chemistry

posted by .

You need to make 350mls of a 70% ethanol solution of EtOH from a 95% solution. How would you do this?

  • chemistry -

    Assume the 95 percent solution is made of 20 parts, one of which is water. The 70 percent will have six parts water. So add five parts water to the 95 percent, and you have it.

    So you have 20 parts + 5 parts=350ml
    25 parts= 350ml
    1 part= 350/25 ml

    So take five parts (5*350/25 ml) water, and the remaining 95 percent EtOH to the 350ml mark. If you don't have a mark,then add 350- 5*350/25 ml of EtOH.

    check my thinking.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. chem

    A solution of ethanol (C2H5OH) in water is prepared by dissolving 57.0 mL of ethanol (density = 0.79 g/cm3) in enough water to make 240.0 mL of solution. What is the molarity of the ethanol in this solution?
  2. Chemistry

    The density of an aqueous solution containing 10% of ethanol (C2H5OH) by mass is 0.984 g/ml. A) Calculate the molality of this solution. B) Calculate its molarity. C) What volume of the solution would contain 0.125 mol of ethanol.
  3. Chemistry

    A solution of ethanol (C2H5OH) in water is prepared by dissolving 76.9 mL of ethanol (density 0.79 g/cm^3) in enough water to make .250 L of solution. What is the molarity of ethanol in this solution?
  4. Chemistry

    A solution of ethanol (C2H5OH) in water is prepared by dissolving 61.9 mL of ethanol (density = 0.79 g/cm3) in enough water to make 250.0 mL of solution. What is the molarity of the ethanol in this solution?
  5. CHEMISTRY

    You mix 40.0 g of ethanol (C2H5OH, molecular weight = 46.1 g/mol) and 60.0 g of water (molecular weight = 18.0 g/mol) The resulting solution has a density of 920 g/L. a)Calculate the molarity of ethanol in this solution?
  6. chemistry

    A solution of ethanol (C2H50H) in water is prepared by dissolving 76.9ml of ethanol (density0.79g/cm3) in enough water to make 0.25L of solution. What is the molarity of ethanol in this solution Who helps me
  7. Chemistry #11

    A solution of ethanol (C2H5OH) is prepared by dissolving 35.0 ml of ethanol in enough water to make 120.0 ml of solution. What is the molarity of the ethanol in this solution?
  8. chemistry

    When 25 mL of C2H5OH (density 0.80 g.cm-3) is dissolved in water to prepare a 250 mL solution, the density of the solution was found to be 0.950 g.cm-3. Calculate a. Molarity of pure ethanol; b. Molarity of ethanol in the final solution; …
  9. Math

    1. Calculate the amount of fluorescein (MW 332.31) you will need to make 10 mL of 15 mM solution in ethanol (EtOH). My answer:0.05 g 2.Using Equation C1V1=C2V2 calculate the volume of stock solution (15 mM) you need to make 1 mL of …
  10. Math

    Calculate the amount of fluorescein (MW 332.31) you will need to make 10 mL of 15 mM solution in ethanol (EtOH). My answer:0.05 g 2.Using Equation C1V1=C2V2 calculate the volume of stock solution (15 mM) you need to make 1 mL of each …

More Similar Questions