math

posted by .

f'(x).... y=(e^x-e^-x)/(e^x+e^-x). I need the calculation work.
[ans: 4/(e^x+e^-x)^2]

  • math -

    I'm not exactly sure what your asking for or what the question is? I assume your trying to solve for the derivative? Did you try plugging it into wolfram alpha an clicking on show steps? That always works. Well not always, but it defiantly well if interperting (e^x-e^-x)/(e^x+e^-x) this correctly to be the original function

  • math -

    f(x) = (e^x - 1/e^x) / (e^x + 1/e^x))
    how about multiplying each term by e^x to get
    f(x) = (e^2x - 1)/(e^2x + 1)

    f'(x) = [(e^2x + 1)(2e^2x) - (e^2x - 1)(2e^x)]/(e^2x + 1)^2
    = 4e^(2x) / (e^2x + 1)^2

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. math

    differentiate y=-4x^2cos x. i need to know the calculation work. (ans: 4x^2sinx - 8xcosx)
  2. math

    differentiate y=(x)^(1/2)e^(-x).i need the calculation work. [ans: -x^(1/2)e^(-x) + 1/2(x^-1/2)e^(-x)]
  3. math

    differentiate y=e^x/(x)^(1/2).i need the calculation work.[ans: e^x/x^(1/2) - e^x/2x^(3/2)]
  4. math

    dy/dx of the following: x^2y^2=2/x^2 [ans:-1/x^4y -y/x]. i need the calculation work.
  5. chem

    a mixture of 50g of S & 1x10^2g of Cl2 reacts completely to form S2Cl2 &SCl2. Find the mass of S2Cl2 formed. (ans:20.2g) i need the calculation work bcus i got diff. from the ans which is 70.2g.
  6. chem

    compute theoretical yield (g) ~2Al+3Cl2->2AlCl3 ~2g Al, 2g Cl2 [ans:2.5g AlCl3] i need the calculation work bcus i got diff from the ans which is 7.12 g.
  7. math

    find the eqt. of the tangent to the curves at (1,2). y^3+y^3=9(xy-1) [ans: y=5x-5] could some1 show me the calculation work bcus my ans is y=(6x+4)/5.
  8. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation work …
  9. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation work …
  10. math

    use implicit differentiation to find dy/dx and then d^2y/dx^2. y^2=ye^x^2+2x ans for dy/dx= [2(xye^x^2 + 1)]/(2y-e^x^2) after that i don't know how to proceed. can someone show me the steps(x need for calculation) and final answer. …

More Similar Questions