literature

1. Hopkins's use of "seared," "bleared," and "smeared" is an example of

A. metaphor.
B. assonance.

C. simile.

D. alliteration.




2. A villanelle is

A. a narrative poem written in blank verse.
B. a formal poem using extensive repetition.

C. a favorite technique of John Donne.

D. a type of complex sonnet.




3. The form of the poem "God's Grandeur" is that of

A. an English sonnet.
B. an Italian sonnet.

C. a villanelle.

D. blank verse.




4. In "The New Colossus," the Statue of Liberty is compared to a/an

A. European queen.
B. mother.

C. immigrant.

D. door.




5. In the poem "God's Grandeur," the phrase "nor can foot feel, being shod" means

A. God cures all pain.
B. the poet can sense God from head to toe.

C. the earth is home for humans.

D. humans are out of touch with nature.




6. In Donne's sonnet, what does the phrase "one short sleep past" mean?

A. Death comes sooner than expected.
B. Death is more permanent than sleep.

C. Death, like a nap, isn't permanent.

D. Death is unavoidable.




7. Describing the chariot that bears the human soul as "frugal" is an example of

A. paradox.
B. denotation.

C. epiphany.

D. realism.




8. What type of poem is "Death, Be Not Proud"?

A. Narrative
B. Reflective

C. Descriptive

D. Discursive




9. Who is the speaker in Sandburg's "Grass"?

A. A conductor
B. A passenger

C. The grass

D. Napoleon




10. Which one of the following poems depends heavily on the use of allusion for effect?

A. "God's Grandeur"
B. "Do Not Go Gentle into That Good Night"

C. "Grass"

D. "Death, Be Not Proud"




11. A tercet is a

A. figure of speech.
B. literary genre.

C. complex rhyme scheme.

D. three-line stanza.




12. Which poet, who seems be using iambic pentameter, bends the meter most?

A. Emily Dickinson
B. John Donne

C. Gerard Manley Hopkins

D. Emma Lazarus




13. Which one of the following elements is characteristic of the poem "Richard Cory"?

A. Surprise ending
B. Blank verse

C. Lack of rhyme scheme

D. Sonnet form




14. Which one of the following poems is a sonnet?

A. "The Red Wheelbarrow" (Great Short Poems, page 48)
B. "Stopping by Woods on a Snowy Evening" (Great Short Poems, page 44)

C. "Into My Own" (Songs for the Open Road, page 17)

D. "Travel" (Songs for the Open Road, page 35)




15. In "Death, Be Not Proud," what two things does Donne say give pleasure?

A. Nature and travel
B. God and salvation

C. Rest and sleep

D. Life and death




16. To paraphrase a poem means to

A. rewrite it in one's own words.
B. determine the rhyme scheme.

C. analyze the meter.

D. summarize its theme.




17. In "Death, Be Not Proud," the speaker is addressing his words to

A. his father.
B. an old man.

C. Death.

D. God.




18. What is the rhyme scheme in "How Doth the Little Crocodile" on
page 29 of Great Short Poems?

A. AABB CCDD
B. ABBA ABBA

C. ABAB ABAB

D. ABAB CDCD




19. Which one of the following poems is written in free verse?

A. "Grass"
B. "There Is No Frigate Like a Book"

C. "Death, Be Not Proud"

D. "God's Grandeur"




20. Which one of the following lines is written in iambic pentameter?

A. "I lift my lamp beside the golden door"
B. "When the proofs, the figures, were ranged in columns before me"

C. "Not that the pines are darker there"

D. "And sorry I could not travel both"

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. Please note that we don't do students' homework for them. Be sure to go back into your textbook or use a good search engine. http://hanlib.sou.edu/searchtools/

    Once YOU have come up with attempted answers to YOUR questions, please re-post and let us know what you think. Then someone here will be happy to comment on your thinking.

    =)

    1. 👍
    2. 👎
    👤
    Writeacher
  2. 2.b4.b7&8.d9a10b11d12b13d14b17c18b19c20c

    1. 👍
    2. 👎
  3. 1.)B
    2.)B
    3.)B
    4.)B
    5.D
    6.C
    7.A
    8.B
    9.C
    10.C
    11.D
    12.C
    13.A
    14.A
    15.D
    16.A
    17.C
    18.D
    19.C
    20.A

    1. 👍
    2. 👎
  4. trust me i got a 85% which is a disappointment so if you want a 100% take this down

    1.B
    2.B
    3.B
    4.B
    5.D
    6.C
    7.A
    8.D
    9.C
    10.C
    11.D
    12.C
    13.A
    14.A
    15.C
    16.A
    17.C
    18.D
    19.A
    20.A

    1. 👍
    2. 👎
  5. Jane, I got a similar result to yours, except mine was;

