math

differentiate y=(x)^(1/2)e^(-x).i need the calculation work. [ans: -x^(1/2)e^(-x) + 1/2(x^-1/2)e^(-x)]

asked by elis
  1. Use the product rule.

    d/dx (u*v) = u(dv/dx) + v(du/dx)

    u = x^(1/2)
    du/dx = (1/2)*x(-1/2)
    v = e^-x
    dv/dx = -e^-x

    You do the rest

    posted by drwls

Respond to this Question

First Name

Your Answer

Similar Questions

  1. math

    differentiate y=e^x/(x)^(1/2).i need the calculation work.[ans: e^x/x^(1/2) - e^x/2x^(3/2)]
  2. math

    differentiate y=-4x^2cos x. i need to know the calculation work. (ans: 4x^2sinx - 8xcosx)
  3. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation
  4. Math

    How to differentiate e^e^x? Ans at wolfram is e^(x+e^x). I need the calculation method.
  5. math

    find the eqt. of the tangent to the curves at (1,2). y^3+y^3=9(xy-1) [ans: y=5x-5] could some1 show me the calculation work bcus my ans is y=(6x+4)/5.
  6. chem

    compute theoretical yield (g) ~2Al+3Cl2->2AlCl3 ~2g Al, 2g Cl2 [ans:2.5g AlCl3] i need the calculation work bcus i got diff from the ans which is 7.12 g.
  7. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation
  8. math

    f'(x).... y=(e^x-e^-x)/(e^x+e^-x). I need the calculation work. [ans: 4/(e^x+e^-x)^2]
  9. math

    dy/dx of the following: x^2y^2=2/x^2 [ans:-1/x^4y -y/x]. i need the calculation work.
  10. Math

    Differentiate f(x)= (8-2x)^3(x^2+1)^5. My ans is 2(8-2x)^2(x^2+1)^4(-3x^2-10x+37). Plz recheck my simplify ans. -my simplify ans is not the same as wolfram but the long ans is same with wolfram-

More Similar Questions