Post a New Question

language arts

posted by .

indicate the Predicate Adjective & Participle of ea sentence:

1. Nearly 150 years later, a talented ballet dancer appeared in the same city.
ANS: Part= talented, PA =same

2. Anna Pavlova's family was poor.
ANS: PA = poor

3. Nevertheless, she joined into the famed Imperial School of Ballet in St. Petersburt
ANS: PA = famed

4. Anna's teachers were famous themselves.
ANS: PA = famous

5. In 1899 Anna Pavlova became a respected member of the Imperial Ballet.
ANS: PA & Part = respected

6. She seemed eager to improve in her art.
ANS: PA = eager

7. She was successful in the lead role in Giselle
ANS: PA = successful & lead

8. After several years Pavolova received the desired title of prima ballerina
ANS: PA = several & prima - Part = desired

9. Her dancing style was classical.
ANS: Part = dancing & PA = classical

10.. While others tried new approaches, she remained faithful to the traditional methods.
ANS: PA = new, faithful & traditional

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Language

    What is the complete predicate in this sentence---My best friend moved into a two story house. What is the simple predicate in this sentence---Steve's home and Anna's home are both in the same building.
  2. grammar

    what is the predicate adjective and participle in this sentence?
  3. language arts

    Find the linking verb and predicate noun or predicate adjective. 1. At night, wide beams of colorful lights look beautiful on the cascades of water. Ans: linking verb is "look" predicate adj is "beautiful"
  4. language arts

    Determine each verb and predicate noun or predicate adjective 1. Some people on the steamers get wet from the falls' foam and mist. Ans Verb is "get" "wet" is predicate adjective
  5. lang arts

    1. Nearly 150 years later, a talented ballet dancer appeared in the same city. ANS: Part= talented & ballet, same 3. Nevertheless, she joined into the famed Imperial School of Ballet in St. Petersburt ANS: Part= famed 4. Anna's teachers …
  6. lang arts

    Find predicate adjective & participle in sentence 10. While others tried new approaches, she remained faithful to the traditional methods. ANS: Part = new, traditional 11. Pavlova achieved great success in several celebrated tours …
  7. Lang arts

    Find predicate adjective & participle in sentence 10. While others tried new approaches, she remained faithful to the traditional methods. ANS: PA = new, 11. Pavlova achieved great success in several celebrated tours Ans: Part = great …
  8. lang arts

    Find predicate adjective & participle in sentence A participle is a verb used as an adjective. 10. While others tried new approaches, she remained faithful to the traditional methods. ANS: Part = remained (described how faithful) 11. …
  9. english

    which sentence is the best revision? a. My niece is a ballet dancer. b. My niece is a ballet dancer who performs both solo ballets and as a member of the ballet corps. c. My niece is a ballet dancer and I always enjoy attending performances.
  10. Language arts(Anyone) (connexus)

    1.Which sentence contains an opinion? A.Maria Tallchief was born in 1925. B.She was a Native American woman and a ballet dancer. C. Maria was the first prima ballerina of the New York City Ballet. D.She is the best ballerina to ever

More Similar Questions

Post a New Question