6th Grade Math

posted by .

If a plane is going on a 500 mile trip, how many minutes will it take to get there for a speed of 400, 300, 200, and 100 mph? For 500 it wil obviously take 1 hour, but my brain is dead today and I can't figure out the other four.

  • 6th Grade Math -

    timeinminutes=distance/speed * 60

  • 6th Grade Math -

    500= 1 hour
    400= about 2.1 hours
    300= about 2.8 hours
    200= about 4.2 hours
    100= 5 hours

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Calculus

    A train is heading due west from St. Louis. At noon, a plane flying horizontally due north at a fixed altitude of 4 miles passes directly over the train. When the train has traveled another mile, it is going 80 mph, and the plane has …
  2. Algebra

    Which of these sequences shows exponential growth?
  3. MAth

    I set this problem up as 500-2X=3,400 Marys monthly salary is $500 less than twice her daughter's salary. Together they earn $3,400 each month. How much is the daughter's salary. ans-1,300 500-500-2x=3,400-500 2x=3,100 2x/2=3,100/2 …
  4. finance

    P5 For the following projects, compute NPV, IRR, MIRR, profitability index, and payback. If these projects are mutually exclusive, which one(s) should be done?
  5. Math 8R - HW Qs. Check

    Fill in the numbers to continued the pattern. 1000, 900, 700, 400, ____, -500, _____ My Answer - 1000, 900, 700, 400, 0 , -500, 1000 1000 - 100 = 900 900 - 200 = 700 700 - 300 - 400 400 - 400 = 0 0 - 500 = -500 -500 - 600 = -1,100 …
  6. math

    A jet plane traveling at 500 mph overtakes a propeller plane traveling at 200 mph that had a 2-hour head start. How far from the starting point are the plains?
  7. Math

    can you help i dnt know what to do so could you tell me how to solve it 1. every weekend, Phil drives from his home to his favorite amusement park, a distance of 60 miles. a. If he averages 40 mph for the first half of the trip, what …
  8. math

    How long (in minutes) will a 400 -mile road trip take at 70 mph?
  9. algebra

    Traveling to Washington is a 500-mile trip, that took 5 hours. The average speed of the car on the first part of the trip was 105 mph, and on the second part of the trip was 115 mph. How long did the car drive at both speeds.
  10. Math

    While driving on a 500-mile trip, Mr. Smith averages 60 miles per hour for the first t hours. In terms of t, where t<8, how many miles remained to be traveled?

More Similar Questions