Ask questions and get helpful responses.

chemistry

N2O4(g) + energy ⇄ 2NO2(g)

The system is at equilibrium, but then it is subjected to an increase in pressure. Which change will happen?

The rate of the reverse reaction will increase, which will increase the number of particles in the system.
The rate of the reverse reaction will increase, which will increase the number of particles in the system.

The rate of the forward reaction will increase, which will increase the number of particles in the system.
The rate of the forward reaction will increase, which will increase the number of particles in the system.

The rate of the forward reaction will increase, which will decrease the number of particles in the system.
The rate of the forward reaction will increase, which will decrease the number of particles in the system.

**(my answer)The rate of the reverse reaction will increase, which will decrease the number of particles in the system.
The rate of the reverse reaction will increase, which will decrease the number of particles in the system.

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  4. ℹ️
  5. 🚩
  1. I see we are all waiting for the graceful person to give us the answers

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  2. if i fail this test I'll give the answers asap

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  3. @leftrix pls

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  4. Please

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  5. I just failed that test just now BAD but that means i also have the answers so just give me a moment this might take a while

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  6. Thank you faith

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  7. 1 :Which phrase defines chemical equilibrium?
    ANSWER: a state in which the forward and reverse reactions are proceeding at equal rates

    2:Use the table of data for a decomposition reaction to answer the question.

    Concentration (C) at T1 (g/L) C at T2 (g/L) C at T3 (g/L) C at T4 (g/L)
    Reactant 300 100 50 50
    Product 1 0 100 125 125
    Product 2 0 100 125 125
    In a decomposition reaction, a reactant breaks down to form two products. At which time did the system first reach chemical equilibrium?
    ANSWER: T3

    3: Use the dissociation reaction to answer the question.

    FeSCN2+(aq) ⇄ Fe3+(aq) + SCN–(aq)

    In the reaction, FeSCN2+ ions are red, Fe3+ ions are pale yellow, and SCN– ions are colorless.

    A solution at equilibrium is yellow-orange. The concentration of SCN– ions is increased by a moderate amount. Which color will the solution most likely become?
    ANSWER: orange

    4: Use the reaction to answer the question.

    N2O4(g) + energy ⇄ 2NO2(g)

    The system is at equilibrium, but then it is subjected to an increase in pressure. Which change will happen?

    ANSWER: The rate of the reverse reaction will increase, which will decrease the number of particles in the system.

    5: According to Le Chatelier’s principle, what happens when changes are made to a system that includes reversible chemical reactions in equilibrium?
    ANSWER: Opposing changes will work to bring the system back to equilibrium.

    6: A system is at equilibrium. Which statement correctly describes the effect on the forward and reverse reaction rates if reactants are added to the system?
    ANSWER: The forward reaction rate becomes faster than the reverse reaction rate.

    7:Which effect is a likely direct negative result of deforestation?
    ANSWER: landslides

    8: Which goal do all environmental regulations for industry serve?
    ANSWER: to protect people and the environment

    9: Why is it difficult to make vaccines for viruses?
    ANSWER: All known vaccine molecules must be tested to find the right one.

    10: Who can be particularly negatively affected by ion exchange water purification systems?
    ANSWER: people with high blood pressure who need to avoid sodium

    11: A city is considering different water purification methods for the water supply. Which fact would help inform the city if cost was a significant constraint?
    ANSWER: Reverse osmosis systems are more expensive because of the use of filters that need replacement.

    12: Criteria and constraints help determine which solutions will be applied when extracting materials from pomace. In which way might a specific criterion be applied to this situation?
    ANSWER: The use of pomace for animal feed might be chosen if minimizing production costs is desired.

    13: Which substance would one hope to extract from pomace?
    ANSWER: fruit flavorings

    14: What about Kevlar makes it so strong?
    ANSWER: The molecules stack together in crystal-like structures.

    15:Which property of spider silk is not shared by Kevlar?
    ANSWER: biodegradability

    16: There are several ways to optimize metal extraction. Which way also optimizes environmental impact?
    ANSWER: sifting ore at the site before transporting

    17: An engineer is tasked with building a new structure in Seattle that can withstand frequent rainy weather. Which alloy is the best choice for building this structure?
    ANSWER: iron plus nickel for corrosion resistance

    Short answer questions though they arent graded yet
    and i got them from other websites so use at your own risk

    18: Use the equation of sodium chloride dissolving in water to complete the activity.
    NaCl(s) ⇄ Na+(aq) + Cl–(aq)
    A student is testing two clear liquids. One liquid is water that has been modified to have a basic pH. The other liquid is a sports drink that contains added electrolytes, including Na+(aq). How can the student use the equilibrium reaction of sodium chloride to determine which liquid is which? In three to five sentences, explain your answer.
    ANSWER:If we add the sports drink and basic water to the "NaCl" solution, then the electrolytes will go left because we're adding more "Na+" and creating salt crystals. If we add basic water (which has "OH- ions"), it will go right because it uses "Na+" to form "NaOH."

    19: Chromate ions react according to the following equation, where the left side of the reaction is yellow and the right side is orange.
    CrO42– + 2H+ ⇄ Cr2O72– + H2O
    A student adds sodium hydroxide (NaOH) to the solution at equilibrium. In one to two sentences, describe and explain any changes to the solution that the student will observe.
    ANSWER:In the given equation, addition of acid will result in the forward reaction proceeding and the solution turns orange.

    20: The left reaction is favoured on addition of base.
    Since NaOH is a base, addition of NaOH will cause the left reaction to proceed.
    The solution turns yellow
    In one to two sentences, explain why metal is often used for making wire and the properties that make metal useful.
    ANSWER: Metal is used in the making of wire because of its high conductivity. Metals are also ductile, so the making of wire is easy with metal

    Hope this helps imma go be upset that i failed now : )

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  8. i hope that was the right test because if it wasnt and i just typed all of that out im gunna cry

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  9. FAITH IS RIGHT!!! <333

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  10. sick

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  11. FAITHHHH URDIDGGIFFDJJDKJDFK I LOVE YOU

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  12. Faith your a G

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  13. quizlet: captncrun

    i created a study set for all the honors students on this test...

    regular chemistry students can use it too lol

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  14. Thank you for the answer check faith

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  15. Faith seems to be accurate in his responses for MCQs. Remember to use your own words for the FRQ's though, teachers tend to check these.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  16. Faith seems to be accurate in his responses for MCQs. Remember to use your own words for the FRQ's though, teachers tend to check these. However, his responses for the FRQ's leave a lot to be desired, you have to use your own responses.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  17. faith you a real one

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  18. Faith is 100% correct for all the Multiple choices/short responses. I just got 100%. Thank you so much faith for putting the questions and the answers. However, for question 19 Noah will move to the left and turn yellow for a better clarification answer.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  19. Also, Faith, I pray for you to pass and get an A+ and be successful in life. Thank you so much again.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩

Respond to this Question

First Name

Your Response

Still need help? You can ask a new question.