Chemistry

A 25.00-mL sample of an H2SO4 (2 and 4 are subscripted) solution of unknown concentration is titrated with a .1328 M KOH solution. A volume of 38.33 mL of KOH was required to reach the endpoint. What is the concentration of the unknown H2SO4 (again, the 2 and 4 are subscripted) solution?


my work:
38.33 mL KOH* (1L/1000mL)*(.1328 M KOH/L KOH)*(1 mol H2SO4/1mol KOH)=.005090 mol H2SO4

M= mol solution/L= .005090mol/.025L
=.2036M

However, the answer in the book says it should equal .1018M. I'm confused.

asked by coug
  1. Answered above. If you balance the equation you will find it takes 2 KOH for 1 mole H2SO4.

    posted by DrBob222

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Chemistry

    A 25.00-mL sample of an H2SO4 (2 and 4 are subscripted) solution of unknown concentration is titrated with a .1328 M KOH solution. A volume of 38.33 mL of KOH was required to reach the endpoint. What is the concentration of the
  2. chemistry

    A 27.00mL sample of an H2SO4 solution of unknown concentration is titrated with a 0.1422M KOH solution. A volume of 40.22mL of KOH was required to reach the equivalence point. What is the concentration of the unknown H2SO4
  3. Chemisty

    A 25-mL sample of 0.160M solution of NaOH is titrated with 17 mL of an unknown solution of H2SO4. What is the molarity of the sulfuric acid solution? A. 0.004M H2SO4 B. 0.235M H2SO4 C. 0.117M H2SO4 D. 0.002M H2SO4
  4. Chemistry

    The titration of 25.0 mL of an unknown concentration H2SO4 solution requires 83.6 mL of 0.12 M LiOH solution. What is the concentration of the H2SO4 solution (in M)? A) 0.40 M B) 0.10 M C) 0.20 M D) 0.25 M E) 0.36 M The answer is
  5. Chemistry:Important!!!!!!!

    20.00 mL of a H2SO4 solution with an unknown concentration was titrated to a phenolphthalein endpoint with 39.13 mL of a 0.1061 M NaOH solution. What is the concentration of the H2SO4 solution?
  6. chemistry

    The neutralization of 27.3 mL of an unknown concentration H2SO4 solution requires 72.2 mL of 0.12 M LiOH solution. What is the concentration of the H2SO4 solution (in M)?
  7. chemistry

    The neutralization of 27.3 mL of an unknown concentration H2SO4 solution requires 72.2 mL of 0.12 M LiOH solution. What is the concentration of the H2SO4 solution (in M)?
  8. chemistry

    The neutralization of 27.3 mL of an unknown concentration H2SO4 solution requires 72.2 mL of 0.12 M LiOH solution. What is the concentration of the H2SO4 solution (in M)?
  9. Chemistry

    The titration of 25.0 mL of an unknown concentration H2SO4 solution requires 83.6 mL of 0.12 M LiOH solution. What is the concentration of the H2SO4 solution (in M)?
  10. General Chemisty

    42.55mL of a standardized 1.005 M NaOH solution was necessary to exactly neutralize 30.0mL of an aqueous H2SO4 solution of unknown concentration. What is the molarity of the H2SO4 solution?

More Similar Questions