PHYSICS

posted by .

Hi! I have some questions from a study guide in my physics class, and they give me the answer, but I have to show how to get the answer. I did most of them, but need help with this. All I need is a formula, please. :)Thank you! Here it is:

A skier with a mass of 60.0 kg pushes off with a horizontal speed of 3.0 m/s from the top of a snow
covered hill. As he slides down the hill, his height decreases by 42 m over a distance of 100 m of travel.
How much will his kinetic energy increase by the time he reaches the bottom of the hill

  • PHYSICS -

    The answer is 24696 J.

  • PHYSICS -

    ΔKE=ΔPE=mgΔh=60•9.8•42 =24696 J

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Need Preperation Help

    I have a test on Hamlet soon and I'm just wondering if anyone know sites that have test-like questions?
  2. Mrs.Sue

    mrs sue i have to go soon can u plzzzz helpppp me i just need ou to answer my questions and show ur work so i can print it and make it a study guide plz
  3. PHYSICS

    Hi! I have some questions from a study guide in my physics class, and they give me the answer, but I have to show how to get the answer. I did most of them, but need help with these. Here is problem #1: A skier with a mass of 60.0 …
  4. PHYSICS

    Hi! I have some questions from a study guide in my physics class, and they give me the answer, but I have to show how to get the answer. I did most of them, but need help with these. Here is problem #2: Suppose the spring in a pinball …
  5. PHYSICS

    Hi! I have some questions from a study guide in my physics class, and they give me the answer, but I have to show how to get the answer. I did most of them, but need help with these. Here is problem #3: A 30 kg kid on rollerskates …
  6. PHYSICS

    Hi! I have some questions from a study guide in my physics class, and they give me the answer, but I have to show how to get the answer. I did most of them, but need help with these. Here is problem #4: What is the increase in thermal …
  7. PHYSICS

    Hi! I have some questions from a study guide in my physics class, and they give me the answer, but I have to show how to get the answer. I did most of them, but need help with these. Here is problem #5: A roller coaster car starts …
  8. PHYSICS

    Hi! I have some questions from a study guide in my physics class, and they give me the answer, but I have to show how to get the answer. I did most of them, but need help with these. Here is problem #6: A 30 kg kid on rollerskates …
  9. PHYSICS

    Hi! I have some questions from a study guide in my physics class, and they give me the answer, but I have to show how to get the answer. I did most of them, but need help with these. Here is problem #7: A 30 kg ball is launched at …
  10. PHYSICS

    Hi! I have some questions from a study guide in my physics class, and they give me the answer, but I have to show how to get the answer. I did most of them, but need help with these. Here is problem #8: A 20 kg block of ice slides …

More Similar Questions