medical coding 1

Could someone please check over my answers, and give me the correct answers if they are wrong. Thanks you very much for any and all help.

1. Which one of the following items must be included in a general multisystem examination of a constitutional system?
A. Vital signs
B. Inspection of teeth and gums
C. Auscultation of the lungs
D. Palpation of lymph nodes

I chose A.

2. The abbreviation NOS is used
A. when a separate code for a specific condition isn’t provided in the classification
system.
B. when the medical record doesn’t provide enough information to permit assignment
of a more specific code.
C. to indicate that another code may describe the condition more completely or
specifically.
D. to provide assurance that the code is correct by listing various terms that are
covered by the code.

I chose B.

3. In the Alphabetic Index to Procedures of the ICD-9-CM manual, locate the correct code
for “ligation and stripping of varicose veins in the lower limb.” Verify the code in the
Tabular List. The code is
A. 38.50.
B. 38.53.
C. 38.58.
D. 38.59.

I chose C.

4.The chief complaint, a brief history of present illness, and a problem-specific review of systems are documented in what type of history level for E/M coding?
A. Detailed
B. Brief
C. Expanded problem focused
D. Comprehensive

I chose A.

5. An attending physician asks a specialist to see a patient about a specific problem and to advise him regarding treatment. This situation is called a
A. confirmatory consultation.
B. referral.
C. transfer of care.
D. consultation.

I chose A.

6. When coding late effects, the code for the _______ is usually sequenced first.
A. original cause
B. residual condition
C. modifier
D. complication

I chose A.

7.What is the main term in the diagnosis “pituitary gland hypofunction”?
A. Ablation
B. Pituitary
C. Gland
D. Hypofunction

I chose D.

8.In the Tabular List, where would you find alternative terms and explanatory phrases?
A. In square brackets
B. After a colon
C. In double braces
D. In parentheses

I chose A.

9. According to the Tabular List for code 463, which one of the following conditions is excluded from the code?
A. Follicular tonsillitis
B. Acute viral tonsillitis
C. Septic sore throat
D. Septic tonsillitis

I chose D.

10.The _______ medical decision-making category includes minimal diagnoses, minimal complexity of data, and minimal risk of complications.
A. straightforward
B. simple
C. low complexity
D. uncomplex

I chose C.

11.Which of the following ICD-9-CM and CPT codes would you use to describe
physician supervision only of a cardiovascular stress test on a patient with an
abnormal electrocardiogram?
A. 794.31, 93016
B. 793.40, 93000
C. 787.1, 93012
D. V70.01, 93014

I chose C.

12.When coding, you should always use the Tabular List to
A. verify the codes you’ve located in the Alphabetic Index.
B. locate codes not found in the Alphabetic Index.
C. find the range of codes for a particular disease.
D. determine if there are any cross references for the code.

I chose C.

13.In the Alphabetic Index to Procedures in the ICD-9-CM manual, locate the correct code
for “open drainage of the chest by incision.” Verify the code in the Tabular List.
A. 34.09
B. 34.05
C. 34.04
D. 34.01

I chose B.

14. Which of the following range of codes is used to report Emergency Department Services?
A. 99271–99280
B. 99281–99288
C. 99289–99297
D. 99298–99305

I chose C.

15. Which of the following physical status modifiers would be used to code a patient with a mild systemic disease?
A. P1
B. P2
C. P3
D. P4

I chose D.

16.Anesthesia procedure codes are grouped according to
A. patient status.
B. time required.
C. anatomic site.
D. procedure used.

I chose D.

17. Which of the following code ranges is used to report a coronary bypass graft using veins only?
A. 33510–33516
B. 33533–33545
C. 33517–33523
D. 33533–33536

I chose A.

18. Which of the following HCPCS Level II modifiers is used to indicate a procedure performed on the thumb of the left hand?
A. -FA
B. -F1
C. -FT
D. -L1

I chose D.

19. A diagnosis of spinal stenosis of the lumbar spine is coded to
A. 723.00.
B. 724.00.
C. 724.01.
D. 724.02.

I chose B.

