Brookwood

posted by .

A 67.0 kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are .800 and .460 respectively.

A) what horizontal pushing force is required to just start the crate moving?

B) What horizontal pushing force is required to slide the crate across the dock at a constant speed.

If anyone could please help, I would greatly appreciate it. THANK YOU!

  • Physics -

    Physics assistance needed.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Physics

    A 51.0 kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.710 and 0.440, respectively. (a) What horizontal pushing force is required to just start the crate moving?
  2. Physics

    A 67.0 kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are .800 and .460 respectively. A) what horizontal pushing force is required to just start the crate moving?
  3. physics

    A 68.0 kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.770 and 0.470, respectively.
  4. physics

    A 68.0 kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.700 and 0.450, respectively. (a) What horizontal pushing force is required to just start the crate moving?
  5. physics

    A dockworker loading crates on a ship finds that a 21-kg crate, initially at rest on a horizontal surface, requires a 70-N horizontal force to set it in motion. However, after the crate is in motion, a horizontal force of 51 N is required …
  6. Physics

    1. To move a large crate across a rough floor, you push on it with a force F at an angle of 21° below the horizontal. The mass of the crate is 32.0 kg. The coefficients of static and kinetic friction are 0.62 and 0.42 respectively. …
  7. physics

    A 46.2-kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.566 and 0.440, respectively. What horizontal pushing force is required to (a) just start the crate moving and (b) slide …
  8. physics

    A 50.9-kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.526 and 0.311, respectively. What horizontal pushing force is required to (a) just start the crate moving and (b) slide …
  9. physics

    A 50.9-kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.526 and 0.311, respectively. What horizontal pushing force is required to (a) just start the crate moving and (b) slide …
  10. PHYSICS

    A 50.5-kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.624 and 0.364, respectively. What horizontal pushing force is required to (a) just start the crate moving and (b) slide …

More Similar Questions