Pratical English

1. Which one of the following sentences contains an error in its verb?



A. Both Clara and Nathan is planning to attend.



B. Neither bananas nor squash was for sale.



C. Either footnotes or endnotes are acceptable.



D. Not only the players but also coach Jarvis was late for practice.



2.)Which one of the following is a correct example of the singular possessive case?







A. king's rights



B. audiences' reaction



C. women's club



D. who's job


3. Which one of the following words is an antonym of joyful?







A. Morose



B. Agitated



C. Passive



D. Garrulous


4. Which one of the following is a correct example of the plural possessive case?







A. woman's plans



B. it's place



C. stone's throw



D. men's plans


5. Concerning dictionaries and their proper use, which one of the following statements is most accurate?







A. A dictionary's word entry offers a fixed, permanent meaning.



B. A syllable is a unit of sound.



C. Formal usage of a word is considered colloquial.



D. Foreign words are not included in English dictionaries.


6. Choose the sentence in which the italicized pronoun agrees in number with its italicized antecedent or antecedents.







A. The waiter refilled their glasses as they emptied it.



B. Mary and Jill won't eat her vegetables.



C. Maureen called the children for his meal.



D. The boys want their dessert now.


7. Choose the sentence that has a subject complement.







A. The day ended with many surprises.



B. We can't leave without seeing her.



C. The nurse felt my pulse.



D. I felt much better.


8. Which one of the following sentences contains an incorrect usage of the singular possessive?







A. The north forty has always been my family's land.



B. The alpha male is often the pack's leader.



C. Icarus's fate was sealed when he approached the sun.



D. Mary was dominant among Jesus' disciples.


9. Choose the simple subject in the following sentence.
The tallest contestant won the prize.









A. won



B. tallest



C. contestant



D. prize


10. Which of the following is a correctly written compound word?







A. Quickly-running



B. Spur of the moment-decision



C. Thirty one



D. Self-evident

1.)a
2.)a
3.)a
4.)d
5.)c
6.)d
7.)d
8.)d
9.)c
10.)d

  1. 0
  2. 0
  3. 9
asked by Anonymous
  1. sorry number 5 is actually b. can someone please check all of them?

    1. 0
    2. 0
    posted by Anonymous
  2. 1. Which one of the following sentences contains an incorrect usage of the singular possessive?

    A. Mary was dominant among Jesus' disciples.
    B. The alpha male is often the pack's leader.
    C. The north forty has always been my family's land.
    D. Icarus's fate was sealed when he approached the sun.

    1. 0
    2. 0
    posted by sam
  3. Sam the answer is d I just took the exam. Hope I helped :)

    The word Icarus's is supposed to be Icarus'

    1. 0
    2. 0
    posted by Sarah
  4. Anonymous 1 is correct.

    1. 0
    2. 0
    posted by Sarah

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. grammar

    Matching. Each of the following sentences has an agreement error in it. Match the correct type of agreement error to the sentence. *The patient was placed in the wheelchair with the fractured tibia. A. Verb tense agreement error
  2. GRAMMAR

    Good Morning- Each of the following sentences has an agreement error in it. Match the correct type of agreement error to the sentence. a. Verb tense agreement error b. Subject/verb agreement error c. Pronoun agreement error d.
  3. Sentence Agreement Errors

    What agreement error would this sentence be? One of the options concerning his future surgeries were discussed with him. Verb tense agreement error, subject/verb agreement error, pronoun agreement error, modifier placement error
  4. english

    I need to find the error in these sentences. 1. They is both happy. It has a subject and a verb. I'm lost. 2. This morning I watch TV before I drove here. .. need to know are they subject-verb agreement, run- on, verb form and
  5. grammar

    The patient was placed in the wheelchair with the fractured tibia. A Verb tense agreement error B Subject/verb agreement error C Pronoun agreement error D Modifier placement error E Parallel structure error My answer is c
  6. English Grammar

    Each of the following sentences has an agreement error in it i.e. Verb tense agreement error, Subject/verb agreement error. Pronoun agreement error, Modifier placement error, Parallel structure error. Match the correct type of
  7. English Grammar

    Each of the following sentences has an agreement error in it i.e. Verb tense agreement error, Subject/verb agreement error. Pronoun agreement error, Modifier placement error, Parallel structure error. Match the correct type of
  8. Grammar-agreement errors

    Match the correct type of agreement error to the sentence. a. Verb tense agreement error b. Subject/verb agreement error c. Pronoun agreement error d. Modifier placement error e. Parallel structure error 1. He complains of
  9. Grammar-agreement errors

    Match the correct type to agreement error to the sentence. a. Verb tense agreement error b. Subject/verb agreement error c. Pronoun agreement error d. Modifier placement error e. Parallel structure error 1. A small laceration was
  10. Elements of University Composition and Communicati

    Each of the following sentences has one grammatical error. The errors are in one of the following four categories: subject–verb agreement, run-on sentence, verb form and tense, or sentence fragment. Read each of the sentences
  11. English

    Can you tell me the grammatical error on the following sentences eg:subject-verb agrrement, run on sentence, verb form and tense, or sentence fragment. Also These sentences need to be re-written. 1. They is both happy. 2. at 3PM I

More Similar Questions