20. Which of the following range of codes is used to describe laparoscopic removal of the gallbladder?
A. 47562–47564
B. 47611–47620
C. 56340–56342
D. 56345–56347

I chose A.

21. Which of the following procedures is used to correct sleep apnea?
A. ICCE
B. PEG
C. ERCP
D. UPPP

I chose C.

22. In addition to the CPT codes, _______ are frequently used when reporting general surgical procedures to provide better detail.
A. modifiers
B. ICD-9-CM codes
C. physician signatures
D. anesthesiologist reports

I chose B.

23. Which of the following procedures involves inserting an endoscope past the third part of the duodenum?
A. ERCP
B. Esophagoscopy
C. EGD
D. Ileoscopy

I chose B.

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 114
  1. for number nine i chose a

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  2. 3. D
    4. C
    5. D
    6. B
    9. C
    10. A
    11. A
    12. A
    13. A
    14. B
    15. B
    16. C
    18. A
    19. D
    21. D
    22. A
    23. B

    All others are right

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  3. exam 22111063

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Katrina

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. probability

    a multiple choice test consists of 8 questions, each with 4 possible answers but only one of which is correct.what is the probability that an unprepared student will, by chance, get, a. all correct answers, b. exactly 5 correct

    asked by marie on March 12, 2014
  2. probability and statistics

    a multiple choice test onsists of 8 questions, each with 4 possible answers but only one of which is correct.what is the probability that an unprepared student will, by chance, get, a. all correct answers, b. exactly 5 correct

    asked by marie on March 12, 2014
  3. English

    You are going to take a quiz. I'll distribute exam papers. You should write down the answers. Fill in the blanks with suitable expressions. Take one and pass the others to the other students. First write down your number and name

    asked by John on June 10, 2008
  4. English

    Now, let's check how well you can use the expressions you've learned. I will distribute handouts. You have to solve the problems. Are you finished? Then, I'll check the answers. Look at the answers on the blackboard. Check your

    asked by rfvv on May 27, 2012
  5. English

    Formative Test Now, let's check how well you can use the expressions you've learned. I will distribute handouts. You have to solve the problems. You will have 5 minutes. Are you finished? Then, I'll write down the answers. Look at

    asked by rfvv on October 19, 2014
  1. Math

    There are six true-false questions on a quiz. Not knowing any of the answers, a student guesses randomly. Find the probability of each event. Exactly two answers are correct. Exactly six answers are correct. At least five are

    asked by Jen on May 10, 2016
  2. Math

    Can someone please check my answers below for accurateness? The instructions are: Differentiate and simplify. 1) y=(2x^2+3x-1)(3x^2-5x-3) y'=(4x+3)(3x^2-5x-3)+(2x^2+3x-1)(6x-5) 2) y=(5x^2+3x-1)(3x^2-5x-3)

    asked by Christine on August 7, 2009
  3. other Quadratic equations

    The problem is 7x^3-x+1=x^3+3x^2+x. Find all real answers. I came upwith two answers 3x^2=1 and 2x=1/2. The first answer just does not look right. I must be forgeting something! You can check them by putting in x=1/4 (the second

    asked by theresa on January 27, 2007
  4. English

    Which of the following are correct definitions of a tall tale? Choose two correct answers. A. a story about a true moment in history B. a story that is set in the future C. a story that uses hyperboles*** D. a story about

    asked by Anonymince on March 9, 2020
  5. Algebra-Please check

    Please check- sqrt of 2x + 15 = x Answers: -5.3 -3.5 -3 5 I think according to my calculations it would be 5, correct? sqrt root of 7-x = 3-solve for x Answers: -2 2 4 -4 My choice would be 2 Is that correct- I squared both sides

    asked by Juliette on October 12, 2010
  6. Math

    Please Check My Answer I don't know if they are right or wrong and if they are wrong can u give me the correct answers. ? Thanks PS: The answers are the * one's. 1) 2/3 = 12/x x= 18 x= 12 x= 36 x= 8 **************** 2) 6/11 = 84/x

    asked by sandy on November 7, 2013

More Similar Questions