Post a New Question

physics

posted by .

need help with this question please

a 1kg block starts at rest and slides down the incline. the coefficient of friction between the incline and the block is 0.1. The height of the incline is 2m, and the angle is 30 degrees. use energy consideration to find the block's speed at the bottom of the incline. (5.6m/s)

  • physics -

    The friction is the thing to work.

    Friction down the plane is .1*mg*cosTheta
    Weight down the plane is mgSinTheta

    FinalKE=initialPE- forcefriction*distance

    Initial PE is mg*2m*sin30

  • physics -

    how do you find the distance? is it 2/sin30?

  • physics -

    I cannot get 5.6m/s

    this is what i did.

    finalKE = initial PE - Ff*d
    (1/2)mv^2 = 9.8 - (.8487 x 4)

    v= 3.5

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 36.0'> incline and slides 2.00 m down the incline in 1.60 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  2. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 36.0'> incline and slides 2.00 m down the incline in 1.60 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  3. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 36.0'> incline and slides 2.00 m down the incline in 1.60 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  4. physics

    A block of mass 2kg slides down a plane having an inclination of ƒá=15.0„a . Ignore friction. The block starts from rest at the top of the incline and the length of the incline is 2.00m. The velocity of the block when it reaches …
  5. Physics please help

    Starting from rest, a 5.00 kg block slides 2.50 m down a rough 30.0 degree incline. The coefficient of kinetic friction between block and the incline is .436. Determine the work done by the friction force between block and incline …
  6. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 33.0° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.75 s. Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline
  7. Physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 33.5° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.30 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  8. physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 27.5° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.20 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  9. Physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 25.5° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.75 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  10. physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 31.0° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.40 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …

More Similar Questions

Post a New Question