Lisa's Running Distances
Estimate the average distance, in kilometers, Lisa ran for the five days. Explain your estimation strategy.
Based on your previous answer, estimate the number of days it will take Lisa to run 100 kilometers. Explain your estimation strategy.
Once again please help, I need you Ms.Sue!
well she ran for five days so I will find the distance she ran in the five days and divide by five to find the distance per day
2.05+4.10+3.80+1.95 + 4.05 = 15.95 in the five days
15.95 / 5 = 3.19 km/day
3.19 km/day * x days = 100 km
x = 100/3.19 = 31.35 days
probably a bit more because she will get tired, but maybe less because she is getting in shape fast :)posted by Damon
To estimate the total distance, I'd round each day's distance to the nearest kilometer, and add them together. Divide the sum by 5 to get an average. Round to the nearest km.
posted by Ms. Sue
Since this is supposed to be an approximation,
I see three days with 4 km each
and two days with 2 km each
total = appr 16 km
so appr 16 km in 5 days or about 3 km/day
32 km in 10 days
96 km in 30 days
100 km in about 31 days
posted by Reiny