French

posted by .

Could you check this please thanks
Part 1

Directions: Au téléphone: Complétez en utilisant les verbs entre parenthèses.

1. Je --------- dans la cuisine quand le téléphone ---------. (travailler, sonner)
Answer 1: travaillais
Answer 2: sonné

2. Je --------- le dîner quand tu m'as ----------. (préparer, téléphoner)
Answer 1: préparais
Answer 2: téléphoné

3. Je te --------- au téléphone quand mes parents -----------. (parler, rentrer)
Answer 1: parlais
Answer 2: rentré

4. Ils m' -------- à qui je ---------. (demander, parler)
Answer 1: ont demandé
Answer 2: parlai

5. Je leur --------- que je -------- avec toi. (répondre, parler)
Answer 1: répondais
Answer 2: parlé

Part 2
Directions: Complétez au passé

1. Les voyageurs --------- le train sur le quai. (attendre)
Answer: ont attendré

2. Le train -------- et les voyageurs ---------- en voiture. (arriver, monter)
Answer 1: a arrivé
Answer 2: ont monté

3. Beaucoup de voyageurs --------- une place quand le train -----------. (chercher, partir)
Answer 1: ont cherché
Answer 2: a parti

4. Le train -------- complet. Il n'y ---------- plus de places disponibles. (être, avoir)
Answer 1: a été
Answer 2: a eu

5. Le contrôleur -------- dans le wagon et --------- les billets. (entrer, demander)
Answer 1: a entré
Answer 2: a demandé

6. On ---------- de lui donner nos billets pour protester! (refuser)
Answer: a refusé

  • French -

    Part I:

    1. Answer 2 = sonné alone is not sufficient. For the passé composé you also require the auxiliary (helping) verb: a sonné

    3. Answer 2 = sont rentrés

    4. Answer 2 = parlais

    You did not state that one verb was to be the imparfait and the other passé composé, but it's obvious. However, if you know that in advance, it's a good idea to state that as well.

    5. This could be several things but I choose: 1. ai répondu, 2. parlais OR 1. répondais, 2. j'ai parlé (So either I did answer that I was speaking OR I was answering that I did speak.

    Part II:

    1. ont attendu = if they DID wait OR attendaient = if they WERE waitING. Sometimes ONLY the speaker can determine which one. This is out of context.

    2. You need to learn the verbs "in the house of être" and hopefully someone taught you "Dr & Mrs Vandertamp" as each letter there represents a verb requiring être in the passé composé.
    D = descendre
    r = rester
    M = monter
    r = retourner
    s = sortir
    V = venir
    a = arriver
    n = naître
    d = devenir
    e = entrer
    r = rentrer
    t = tomber
    r = revenir
    a = aller
    m = mourir
    p = passer

    OR line them up with opposites if possible (16)
    aller & venir
    arriver & partir
    entrer & sortir
    monter & descendre
    revenir, retourner, rentrer
    tomber, rester, devenir
    naître & mourir

    Here is "The House of Être" and if you blow it up, it's easier to see:
    http://www.flickr.com/photos/kenkuhl/2311103680/

    2. est arrivé & sont montés

    3. the first could also be "cherchaient" especially if what you are learning is the contrast between l'imparfait et le passé composé. est parti

    4. Both verbs could be l'imparfait for description: était & avait

    5. est entré = he could have entered and asked for the tickets (both verbs passé composé) or the 2nd verb could be description = he was asking for = demandait

    6. either "did" or "was...+ing"

    When the instructions merely said "au passé" to me that leaves it up to the interpretation of the reader!

    Sra (aka Mme)

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. French

    Could you please check these thanks. Directions: Complétez avec quel et puis répondez. 1. Tu fais un voyage?
  2. French

    Can you please check these thanks. Directions: Identify each person described below (we are in the sports chapter by the way) Part 1 1. Un garçon ou une fille qui joue -------------. Answer: un joueur ou une joueuse 2. Un joueur qui …
  3. French

    Could you please check these Thanks you!!! Directions: Complétez Part 1 1. Au bord de la mer, on va à la ----------------. Answer: plage 2. Il faut mettre de la ---------- quand on prend un bain de soleil. Answer: créme solaire …
  4. French

    We just learned about the pronouns leur and lui. I really don't understand them but I attempted the homework so could you please check these thanks. Part 1 Directions: Rewrite each sentence replacing the italicized words with a pronoun. …
  5. French

    Can you check these thanks part 1 directions: Exprimez d'une autre façon. 1. un télécopieur --------- Answer: un fax 2. une télécopie ------------ Answer: un fax 3. une texte ------------ Answer: ses données 4. elle ne perd pas …
  6. French

    Could you check these please thanks Part 1 Directions: Exprimez d'une autre façon. 1. composer le numéro Answer: faire le numéro 2. donner un coup de fil Answer: faire un appel 3. introduire (une télécarte dans la fente) Answer: …
  7. French

    Could you please check these thanks. Part 1 Directions: Choose the right word with the right statement. Word Bank A. donner B. téléphoner C. mettre D. décrocher E. commposer 1. ------ le numéro Answer: E 2. ----- le téléphoner …
  8. french

    Could you check these thanks. Directions: Répondez en utilisant un pronom (en). 1. Il y a combien de chambres dans cet hôtel?
  9. French

    Can you check these thanks. Le métro Directions: Completez 1. Il y a dix tickets de métr dans un ----------. Answer: carnet 2. On peut acheter des tickets au ----------- ou au -------------. Answer 1: guichet Answer 2: distribueur …
  10. french

    Can you please check these thanks. Part 1: Complétez 1-2. On peut acheter des tickets de métro au --------- ou au -----------. Answer 1: guichet Answer 2: un distributeur automatique 3. Il faut -------- son ticket dans le tourniquet. …

More Similar Questions