Algebra

Could someone correct my answers and help with the other problems?

1. Are the following lines parallel, perpendicular, or neither? L1 with equation x – 5y = 10, L2 with equation 5x + y = 5.

Answer: Neither (I'm not to sure but i think this is the right answer)

2. Divide: a^10/a^4

How would I complete this problem?

3. A rectangle has sides of 3x – 4 and 7x + 10.Find the expression that represents its perimeter.

Answers: Answer: P = 20x + 12

4. Write the equation of the line that passes through point (–6, 7) with a slope of 0.

Answer: y = 7

5. Find the slope of the line passing through the points (1, 1) and (3, 3).

Answer: 1

6. Evaluate. 5 • 4 ÷ 2 – 42

Answer: -6

7. Find the slope and the y-intercept.

y = x

Answer: Slope is 1, y-intercept (I'm not sure what that answer is)

I will help you with 1 another time. Someone might beat me to it. Just have time to answer a few right now.

2) think of a^10/a^4 as:
aaaaaaaaaa/aaaa

Start crossing off an a on the top and one on the bottom. Once you get the answer, you'll probably see an easier way to do it.

3) Yes

4) y=mx+b "b" is the y intercept. -6*0=0 So yes...y=7

6) I don't know what that is between the 5 and 4.

7) y=mx+b Slope is 1 (correct) What's "b" in the equation of "y=x"?

If there's no "b" listed, it is ... (you'll probably have a "d'oh" moment once you get it) Or should I give a bigger hint and say a d' *OH* moment. Oh...those letters that look so much like numbers at times. HIJKLMN...O....if only we could figure out what it is. ;-)

Matt

1) why don't you rewrite the equations in slope intercept form and see if the slope is same, negative reciprocal, or other?

2) a^b/a^c= a^(b-c)

6) recompute
7) right on slope.

Y=mx + b. What is b in this problem?

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 62
asked by Noah

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. math

    I have no idea where to start! *A quick quiz consists of 3 multiple choice problems, each of which has 4 answers, only one of which is correct. If you make random guesses on all 3 problems, (a) What is the probability that all 3

    asked by Emily on August 16, 2009
  2. math

    A math contest consists of ten problems.Three points are given for each correct answer. One point is deducted for each incorrect answer. Andy answers all the problems and scores 18 points. How many correct answers does he have?

    asked by matt on April 9, 2013
  3. Geometry

    Solve for x 5/3 / 4/3 = x / 20/9 x= 25/9 =2.77777.... 5/4 = x/3 x= 15/4 = 3.75 20/36 / 21/x x= 189/5 = 37.8 x/6 = x+1 / 9 x= 2 Tell whether the lines are parallel based on the given proportions (I think they are supposed to come

    asked by Anonymous on April 26, 2009
  4. Geometry

    Solve for x x/6 = x+1 / 9 x= 2 Tell whether the lines are parallel based on the given proportions (I think they are supposed to come out equal in order for the lines to be parallel) 16/4 = 8/2 32=32 yes, the lines are parallel

    asked by Anonymous on April 24, 2009
  5. world geography

    the five classics, i am not sure what these are. they are related to chinese literature. but it doesnt list them in the section. please help. thanks Sun Su's: The Art Of War May be one This site lists and describes the Five

    asked by Danelle on November 1, 2006
  6. math

    In a math contest of 20 problems, 5 points were given for each correct answer. If Janelle answered all 20 problems and scored 72 points how many correct answers did he have?

    asked by evelyn on June 22, 2016
  7. algebra

    A student missed 11 problems on a Chemistry test and received a grade of 65%. If all the problems were of equal value, how many problems were on the test? Round off your answer to the nearest integer. X= # of problems 11= 3 of

    asked by jennifer on October 12, 2016
  8. probability

    a multiple choice test consists of 8 questions, each with 4 possible answers but only one of which is correct.what is the probability that an unprepared student will, by chance, get, a. all correct answers, b. exactly 5 correct

    asked by marie on March 12, 2014
  9. probability and statistics

    a multiple choice test onsists of 8 questions, each with 4 possible answers but only one of which is correct.what is the probability that an unprepared student will, by chance, get, a. all correct answers, b. exactly 5 correct

    asked by marie on March 12, 2014
  10. math

    in a math contest of 20 problems. 5 hpoints given each correct answer. 25 points are deducted for each incorrect answer. if janelle answered 20 problems and scored 72 points. how many correct answers did she had?

    asked by jamjam on June 19, 2013
  11. Math

    I can't figure this out! Help please! The Problem At the local park, I saw a man was quizzing a boy with some simple arithmetic problems, and the boy seemed to be getting them all correct. He asked the boy, "32 + 5", and the boy

    asked by George on September 30, 2015

More Similar Questions