Accounting for Managers

posted by .

Question 1 of 20 5.0 Points
In comparing management accounting with financial accounting, which of the following statements is FALSE?



A. Management accounting is primarily used by managers, employees, and supply chain partners.


B. The report format for financial accounting is based on generally accepted accounting principles.


C. The purpose of management accounting reports is to provide information for planning, control, performance measurement, and decision making.


D. Financial accounting reports are prepared as needed.
Reset Selection

My choice is D

Mark for Review What's This?
Question 2 of 20 5.0 Points
The unit of measurement used in management accounting is:



A. primarily the future dollar.


B. monetary at historical and current market values.


C. monetary at historical or current market or projected values.


D. the measurement unit used by competing companies.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is C

Question 3 of 20 5.0 Points
When preparing a report, it is sometimes necessary to sacrifice accuracy for:



A. timeliness.


B. personal feelings.


C. profits.


D. expectations.
Reset Selection

Mark for Review What's This?


My choice is A



Question 4 of 20 5.0 Points
Primary processes:



A. apply only to a just-in-time environment.


B. include information systems and human resources.


C. add value to a product or service.


D. limit bottlenecks during production.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is C

Question 5 of 20 5.0 Points
Primary processes are comprised of:accounting.



A. marketing, legal, and accounting services.


B. research and development, marketing, supply, design, production, distribution, and information systems.


C. research and development, design, supply, production, marketing, distribution, and customer service.


D. human resources, legal services, information systems, and management
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is C

Question 6 of 20 5.0 Points
An advantage of value chain analysis is that it allows a company to:



A. evaluate ethical conduct.


B. focus on its core competencies.


C. use the four "w's."


D. increase sales to customers.
Reset Selection

Mark for Review What's This?


My choice is B


Question 7 of 20 5.0 Points
The just-in-time philosophy emphasizes:



A. completing products on schedule.


B. increasing production.


C. finishing all products before starting new ones.


D. eliminating waste.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is D

Question 8 of 20 5.0 Points
Activity-based management's primary goal is to reduce:



A. nonvalue-adding costs.


B. defects.


C. inventory size.


D. machine setup time.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is A

Question 9 of 20 5.0 Points
The balanced scorecard:



A. is rarely used.


B. produces formal reports.


C. only applies to manufacturing companies.


D. links the organization's perspectives with stakeholders.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is D





Question 10 of 20 5.0 Points
If a management accountant confides to a relative that his or her company has a confidential plan to merge with another company in the near future, the accountant has:



A. not violated ethical standards.


B. violated ethical standards only if the relative owns stock in the company.


C. violated ethical standards because the accountant and relative could stand to gain personally from that information.


D. not violated ethical standards because the information was relayed to a family member.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is C

My choice is
Question 11 of 20 5.0 Points
An example of a period cost is:



A. advertising costs.


B. indirect materials.


C. product design costs.


D. direct materials.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is A

Question 12 of 20 5.0 Points
Which of the following is a value-adding cost?



A. Depreciation on personnel department equipment


B. Depreciation on factory equipment


C. Depreciation on office equipment


D. Depreciation on sales department equipment
Reset Selection

Mark for Review What's This?


My choice is B


Question 13 of 20 5.0 Points
All manufacturing costs incurred and assigned to products that are being produced are classified as:



A. variable costs.


B. allocated costs.


C. product costs.


D. overhead costs.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is C

Question 14 of 20 5.0 Points
Which of the following is the formula used to compute a product's unit cost?



A. (Direct Materials + Direct Labor) / Number of Units Produced


B. (Direct Materials + Direct Labor + Overhead) / Number of Units Produced


C. (Direct Labor + Overhead) / Number of Units Produced


D. (Indirect Materials + Indirect Labor + Overhead) / Number of Units Produced
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is B

Question 15 of 20 5.0 Points
In a manufacturing environment, direct labor costs initially flow:



A. into the Materials Inventory account.


B. directly to Cost of Goods Sold.


C. into the Work in Process Inventory account.


D. into the Finished Goods Inventory account.
Reset Selection

Mark for Review What's This?


My choice is C


Question 16 of 20 5.0 Points
Cost of goods manufactured is equal to:



A. Direct Materials + Direct Labor + Overhead.


B. Beginning Work in Process Inventory + Total Manufacturing Costs - Ending Work in Process Inventory.


C. Beginning Work in Process Inventory + Period Costs - Ending Work in Process Inventory.


D. Beginning Work in Process Inventory + Product Costs.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is B

Question 17 of 20 5.0 Points
To reconcile total manufacturing costs with the total cost of goods manufactured during the period:



A. subtract out all period costs from total manufacturing costs to arrive at cost of goods manufactured.


B. add beginning and subtract ending finished goods inventory to total manufacturing costs.


C. you must know how many goods were sold during the period.


D. add beginning and subtract ending work in process inventory to total manufacturing costs.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is D

Question 18 of 20 5.0 Points
If the estimated cost driver level is overstated, the: predetermined overhead rate will be understated.



A. predetermined overhead rate will be overstated.


B. product cost will be overstated.


C. cost pool will be understated.
Reset Selection

Mark for Review What's This?






