of the girls' volleyball team Based on the interquartile ranges of the two sets of data, which is a reasonable

    asked by Liz on March 30, 2013
  2. Math- Ms Sue can you help

    Here is the height, in inches, of 10 randomly selected members of the girls' dance team and 10 randomly selected of the girls' volleyball team Based on the interquartile ranges of the two sets of data, which is a reasonable

    asked by Liz on March 31, 2013
  3. math- please help

    Here is the height, in inches, of 10 randomly selected members of the girls' dance team and 10 randomly selected of the girls' volleyball team Based on the interquartile ranges of the two sets of data, which is a reasonable

    asked by Liz on March 31, 2013
  4. PE

    i need help with a 5 page report on heath What is your topic? We'll be glad to help you when we know what you want write about. I want to try out volleyball but my grades are bad! But people say that sports make people do better

    asked by jennifer on August 10, 2007
  5. Probability

    Two equally matched teams are playing a game of volleyball. Each team has a 1/2 chance of winning each point. The game ends once one of the teams gets to a score of 21. If the score is currently 18-16 for team A, the probability

    asked by hmmm on April 24, 2013
  6. algebra

    The volleyball team at West View High School is comparing T-shirt companies where they can purchase their practice shirts. The two companies, Shirt Box and Just Tees, are represented by this system of equations where x is the

    asked by joanne on May 23, 2016
  7. Math

    A high school volleyball team has 20 members. If there is an equal number of members from each of the 4 grades, how many students from each grade are on the team?

    asked by Joe on November 29, 2012
  8. Math

    Only seventh grade and eighth grade girls can play on the Milton Bradley Middle School volleyball team. The ratio of seventh grade girls to eighth grade girls on the team is ¾. There are 6 seventh grader girls on the team. What

    asked by Samay on November 4, 2017
  9. english

    i like playing playing volleyball with my friends. is this a good sentence?

    asked by Anonymous on February 2, 2011
  10. English

    1. At school, I enjoy chatting with my close friends. 2. At school, I enjoy cleaning with other classmates. 3. At school, I enjoy playing soccer in the playground. 4. At school, I enjoy eating cookies at the school shop. 5. At

    asked by rfvv on November 30, 2012
  11. journalism

    plse help me i am in journalism and i am writing a oppinion paper on why my school should have a soccer team and i need help straightening some things out. this is wat i have ____ ____ has a Football team, Vollyball team, Baseball

    asked by Amy on October 6, 2008

More Similar Questions