Of Mice and Men (CHECK!)(Reed)

1. Who are 4 outsiders in the text?
a. George, Candy, Crooks, Lennie
b. Curley, Curley's Wife, the Boss, Slim
c. Candy, Curley's Wife, Lennie, Crooks
d. Crooks, Curley, Lennie, Whit

A: c

2. When Lennie thinks about the ranch he says--
a. We gonna live in a big house
b. We gonna have rabbits and cats
c. We gonna live off the fatta the river
d. We gonna live off the fatta the land

A: d

3. When Slim kills puppies, it shows that he is--
a. A realist
b. Cruel
c. Violent
d. Peaceful

A: a

4. What does George tell Lennie to think about right before he kills him?
a. The ranch
b. The dog
c. The river
d. The brush

A: a

5. Where did Lennie see many different types of rabbits?
a. Sacramento Fair
b. Aunt Clara's
c. The ranch
d. San Jose Fair

A: a

6. What are 3 elements of foreshadowing when Candy's dog is shot?
a. Luger, away from civilization, shot in the back of the head
b. Luger, Carlson, shovel
c. Carlson, Candy, George
d. Everyone wants it to happen

A: a

7. Why did Curley's Wife tell her secrets to Lennie?
a. Lennie cared for her the most
b. Lennie hurt Curley
c. Lennie wouldn't listen
d. Lennie wouldn't judge her

A: b

8. What does the game of cards symbolize?
a. American dream
b. Fate
c. Chance
d. Dangling the carrot

A: b

9. Why is Lennie's character flawed?
a. He loves to pet women
b. He has the mind of a child
c. He hates Curley
d. He loves dogs

A: b

10. Civilization was characterized as--
a. Peaceful
b. Prosperous
c. Violent/Dirty
d. Dreamlike

A: c

11. Nature was characterized as--
a. Peaceful
b. Prosperous
c. Violent/Dirty
d. Dreamlike

A: a

12. Who makes up for his shortcomings by trying to intimidate people?
a. George
b. Crooks
c. Candy
d. Curley

A: d

13. What are 3 parts of the American Dream that connect to the novel?
a. Life, Liberty, and the Pursuit of Happiness
b. Life, Liberty, and Dreams
c. Life, Land, and Friendship
d. Life, Liberty, and Land

A: b

14. Why doesn't the audience learn Curley's Wife's name?
a. She is a flat character
b. The author wants us to know how she feels about Curley (hatred)
c. The author wants us to know how she feels about herself (failure)
d. The author doesn't know her name

A: c

15. What is not a reason George kills Lennie?
a. He saved Lennie from torture
b. He believe it was the right thing to do
c. He believed he deserved to die
d. He felt like it was his responsibility

A: c.

16. When George says, "I ain't gonna let um hurt Lennie," it shows--
a. Chance
b. Love
c. Responsibility
d. Compassion

A: d

17. How does George control Lennie's impulses?
a. By "dangling a carrot" for him
b. By telling him he always does bad things
c. By telling him about Aunt Clara
d. By forcing him to work hard

A: a

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. It's been a long time since I read the book, Victoria. I don't remember all the details. (Yes, I have a copy of the book, but don't have time to re-read it right now, just for you.)

    1 - rethink
    2 - I agree
    3 - I disagree
    4, 5, & 6 - I agree
    7 - rethink (I'm not sure, but think there's a better answer)
    8 - 12 - I agree
    13 - rethink (??)
    14 & 15 - I agree
    16 - I disagree, but it's open for debate. Your answer may be considered "correct" (I don't know).
    17 - I agree

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Algebra 2 A

    A candy store makes a 9-pound mixture of gummy candy, jelly beans, and hard candy. The cost of gummy candy is $2.00 per pound, jelly beans cost $3.00 per pound, and hard candy costs $3.00 per pound. The mixture calls for two times

  2. Math

    A store owner has 7.11 lbs. Of candy. If she puts the candy into 9 jars, how much candy will each jar contain?

  3. Language arts 7 Check my answers

    1. Which line is an example of internal conflict in The Outsiders? A. "Someone put his hand over my mouth, and I bit it as hard as I could, tasting the blood running through my teeth." **My Answer** B. "My hair is longer than a

  4. Math

    A candy manufacturer makes two types of special candy, say A and B. Candy A consists of equal parts of dark chocolate and caramel and Candy B consists of two parts of dark chocolate and one part of walnut. The company has in stock

  1. Trick or Treat

    Little Billy was out trick or treating on Halloween. He had gotten a lot of candy and was peering into his bag, when out from behind a tree came Freddy Krueger. Freddy reached into Billy's bag and took half of his candy plus one

  2. Math

    Joseph had 7 1/4ounces of candy to share with his friends. He gave them 2 4/5 ounces of candy when they came over to play video games. How many ounces of candy does Joseph have left?

  3. English-A Raisin in the Sun

    In the book A Raisin in the Sun, what does Walter think about George Murchison? Please check my answer: Is this correct: Walter is jealous of George. He's jealous that George has been to New York and he hasn't. He's jealous of

  4. English-(PLEASE CHECK)

    Why does Curley's wife pose a threat to Lennie and George? My Answer- She flirts w/ other men + Lennie is interested; Curley might find out; Curley will find any reason to fight w/ Lennie.

  1. Of Mice and Men (CHECK!)

    Why does Crooks let Lennie into his room? a. He can't stand people b. He likes Lennie c. He just wants company d. He hates Curley A: c

  2. Math :))

    Sarah's youth group is selling candy bars for a fundraiser. The candy bars cost $1.50 each. To date, they have raised $900. Their goal is to raise more than $2,550. How many more candy bars, x, do they need to sell to reach their

  3. algebra

    Calvin mixes candy that sells for $2.00 per pound with candy that costs $3.60 per pound to make 50 pounds of cancdy selling for $2.16 per pound. How many pounds of each kind of candy did he use in the mix? I cannot figure out the

  4. Computer Programming

    2. Chocolate Delights Candy Company manufactures several types of candy. Design a flowchart or pseudocode for a program that accepts a candy name (for example, "chocolate-covered blueberries"), price per pound, and number of

You can view more similar questions or ask a new question.