Edit PLZ

June:

1)Sold a house and collected a $6,000 commission.

Ans: Cash (debit)
Commission earned (credit)

2)Sold a building lot and earned a commission, $6,500. Payment is to be
received on July 8.

Ans: Accounts recievable (DR)
comission Earned (CR)

3)Received advertising bill for June, $1,200. The bill is to be paid on
July 2

Ans: Advertising Expense (DR)
Accounts Payable(CR)

can u check if the answers are correct!!! thnx^_^

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 88
asked by Thara!
  1. For reference, here is an interesting PDF to have:

    ncompass.supnet.com/manuals/rc.pdf



    Looks good.

    Sra

    1. 👍 0
    2. 👎 0

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. acc-editplz

    June: 1)Sold a house and collected a $6,000 commission. Ans: Cash (debit) Commission earned (credit) 2)Sold a building lot and earned a commission, $6,500. Payment is to be received on July 8. Ans: Accounts recievable (DR)

    asked by Thara! on May 31, 2010
  2. edit accounting plz!

    June: Sold a house and collected a $6,000 commission. Ans: Cash (debit) Commission earned (credit) Sold a building lot and earned a commission, $6,500. Payment is to be received on July 8. Ans: Accounts recievable (DR) comission

    asked by Thara! on May 31, 2010
  3. accounting edit plz

    June: 1)Sold a house and collected a $6,000 commission. Ans: Cash (debit) Commission earned (credit) 2)Sold a building lot and earned a commission, $6,500. Payment is to be received on July 8. Ans: Accounts recievable (DR)

    asked by Thara! on June 6, 2010
  4. accnting

    June: 1)Sold a house and collected a $6,000 commission. Ans: Cash (debit) Commission earned (credit) 2)Sold a building lot and earned a commission, $6,500. Payment is to be received on July 8. Ans: Accounts recievable (DR)

    asked by Thara! on June 7, 2010
  5. math

    A real estate agent receives a 9% commission for every house sold. Suppose she sold a house for $112,000. Estimate her commission.

    asked by Natalie on May 17, 2015
  6. 8 math

    A painting by a famous impressionist sold through an auction house where the sale price is not publicly disclosed. The auction house works on a commission rate if 10%. They earned a commission of $400,000 on this painting. What

    asked by Anonymous on April 25, 2010
  7. Math

    the commission on a house that sold for $28,000 was $1,140, what was the rate of commission paid by the broker?

    asked by Emanuel on November 6, 2014
  8. Accounting

    The first entry to liquidate a partnership would probably include A. a debit to Cash and a credit to Individual Assets Sold. B. a debit to Cash, a debit or credit to Loss or Gain from Realization, and a credit to Individual Assets

    asked by quick help please on July 1, 2016
  9. (basic)accounting help plz!

    June 1: Rented office space and paid three months’ rent in advance, $3,000, cheque 601. Ans: Rent expense (DEBIT) Cash (CREDIT) adjustment: a) One month’s rent had expired. i think it will be: prepaid rent (DEBIT $2000) rent

    asked by Thara! on June 1, 2010
  10. Accounting

    Hankco accepts all major bank credit cards, including Omni Bank's, which assesses a 3% charge on sales for using its card. On June 28, Hankco had $4,500 in Omni Card credit sales. What entry should Hankco make on June 28 to record

    asked by Please Help!! on February 15, 2013

More Similar Questions