Physics

posted by .

A 2.01 kg block starts from rest at the top of a 25.8degree incline and accelerates uniformly down the incline, moving 2.13m in 2.98 seconds.
What is the magnitude of the acceleration of the block?

  • Physics -

    distance=1/2 a t^2 solve for a

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. physics

    A 3.00kg block starts from rest at the top of a 30.0 degree incline and accerlates uniformly down the incline moving 2.00 m in 1.50 s. find the magnitude of the accerlation of the block
  2. Physics

    A 2.90 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 2.23 m in 1.90 s. a) Find the magnitude of the acceleration of the block. (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  3. Physics

    A 2.90 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 2.23 m in 1.90 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  4. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 1.94 m in 1.70 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  5. Physics

    A 2.42kg block starts from rest at the top of a 22.9◦ incline and accelerates uniformly down the incline,moving 2.41m in 2.14s. The acceleration of gravity is 9.81m/s2. a) What is the magnitude of the acceleration of the block?
  6. physics

    A 2.67 kg block starts from rest at the top of a 27.6 incline and accelerates uniformly down the incline, moving 2.89 m in 2.45 s. The acceleration of gravity is 9.81 m/s2 . a) What is the magnitude of the accelera- tion of the block?
  7. Physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 25.5° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.75 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  8. Physics

    A 2.84 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 1.92 m in 1.90 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  9. physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 31.0° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.40 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  10. Physics

    A 2.92 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 1.93 m in 1.60 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. __ m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic …

More Similar Questions