Geometry

1. Use the diagram to identify a segment parallel to CF.

A. DG
B. AD
C. DC
D. AB

2. The measure of angle A is 124°. Classify the angle as acute, right, obtuse, or straight.

A. Acute
B. Straight
C. Right
D. Obtuse

3. Find the measures of the complement and the supplement of an angle with measure 50°.

A. Complement, 130°; Supplement, 40°
B. Complement, 40°; Supplement, 130°
C. Complement, 140°; Supplement, 230°
D. Complement, 230°; Supplement, 140°

4. Name the angle that is supplementary to ∠COD.

A. ∠COA
B. ∠BOC
C. ∠COB
D. ∠BOA

5. What is the value of e?

A. 17°
B. 48°
C. 136°
D. 360°

6. Classify the triangle with angles with measures 33°, 90°, and 57° as acute, right, or obtuse.

A. acute
B. right
C. obtuse

7. Find the value of x in the triangle.

A. 126°
B. 234°
C. 36°
D. 144°

8. A baseball field has four bases that form the shape of a quadrilateral. If someone invented a new game similar to baseball that had an extra base in the field, what type of polygon would the bases form?

A. Pentagon
B. Octagon
C. Decagon
D. Hexagon

9. Which is the most descriptive name for the shape below?

A. Square
B. Rhombus
C. Quadrilateral
D. Rectangle

10. Which figures appear to be congruent?

A. 1,2, and 3
B. 1 and 4
C. 1 and 5
D. 2 and 3

11. Which statement is true about the following pair of rectangles?

A. They are not similar because 7/21 ≠ 15/5.
B. They are similar because 7/5 = 21/15.
C. They are not similar because 7/5 = 15/21.
D. They are not similar because 15/5 ≠ 21/7.

I know the answer to 12 and 13 so I will just skip them.

14. Identify the pair of figures in which the second figure is a translation of the first figure.

15. Sandra is making the shape of a rhombus. The first three angles are 75°, 75°, and 105°. What is the measure of the fourth angle?\

A. 105°
B. 75°
C. 90°
D. 100°

16. What kind of transformation is shown in the picture?



A. Rotation
B. Reflection
C. Translation
D. none of these

17. Select the word to make the statement true.
Similar polygons are ____ the same size.

A. always
B. sometimes
C. never

18. Which pair of transformations to the figure shown below would produce an image that is on top of the original (same position, shape, and size)?



A. a reflection to the right and a reflection over the horizontal line of reflection
B. a translation right and a reflection over the vertical line of reflection
C. a translation down and a reflection over the horizontal line of reflection
D. a counterclockwise 90° turn and reflection down

19. Classify the triangle by its angles and its sides. Explain how you knew which classifications to use.

Typing question.

20. List all of the ways that a square can be correctly classified (or named) and explain why each of the different names is also correct. One point will be given for each classification and explanation.

Typing question.

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  4. ℹ️
  5. 🚩
  1. I'll be glad to check no more than 5 of your answers.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
    👤
    Ms. Sue
  2. ok thank you

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  3. Oh my
    In your text or in your notes, looking up and learning the meaning of acute, right, obtuse, straight, complementary and supplementary angles will allow you to answer about 10 of these.
    Knowing the meaning of Square, Rhombus, Quadrilateral, Rectangle, Pentagon, Octagon, Decagon, Hexagon will allow you to answer about 3 more.
    Nobody is just going to give you the answers to this test or this homework.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
    👤
    Reiny
  4. what the answer

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  5. You are no help at all Reiny!🤬🤬🤬

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  6. Help today today today please please please help help help

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  7. There is almost 1,200 and no one has answers for the test

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  8. we just wait for the answers

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  9. the first answer is c.
    answer
    dc

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  10. these are my answers so far
    1:B--> L,H,J
    2:A-->HG
    3:A-->Acute
    4:A-->comp 30^; suppl 120^
    5:A--> <A,O,F
    6:C--> 61
    7:A--> obtuse I think I'm not sure on this one

    That's all I have hope this helps a little you don't have to trust me but I went through these and I think there right I will come back in about an hour to post the real answers but please --> DO NOT CHEAT ALL THE TIME<-- you wouldn't learn and then in collage you will be wondering what is 11X12 is which is 132 btw have a great day

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  11. Okay you can choose my answers if you want you don't have to but these are right I took this yesterday so you don't have to trust me just at least do number 19 it's so easy. Okay here is the answers
    1;B
    2;A
    3;A
    4;A
    5;C
    6;C
    7;A
    8;B
    9;A
    10;B
    11;D
    12;C
    13;A
    14;A
    15;C
    16;B
    17;C
    18;A
    19; This one is so easy I bet you can figure it out
    20;C
    21;Essay but here is an idea for what it is a acute scalene
    22; Essay again here's an Idea it's a reflection

    Hope you get a good grade U-U

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  12. when u say ;C it looks like a sad face xD

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  13. theres only 20 qeustions..

