math

posted by .

differentiate y=e^x/(x)^(1/2).i need the calculation work.[ans: e^x/x^(1/2) - e^x/2x^(3/2)]

  • math -

    y = e^x * x^-.5
    y' = e^x (-.5) x^-1.5 + x^-.5 e^x

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. math

    differentiate y=-4x^2cos x. i need to know the calculation work. (ans: 4x^2sinx - 8xcosx)
  2. math

    differentiate y=(x)^(1/2)e^(-x).i need the calculation work. [ans: -x^(1/2)e^(-x) + 1/2(x^-1/2)e^(-x)]
  3. math

    f'(x).... y=(e^x-e^-x)/(e^x+e^-x). I need the calculation work. [ans: 4/(e^x+e^-x)^2]
  4. math

    dy/dx of the following: x^2y^2=2/x^2 [ans:-1/x^4y -y/x]. i need the calculation work.
  5. chem

    a mixture of 50g of S & 1x10^2g of Cl2 reacts completely to form S2Cl2 &SCl2. Find the mass of S2Cl2 formed. (ans:20.2g) i need the calculation work bcus i got diff. from the ans which is 70.2g.
  6. chem

    compute theoretical yield (g) ~2Al+3Cl2->2AlCl3 ~2g Al, 2g Cl2 [ans:2.5g AlCl3] i need the calculation work bcus i got diff from the ans which is 7.12 g.
  7. math

    find the eqt. of the tangent to the curves at (1,2). y^3+y^3=9(xy-1) [ans: y=5x-5] could some1 show me the calculation work bcus my ans is y=(6x+4)/5.
  8. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation work …
  9. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation work …
  10. Math

    How to differentiate e^e^x? Ans at wolfram is e^(x+e^x). I need the calculation method.

More Similar Questions