    1. D B TEXT 31,S 89-109
    2. D B STUDY GUID 117-119
    3. B Correct
    4. B Correct
    5. D Correct
    6. A C STUDY GUID 117-119
    7. A Correct
    8. D Correct
    9. C Correct
    10. C Correct
    11. D Correct
    12. C Correct
    13. A Correct
    14. A Correct
    15. C Correct
    16. A Correct
    17. C Correct
    18. D Correct
    19. A Correct
    20. A Correct

    Close ^_^

    1. 👍
    2. 👎
  6. The Complete Correct answers are
    B B B B D C A D C C D C A A C A C D A A

    1. 👍
    2. 👎
  7. Hey Guys, I just took the test and kesha, durp, and jane are correct. I just got an 100% on my poetry test. It good to have help. Thanks guys

    1. 👍
    2. 👎
  8. i can vouch for durp answers being correct as of today. they were all 100%.

    1. B Correct
    2. B Correct
    3. B Correct
    4. B Correct
    5. D Correct
    6. C Correct
    7. A Correct
    8. D Correct
    9. C Correct
    10. C Correct
    11. D Correct
    12. C Correct
    13. A Correct
    14. A Correct
    15. C Correct
    16. A Correct
    17. C Correct
    18. C Correct
    19. A Correct
    20. A Correct

    1. 👍
    2. 👎
  9. Number 14 isn't A. I took the test and 14 was B.

    1. 👍
    2. 👎
  10. 1b-2b-3b-4b-5d-6-7a-8d-9c-10c-11d-12c-13a-14a-15c-16a17c-18d 19a-20a good luck, i take today

    1. 👍
    2. 👎
  11. 100% once again! Thanks too ya'll :)

    1. 👍
    2. 👎
  12. Poetry part 2
    01-26-12

    1. B Correct
    2. B Correct
    3. B Correct
    4. B Correct
    5. D Correct
    6. C Correct
    7. A Correct
    8. D Correct
    9. C Correct
    10. C Correct
    11. D Correct
    12. C Correct
    13. A Correct
    14. C Correct
    15. C Correct
    16. A Correct
    17. C Correct
    18. D Correct
    19. A Correct
    20. A Correct

    1. 👍
    2. 👎
  13. Number 18 was D for me.

    18. C D TEXT 29, S 89-93

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Langauge Arts - Simile/Matephor

    Is the phrase "like a moth to a flame" a simile or metaphor? i can see both.... Similes always use "like" or "as", which the phrase has "like" although it's not comparing... So my answer is metaphor, but I'm not sure. Help!

  2. English

    What sound device(s) does Dickinson employ in the phrase, "too cool for Corn-" as well as the line, "But when a Boy,/and Barefoot"? Choose all that apply. 1.) onomatopeia 2.) alliteration 3.) assonance 4.) slant rhyme I know that

  3. Figurative Language

    Question : Music is the salve that soothes us - Answer: Metaphor? - Clues: Metaphor, Simile or Personification?

  4. Figurative Language

    LAST ONE LOL - Question : Her smile was as sweet as sunshine on a rainy day. Answer : Metaphor since her smile is being compared as the sunshine on a rainy day. - Clues: Hyperbole, Personification, Simile, or Metaphor.

  1. English

    ".. so this bell calls all; but how much more me, who am brought so near the door by this sickness." Which of these is the best interpretation of this phrase from John Donne's Meditation 17? A. The tolling bell is a metaphor for

  2. reading

    what assonance is in the poem daffodils by william-wordsworth?

  3. English

    Is the following an example of a simile, metaphor, paradox, or personification? An angry sky loomed overhead. A. simile B. paradox C. metaphor D. personification D?

  4. creative writing

    The poem One two/Buckle my shoe/Three four/Close the door uses which rhyme scheme? abab abce aabb baba C ? The line Time is but a stream I go fishing in contains an example of: metaphor assonance hyperbole imagery A? How do I love

  1. English

    I need 2 more similes and 2 metaphor like this bellow. Simile: Getting up in the morning is like having a lioness roar into your ear so close to you that you can feel her breath. Metaphor: The lion's roar and hot breath of the

  2. English

    Question 11 He brought home a new car - large, fire-engine red, fast, and which he could not afford. unclear pronoun reference lack of parallelism mixed metaphor simile my answer c. mixed metaphor

  3. one quick question? ~metaphors & similes~

    is the phrase, "sway like a boat" a metaphor or a simile? i think its a metaphor

  4. Literature

    5. The form of figurative language that uses LIKE, AS, THAN, or RESEMBLES to compare two dissimilar thing is a. a simile b. a direct metaphor c. an implied metaphor d. personification A Thanks -MC

You can view more similar questions or ask a new question.