HISTORY

how is the size of a legislative district determined

A. by geographical boundaries
B. by city limits
C. by the apportioned population
D. by county boundaries***

2. the term bicameral legislature refers to two of what

A. chambers of the General Assembly ***
B. state senators in the federal government
C. legislative session per year
D. lawmakers required to introduce a bill

3. which of the following is not required of Georgia state senators

A. must be 25 years old
B. must be a legal resident of Georgia
C. must have a college degree***
D. must have U.S. citizenship

4. what is the most important duty of members of the Georgia General Assembly

A. Serving on committees
B. voting on proposed laws***
C. listening to interest groups
D. campaigning for re-election

6. which of the following is a form of speech protected by the bill of rights

A. slander
B. libel
C. protest**
D. causing panic

7. appropriations and higher education are examples of what type of committee

A. standing
B. ad hoc
C. conference**
D. interim study

8. Who would step in as leader of the state senate if the lieutenant governor had assume the role of governor

A. speaker pro tempore
B. majority caucus chair
C. president pro tempore***
D. No one; the senate wouldn't change the leadership

9. Which of the following is a statement of legislative opinion used to honor special individuals or events

A. bill
B. veto
C. resolution**
D. appropriation

10. if a bill goes to committee hoq can the committee kill the bill without asking for the General Assembly to vote on it

A. Vote the bill out of committee with no recommendation
B. Recommend the house do not pass the bill ****
C. recommend the house do pass the bill with changes
D. Hold the bill in committee

  1. 0
  2. 0
  3. 22
asked by HELP ME PLEASE
  1. Please wait for someone to come online who knows about Georgia history and government.

    1. 0
    2. 0
    posted by Writeacher
  2. ok thank you

    1. 0
    2. 0
    posted by HELP ME PLEASE
  3. 1 - No
    2 - Yes
    3 - Yes
    4 - Yes
    6 - Yes
    7 - No
    8 - Yes
    9 - Yes
    10 - No

    1. 0
    2. 0
    posted by Ms. Sue
  4. 1. A

    7. B

    10. C

    1. 0
    2. 0
    posted by HELP ME PLEASE
  5. no 1 is B

    1. 0
    2. 0
    posted by HELP ME PLEASE
  6. 1 B - no
    7 B - no
    10 C - no

    You've used up your two guesses for these three questions. Do not post these again.

    1. 0
    2. 0
    posted by Ms. Sue
  7. Damn Ms Sue. Why are you being so mean to the girl! She needs help!

    1. 0
    2. 0
    posted by Salted Caramel
  8. 1. c
    2. A
    3. C
    4. B
    6. C
    7. A
    8. C
    9. C
    10. C

    you will get a 100 if you choose these answers

    1. 0
    2. 0
    posted by Nicole
  9. 1. c
    2. A
    3. C
    4. B
    6. C
    7. A
    8. C
    9. C
    10. C

    you will get a 100 if you choose these answers

    1. 0
    2. 0
    posted by Nicole
  10. 10 is D
    The rest are right.

    1. 0
    2. 0
    posted by Flower
  11. you realize there's no 5 right?

    1. 0
    2. 0
    posted by I Dont Matter
  12. I Don't Matter
    You know that everywhere in the US its 18 right?

    1. 0
    2. 0
    posted by <O/
  13. 1.c
    2.a
    3.c
    4.b
    5.c
    6.c
    7.a
    8.c
    9.c
    10.d
    For all the people who don’t know that everywhere you have to be 18 to vote

    1. 0
    2. 0
    posted by LELEL
  14. <O/
    I'm confused.

    1. 0
    2. 0
    posted by I Dont Matter

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Social Studies

    !. how is the size of a legislative district determined A. by geographical boundaries B. by city limits *** C. by the apportioned population D. by county boundaries 2. the term bicameral legislature refers to two of what A.

    asked by homework on February 20, 2015
  2. Geography

    Whereas reapportionment adjusts the amount of political representation give to a certain geographical area, redistricting adjusts A) country, state and/or county boundaries. B) population size. C) the gerrymander. D) Federal

    asked by Elizabeth on March 26, 2016
  3. 9th grade

    This question is from a textbook THE AMERICANS. 1.What geographical feature determined the western boundaries of the Southern and Middle colonies? 2. How did the New englnad and Middle colonies economies differ in general from the

    asked by Manjinder on October 1, 2008
  4. Math

    There are five Voting Districts in the City; District A with 877 constituents, District B with 1062 constituents, District C with 1364 constituents, District D with 1518 constituents, and District E with 1933 constituents. There

    asked by Asia on February 2, 2017
  5. Science

    what geographical features create natural boundaries for water to flow toward one ocean or another?

    asked by Alyssa on September 21, 2016
  6. AED 201

    I need help on where to go online to find the information below, I think I am missing something, because I can't find it. I have looked at the florida dept of ed., okaloosa district site and the edwins elementary site. Help!!!

    asked by Jessica on July 15, 2010
  7. social studies

    the process of redrawing the boundaries of legislative districts is called what

    asked by aisha on September 23, 2010
  8. Social studies

    What criteria does Louisiana local goverment use to segment its population in contrast to the geographical boundaries used by a county government. Please help i really been looking for this answer.need help

    asked by Jam on January 26, 2017
  9. social studies

    what are the legislative district numbers for zip code 29621-3504

    asked by ann on January 29, 2013
  10. Civics

    "The legislative power of the state shall be vested in a legislature of the State of Florida, consisting of a senate composed of one senator elected from each representative." The quote above mandates one executive to serve from

    asked by Baxie on November 12, 2014

More Similar Questions