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  14. What is it then???
    Tell me please

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  15. mine is GHJ HLG GIK KJG i dont know mine is diffrent all the awnsers are

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  16. I'm doing the test right now, And Ill post the correct answers after. This is for Unit 2 Geometry Unit Test, Texas.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  17. hurry pleaseeeee

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  18. @ sniffin good grades is a liar don’t do their answers.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  19. someones copying my real name

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  20. I need ANSWERS

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  21. some body help me and kate pls help

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  22. 1. G,I,K
    2. AB
    3. acute
    4. Complement, 70, supplement, 160
    5. COA
    6. 61
    7. Right
    8. 36
    9. Pentagon
    10.rectangle
    11. 1 and 5
    12. C
    13. B
    14. A
    15. C
    16. 30
    17. Rotation
    18. Sometimes
    19. 1
    20. A translation down a reflection
    21. 65
    22. 24 cm
    Then the last 2 u can do by urself

    Hope this helps! :)

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  23. 1.C
    2.A
    3.A
    4.C
    5.C
    6.C
    7.A
    8.C
    9.B
    10.B
    11.D
    12.B
    13.B
    14.A
    15.A
    16.D
    17.A
    18.A
    19.C
    20.C
    21.D
    22.B
    Good day to all

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  24. Saruman The White is always RIGHT

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  25. Meg is wrong I got 10/22
    Saruman The White is always RIGHT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    I got 100% with his answers

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  26. Saruman The White I got 100%

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  27. ill check Saruman The white

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  28. So... Is Saruman the white Right?

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  29. The white samurai is wrong I got 8/18 wrong (the other 2 questions for last 20 and 21 are typing questions) I prefer to look up the answers in google than jishka I think because I've done that with others.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  30. I need answers

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  31. I cant afford another bad grade

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  32. Answers!!!!

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  33. @Megツ is wrong got 60% dont be fooled friends

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  34. SURMAN THW WHITE IS WRONG I GOT 10/22

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Math connexus

    Which correctly names a Ray shown in the figure? 1)ap 2) ec** 3)NH 4)Ce Which line is parallel to line b in the diagram 1)ep** 2)al 3)le 4)ap The walls of a room are representations of what basic element of geometry 1)point 2)line

  2. Geometry (Due Today)

    Can someone please help me with this quiz? 1. Identify a pair of alternate exterior angles. A) angle 3 and angle 4 B) angle 1 and angle 2 C) angle 1 and angle 6 D) angle 2 and angle 6 2. This diagram of airport runway

  3. Geometry Question

    B is the midpoint of segment AC and D is the midpoint of segment CE. Solve for x, given BD=3x+5 and AE=4x+20. Sorry I couldn't get the link for the picture but, the diagram is a picture of a triangle with a C at the top, and A and

  4. Algebra

    1. What is the shape of the bases for the following polyhedron? A. Triangle B. Square C.rectangle D. Circle 2. What is the best name for the given solid figure? A. Rectangular pyramid B.rectangular cone C. Rectangular prism D.

  1. Math Ms Sue please help me

    In the diagram, lines m and n are parallel. If m∠2 = 150°, find the measure of the following angles. lines m and n are parallel. If m∠2 = 150°, find the measure of the following angles 1. ∠4 = ? (1 point) 120º 50º 30º

  2. GeOmEtRy OnE qUeStIoN pLeAsE hElP!!!

    Segment DF bisects angle EDG. Find FG. segment EF is n+9 segment FG is 4n-6 Please Help me on this one question! I'd really appreciate it! Thank You :)!

  3. math

    use the diagram to identify a segment parallel to EF 1.HG 2.HE 3.DC 4.GF 2.The measure of angle a is 124. classify the angle as acute,right,obtuse or straight help!!!!!! pls check my answers thanks you

  4. Math

    In the diagram, AE¯¯¯¯¯¯¯¯ is tangent to the circle at point A, and secant DE¯¯¯¯¯¯¯¯ intersects the circle at points C and D. The lines intersect outside the circle at point E. A circle with no center shown.

  1. MATH

    1. The circle graph represents a family’s monthly budget. If the total monthly budget is $5,000, how much does the family spend on items other than food and housing? circle graph (1 point) $1,000$1,500$3,500$2,500 The following

  2. mATH

    MY ANSWER RECORDED BELOW 1. The circle graph represents a family’s monthly budget. If the total monthly budget is $5,000, how much does the family spend on items other than food and housing? circle graph (1 point)

  3. Geometry

    The following two-column proof with missing statements and reasons proves that if a line parallel to one side of a triangle also intersects the other two sides, the line divides the sides proportionally: Statement Reason 1. Line

  4. Geometry

    Janet is designing a frame for a client. She wants to prove to her client that m∠AGE ≅ m∠CHE in her sketch. What is the missing justification in the proof? Segment AB is parallel to segment CD, and transversal EF intersects

View more similar questions or ask a new question.