Question 19 of 20 5.0 Points
The activity base that would be most appropriate in a capital-intensive industry is:



A. direct labor dollars.


B. direct labor hours.


C. sales volume.


D. machine hours.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is D

Question 20 of 20 5.0 Points
In an activity-based costing system, the first step in assigning costs is to:



A. accumulate costs for each activity.


B. identify the appropriate activities for each function.


C. separate nonvalue-adding activities from value-adding activities.


D. analyze all nonvalue-adding activities to determine if they are necessary support areas.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My choice is B


Can you please assist in reviewing my choices?

  • Accounting for Managers -

    Question 1 of 20 5.0 Points
    Which of the following products probably would be manufactured using a job order costing system?



    A. Paper


    B. Baseball cards


    C. Computer monitors


    D. Company business cards
    Reset Selection

    Mark for Review What's This?

    Question 2 of 20 5.0 Points
    Applied overhead exceeds actual overhead when the:



    A. Overhead account has a credit balance.


    B. journal entry to account for the difference involves a debit to Cost of Goods Sold.


    C. Overhead account has a debit balance.


    D. company has overspent in the overhead cost area.
    Reset Selection

    Mark for Review What's This?

    Question 3 of 20 5.0 Points
    The total of the dollar amounts on the job order cost cards that have not been completed would be equal to the:



    A. cost of goods completed.


    B. balance in the Finished Goods Inventory account.


    C. Cost of Goods Sold account.


    D. balance in the Work in Process Inventory account.
    Reset Selection

    Mark for Review What's This?





    Question 4 of 20 5.0 Points
    The basic document for keeping track of costs in a job order costing system is a:



    A. job order cost card.


    B. labor time card.


    C. process cost report.


    D. materials requisition form.
    Reset Selection

    Mark for Review What's This?

    Question 5 of 20 5.0 Points
    When direct materials are issued from inventory to production under a job order costing system, an increase is recorded in:



    A. Overhead.


    B. Work in Process Inventory.


    C. Materials Inventory.


    D. Finished Goods Inventory.
    Reset Selection

    Mark for Review What's This?

    Question 6 of 20 5.0 Points
    Unit costs for each job are computed by dividing:



    A. estimated total costs by planned units to be produced.


    B. actual costs by actual units sold.


    C. cost of materials, direct labor, and overhead by number of units produced.


    D. estimated total costs by actual units produced.
    Reset Selection

    Mark for Review What's This?




    Question 7 of 20 5.0 Points
    In cost-plus contracts, the "plus" represents:



    A. sales price.


    B. profit, based on the amount of costs incurred.


    C. overapplied overhead costs.


    D. the amount of any cost overruns.
    Reset Selection

    Mark for Review What's This?

    Question 8 of 20 5.0 Points
    The balance in the Work in Process Inventory account equals the:



    A. balance in the Finished Goods inventory account.


    B. balance in the Cost of Goods Sold account.


    C. total of the balances on the job order cost sheets of uncompleted jobs.


    D. balance in the Overhead account.
    Reset Selection

    Mark for Review What's This?

    Question 9 of 20 5.0 Points
    Which of the following entities probably would use a process costing system?



    A. An oil refinery


    B. A yacht builder


    C. A custom furniture company


    D. A custom screw manufacturer
    Reset Selection

    Mark for Review What's This?



    Question 10 of 20 5.0 Points
    Process costing is applicable to production operations that:



    A. utilize several processes, departments, or work cells in a series.


    B. do not assign overhead costs to operations.


    C. produce large and unique machines.


    D. are found in only a few industries.
    Reset Selection

    Mark for Review What's This?

    My Answers -
    1 C
    2 A
    3 D
    4 A
    5 B
    6 C
    7 B
    8 C
    9 A
    10 A

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Cost accounting

    Flexibility is said to be the hallmark of modern management accounting, whereas standardization and consistency describe financial accounting. Explain why the focus of these two accounting systems differs.
  2. accounting

    What type of financial reports would you expect to review in an accounting department?
  3. accounting management

    please help me to define these words below thanks a lot differentiate Management and Financial Accounting
  4. accounting management

    please help me to define these words below thanks a lot differentiate Management and Financial Accounting
  5. Westwood

    Flexibility is said to be the hallmark of modern management accounting, whereas standardization and consistency describe financial accounting. Explain why the focus of these two accounting systems differ.
  6. Accounting Associates

    I have re and re-read all of the Leadership vs. Management paragraphs in my textbook, Even looked at all the figures and graphs a hundred times. I can still cannot see a clear understanding.. I have narrowed it to two possible answers, …
  7. Accounting

    Why is the cash basis of accounting not used when preparing financial statements?
  8. Accounting 1

    Match each of the following characteristics that describe financial accounting, managerial accounting, both financial and managerial accounting, or neither financial nor managerial accounting. A. Financial accounting B. Managerial …
  9. Accounting 1

    Match each of the following characteristics that describe financial accounting, managerial accounting, both financial and managerial accounting, or neither financial nor managerial accounting. A. Financial accounting B. Managerial …
  10. ACCOUNTING

    Budgets are ___________________________. (Points : 1) A a tool for management to use to penalize managers with poor performance B detailed financial plans that quantify future expectations and actions C busy work assigned to keep department …

More Similar Questions