Chemistry

A 5.00-mL sample of an H3 PO4 solution of unknown concentration is titrated with a
0.1003 M NaOH solution. A volume of 6.55 mL of the NaOH solution was required to
reach the endpoint. What is the concentration of the unknown H3 PO4 solution?

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 93
asked by Amee
  1. Which end point? #1, #2, or #3.
    We'll assume you titrated all of it.

    H3PO4 + 3NaOH ==> Na3PO4 + 3H2O

    mols NaOH = M x L = ?
    Convert mols NaOH to mols H3PO4 using the coefficients in the balanced equation.
    Then M H3PO4 = mols H3PO4/L H3PO4.

    1. 👍 0
    2. 👎 0

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Chemistry

    A 5.00-mL sample of a sulfuric acid solution of unknown concentration is titrated with a 0.1401 M Sodium Hydroxide solution. A volume of 5.99 mL of the base was required to reach the endpoint. What is the concentration of the

    asked by Steptim on June 24, 2013
  2. chemistry

    A 27.00mL sample of an H2SO4 solution of unknown concentration is titrated with a 0.1422M KOH solution. A volume of 40.22mL of KOH was required to reach the equivalence point. What is the concentration of the unknown H2SO4

    asked by Luis on December 14, 2014
  3. College Chemistry

    You weigh a sample of a monoprotic unknown acid and dissolve it in 50.00 mL of distilled water. Exactly half of this solution is titrated with Sodium Hydroxide to the phenolphthalein end point. The pH of the other half of the

    asked by Kim on April 9, 2013
  4. chemistry

    You weigh a sample of a monoprotic unknown acid and dissolve it in 50.00 mL of distilled water. Exactly half of this solution is titrated with Sodium Hydroxide to the phenolphthalein end point. The pH of the other half of the

    asked by faruk on July 30, 2013
  5. Analytical chemistry

    A 25.0-mL solution of 0.0660 M EDTA was added to a 33.0-mL sample containing an unknown concentration of V3 . All V3 present formed a complex, leaving excess EDTA in solution. This solution was back-titrated with a 0.0450 M Ga3

    asked by Ashley on April 4, 2013
  6. Chemistry

    A 0.125-g sample of monoprotic acid of unknown molar mass is dissolved in water and titrated with 0.1003 M NaOH. The endpoint is reached after adding 20.77 mL of base. What is the molar mass of the unknown acid?

    asked by coug on January 4, 2010
  7. chemisry

    A 0.125 gram sample if a monoprotic acid of unknown molar mass is dissloved in water and titrated with 0.1003 MNaOH. The endpoint is reached after adding 20.77 ml of base. What is the molar mass of the unknown acid?

    asked by janny on May 4, 2010
  8. chemistry

    A 27.00 mL sample of an unknown H3PO4 solution is titrated with a 0.110 M NaOH solution. The equivalence point is reached when 25.78 mL of NaOH solution is added. What is the concentration of the unknown H3PO4 solution? The

    asked by Amanda on September 27, 2012
  9. CHEM

    Mass percent is one way to represent solution concentrations, though not the only one. A common measure of solution concentration is Molarity; moles of solute per liter of solution. Calculate the molarity of vinegar in each sample

    asked by Linda on March 18, 2015
  10. AP Chemistry

    An unknown amount of water is mixed with 350 mL of a 6 M solution of NaOH solution. A 75 mL sample of the resulting solution is titrated to neutrality with 52.5 mL of 6 M HCl. Calculate the concentration of the diluted NaOH

    asked by Anonymous on September 20, 2015

More Similar Questions