6th grade math

Can you check these problems, please?

Translate each phrase into algebraic expression.

1. 5 more than D
Ans: 5 + D

2. Twice a number W
Ans: 2*W

3. Product of 60 and W
Ans: 60*W

4. A number, N, decreased by 18
Ans: N - 18

5. 14 minus a number, M
Ans: 14 - M

6. Twice a number, C, plus 16
Ans: 2*C + 16

7. Three times N decreased by 8
Ans: 3*N - 8

8. The sum of a number, R, and twelve
Ans: R + 12

9. The quotient of N and five
Ans: N/5

10. Fifteen divided by Z
Ans: 15/Z

11. 3 decreased by a number, A
Ans: 3 - A

12. A number, M, decreased by 49
Ans: M - 49

asked by Alex
  1. 2. 2W
    3. 60W

    All of your answers are correct. However the standard way of writing a multiplication problem is the way I showed you above.

    posted by Ms. Sue
  2. Oh, okay. Thanks!

    posted by Alex
  3. You're welcome.

    posted by Ms. Sue
  4. algebraic expression represents “the sum of a number and 9

    posted by jada
  5. The sum of one and the product of one and a number xxx

    posted by 666

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. 6th grade math

    Can you check these, please? 1. George had 5 apples. His mother gave him a few more apples to share with his friends. Write an expression to represent the total number of apples George has. Ans: 5 + n 2. four times as much as a
  2. 6th grade math

    Can you check the following problems related to inequalities? 1) Sue has more than 5 cookies. Ans: x > 5 2) The temperature was less than 88 degrees last night. Ans: x < 88 3) I made $75 or more dollars babysitting. Ans: x
  3. 7th grade math (probability)

    Can you check these, please? Ten cards numbered 1 through 10 are mixed together and then one card is drawn. Find the probability of each event. Write each answer as a fraction, percent, and decimal. 14. P(less than 5) = 4/10 = 2/5
  4. 6th grade math

    Can you check these, please? Convert each of the following verbal phrases to algebraic expressions. 1.twice the number plus 16 is 18 Ans: 2x + 16 = 18 2.the quotient of a number and ten more than fourteen is eleven Ans: (10 +
  5. 6th grade Lang Arts

    Can you check my homework, please? Identify each pronoun as personal, reflexive, demonstrative, indefinite or interogative. 1. These are Elberta peaches, which are very popular in the United States. Ans: these = indefinite 2.
  6. Grammar

    Need a couple of these checked- What best describes the phrase in CAPS? 1.Shiny glass bowls and goblets drew the gaze of people PASSING THE WINDOW. Ans- gerund phrase 2.TO CONVINCE YOUR AUDIENCE, you need facts and solid reasoning
  7. 6th grade - Lang Arts

    Can you check the following? Find the verb phrase 1. Will you buy me a drink? ans: will buy 2. Sam is not going to the dance. ans: is going 3. Al should have mowed the lawn today. ans: should have mowed 4. Theresa will be playing
  8. 7th grade LA

    Can you check the following? Punctuate the following sentences with appropriate apostrophes. 1. Whos the partys candidate for vice president this year? Ans: Who's, party's 2. Our neighbors car is an old Chrylser, and its about to
  9. 6th grade Lang

    Can you recheck these? I don't understand. 10. I enjoy it because the temperature is pleasant, and everything is green and pretty. ans: cd (compound) 11. I also love to hear the birds singing in the trees and to watch them
  10. Adverbial Phrase

    Q1. My mother and I did some gardening,and _______ we relaxed on our front porch, admiring our handiwork. a. last b. afterwards c. first Ans: a. last Q2. I bring my pet snake to the vet for a check-up every ______. a. Sundays b.

More Similar Questions