8th Grade Algebra- Answer Check

Solve each system of equations, give the solution and state whether there are no solutions or many solutions.

1 )3x + 8y = 1
7x + 4y = 17
Answer: (3,1)

2) -3x + 5y = -7
9x + 2y = 38
Answer: (4,1)

3) 7r + 3s = 13
14r - 15s = -16
Answer: (1,2)

4) 2x - 7y = 42
4x - 14y = 64
Answer: No Solution ??

5) 9x + 12y = 15
3x + 4y = 5
Answer: Identity ??

6) 2 = 4s - 3t
2 = 12s - 9t
Answer: No Solution ??

7) 3a - 6b = 18
4a + 8b = 24
Answer: (6,0)

If I got any of these wrong, can someone please show me the right way to do them?

These I have no idea on how to do them.

8) 4x +8y = 5
5x +10y = 13

9) 13 = 8a - 8b
6 = 4a - 5b

10) 160 = 2x - 10y
120 = 3x - 15y

Can anyone show me how to do these ones, I keep trying to solve them, but keep getting the wrong answer?

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 519
  1. #8 has no solution, here is why...

    1st one times 5
    20x + 40y = 25
    2nd one times 4
    20x + 40y = 52
    subtract them
    0 = 27 which is false

    if it ever happens that the variables disappear and the remaining statement is false, there is no solution.
    If the remaining statement would be true, such as in 0 = 0, there would be an infinite number of solutions.

    #9.
    1st one :
    13 = 8a - 8b
    2nd one times 2
    12 = 8a - 10b
    subtract the first equation minus the new second one
    1 = 2b
    b = 1/2

    back in #1
    13 = 8a - 4
    17 = 8a
    a = 17/8

    check in original 2nd
    LS = 6
    RS = 4(17/8) - 5(1/2)
    = 17/2 - 5/2
    = 12/2 = 6 = LS

    #10 is just like #8
    see if you finish it yourself

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  2. a times a + b times b =11 and a times b =3 what does a and b equals

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  3. two kinds of grouping symbols

    1. 👍 0
    2. 👎 0

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Algebra 1

    1.) Which best describes a system of equations that has no solution? A. Consistent, independent B. inconsistent, dependent C. consistent, dependent D. inconsistent** 2.) How many solutions does this system have? 2x+y=3 6x=9-3y A.

  2. Math check please

    1. Solve the system of equations y=2x^2-3 y=3x-1 a)no solution b)(-1/2,5),(2,-5/2) c)(-1/2,-5/2),(2,5)**** d)(1/2,5/2),(2,5) 2. How many real number solutions are there to the equation 0=-3x^2+x-4? a)0 ***** b)1 c)2 d)3 3.solve

  3. math help please

    Which cannot describe a system of linear equations? no solution exactly two solutions infinite solutions exactly one solution I thought it was A or D but someone else is telling me it is B...no I'm confused...I thought it was 2 or

  4. math

    two systems of equations are given below for each system, choose the best description of it solution. 1) the system has no solution 2) the system has a unique solution 3) the system has a infinitity many solutions. they must

  1. Algebra 1 check answers

    If you were solving a system of equations and you came to a statement like 1 = 3, what do you know about the solution to the system? The solution is (1, 3). The solution is x = 1 and y = 3. There is no solution. There are

  2. How do I do this.?(Math.)

    Use the Substitution method to solve the system of equations. y - 2x = -5 3y - x = 5 Solve one of the equations for x or y. Let's solve the first one for y: y - 2x = -5 y = 2x - 5 Now let's substitute 2x - 5 for y in the second

  3. Algebra/Precalculus

    Solve the system of linear equations and check any solutions algebraically. (If there is no solution, enter NO SOLUTION. If the system is dependent, express x, y, and z in terms of the parameter a.) 3x-3y+6z=6 x+2y-z=8 5x-8y+13z=4

  4. math

    two systems of equations are giving below for each system choosethe best description of its solution if applicable give solution x+4y=8 -x-4y= -8 choose which one this problem fit in 1)the system has no solution 2) the system has

  1. MATH PLS HELP CHECK ANSWERS

    3. What is the rule for the function shown in the table? (1 point) x = -1, 0, 1, 2 y = -2, 1, 4, 7 A.y = 1/3x + 1 B.y = 3x + 1 C.y = 1/3x D.y = 1/2x + 1 4. What is the function rule for the following situation? rex paid $20 for a

  2. algebra

    solve the system of equations by graphing. Then classify the system as consistent or inconsistent and the equations as dependent or independent. x+y=14 x-y=2 What is the solution of the system of equations?

  3. Finite Math

    Solve the system of linear equations, using the Gauss-Jordan elimination method. (If there is no solution, enter NO SOLUTION. If there are infinitely many solutions involving one parameter, enter the solution using t for the last

  4. math

    If you try to solve a linear system by the substitution method and get the result 0 = 8, what does this mean? A. The system has one solution, (0,8). B.The system has one solution, (8,0). C.The system has no solutions. D.The system

You can view more similar questions or ask a new question.