Math

A chemist needs 22 liters of a 14% acid solution. He has a 10​% solution and a 20% solution available to form the mixture. How much of each should be used to form the 14​% ​solution?

I'm having a really hard time forming an equation for this. I've tried creating a system for elimination, but that doesn't work--nor does substitution.

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 82
asked by Robert
  1. He is supposed to need 2 liters, not 22! Sorry for the typo

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Robert

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Algebra

    A chemist wishes to mix a solution that is 4​% acid. She has on hand 66 liters of a 2​% acid solution and wishes to add some 8​% acid solution to obtain the desired 4​% acid solution. How much 8​% acid solution should

    asked by Sarah on May 22, 2016
  2. algebra

    a chemist needs 10 liters of a 25% acid solution. the solution is to be mixed from three solutions whose acid concentrations are 10% 20% 50% how may liters of each solution should the chmist use to satisfy the following? a use as

    asked by sandy on April 26, 2008
  3. mixture problems

    A chemist has two solutions of sulfuric acid. One is a 25% solution, and the other is a 50% solution. How many liters of each does the chemist mix to get 10 liters of a 40% solution? 25% solution L: 50% solution L:

    asked by Kendall on November 21, 2014
  4. Algebra

    A chemist has one solution that is 80% acid and a second solution that is 30% acid. How many liters of each solution will the chemist need in order to make 50L of a solution that is 62% acid?

    asked by Anonymous on May 9, 2014
  5. math

    a chemist wants to create a solution that is 36% acid. How many liters of a 60% acid solution must be added to 30 liters of a 15% acid solution to obtain this 36% acid mixture?

    asked by Alexa on September 9, 2015
  6. Math

    A chemist wants to create a solution that is 24% acid. How many liters of a 40% acid solution must be added to 50 liters of an 18% acid solution to obtain this 24% acid mixture?

    asked by Zack on September 9, 2015
  7. Math

    A chemist wants to create a solution that is 24% acid. How many liters of 40% acid solution must be added to 50 liters of an 18% acid solution to obtain this 24% acid mixture? Please help thank you

    asked by Lauren on September 9, 2015
  8. algebra

    An industrial chemist will mix two acid solutions. One is 37% solution and the other is a 27% solution. How many liters of each should be mixed to get 50 liters of a 36% acid solution?

    asked by domo on May 23, 2014
  9. Algebra 1

    A chemist has 10% acid solution and 60% acid solution. HOW many liters of each solution does the chemist need to make 200 L of a solution that is 50% acid?

    asked by Francisco Ayala on September 12, 2014
  10. Algebra 2

    One hundred liters of a 57.84% acid solution is obtained by mixing a 75% solution with a 42% solution. How many liters of each must be used to obtain the desired mixture? A) 40 liters of 75% acid and 60 liters of 42% acid B) 53

    asked by Lewis on November 23, 2016
  11. Algebra 2

    One hundred liters of a 57.84% acid solution is obtained by mixing a 75% solution with a 42% solution. How many liters of each must be used to obtain the desired mixture? A) 40 liters of 75% acid and 60 liters of 42% acid B) 53

    asked by Lewis on November 23, 2016

More Similar Questions