Physical Science

Hello,
Can soeone tell me if I have the correct answer?
Thank You,

My answer- A

In a nuclear reaction energy is released by the combination of two elements into a new element. This process is an example of-

A. Nuclear Fusion
B. Nuclear Fission

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. Yes, I agree.
    In fusion, nuclei combine to form a heavier element. I suppose both starting nuclei could be the same element though.
    In fission, particles bombarding the nucleus split it into two smaller atomic number nuclei.

    1. 👍
    2. 👎
  2. Yes I agree to

    1. 👍
    2. 👎
  3. The factor that affects how easily an electron can be removed from an atom is the

    1. 👍
    2. 👎
  4. The factor that affects how easily an electron can be removed from an atom is the

    A. surrounding atoms.
    B. temperature of the environment.

    C. structure of the atom.

    D. size of the atom.

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. EDTECH

    Which of the following is a good test-taking strategy for multiple-choice questions? A)answer C is almost always the correct answer, so pick answer C if you don't know the answer. B)read the answers first, then read the question.

  2. algebra

    1)Simplify:(6x^3-16x^2+11x-5)/(3x-2) answer= 2x^2-4x+1-3over3x-2 2)Factor 27x^3-1 completley. answer= (3x-1)^3 if this isnt correct,im not sure how to solve it b/c this makes the most sense to me. 3)Simplify: x^2-3x-28 over

  3. conditional sentence

    1. If the sound system hadn't failed,last night's show would have been better a. this is a correct sentence using the 1st conditional form b. this is correct sentence using the 2nd conditional form C. this is a correct sentence

  4. Grammar-again

    Determine if the following sentences are: a. run-on b. fragment c. correct as is. 1. An appendectomy yesterday. Answer: b. fragment 2. When she felt better, the patient ate. Answer: c. correct as is 3. Her pain was evident on

  1. Social Studies

    I got the question correct but I don't understand why the answer I chose was correct. (I eliminated the ones that I knew were wrong and guessed out of the two answers I had left) Here's the question: Which event contributed most

  2. math. PLEASE HELP.

    Question: If A= 29 degrees and a= 4.6, find c. There is a diagram shown in the textbook. b is adjacent, c is the hypotenuse, and a is opposite. I know I'm suppose to use SOH CAH TOA, and i tried using tan, but Im not getting the

  3. ALGEBRA

    A single card is selected from an ordinary deck of cards. The sample space is shown in the following figure. Find the following probabilities. (Enter the answers either as fractions or as decimals rounded to three places.) P(five

  4. Math

    Round each decimal number to the nearest hundredth. 1. 8.456 answer 8.460 2. 3.262 answer 3.260 3. 8.902 answer 8.900 4. 6.551 answer 6.550 5. 7.843 answer 7.840 6. 9.479 answer 9.480 7. 12.007 answer 12.010 8. 10.502 answer

  1. mathematics

    In a Maths exam, two marks are given for every correct answer and one negative mark for every incorrect answer. If Sushmita gets 48 correct answers and her score is 84, how many questions did she answer correctly ?

  2. math

    By default, your numerical entry is scored as correct if it is within 1% of the correct answer. A rule of thumb is always to enter at least 3 digits for numerical questions. If the correct answer is 7.08809, which of the following

  3. Algebra

    Simplify the expressions and solve the equations 1. 2√3 - √12 My answer: 2√3 - 2√3 = 0 2. √(5p + 5)^2 = √(6p + )^2 I got the answer p = 4 3. √(28) + √(63) + √(175) This one seems so simple. I tried multiple

  4. math

    I need a formula. At a math contest,12 problems were given. Five points were awarded for each correct answer, and two points were deducted for each incorrect answer. Matt's score was 39. How many correct answer did he have

You can view more similar questions or ask a new question.