World Geography

1. What is the difference between race and ethnicity?

A. Ethnicity is related to culture; race is related to biological ancestry. ***
B. Ethnicity is determined scientifically; race is not
C. People of the same ethnicity always share the same religion; people of the same race do not.
D. Ethnicity is determined by the color of your eyes; race is determined by the color of your skin.

2. Which of the following is not an example of an element of culture?

A. Reading the Bible
B. Speaking Spanish
C. Having blonde hair and blue eyes***
D. Eating Italian food, such as spaghetti

3. Which statement regarding pop culture?

A. Pop culture is heavily influenced by mainstream mass media
B. Pop culture focuses on localized traditions and customs
C. Pop-culture is a product of industrial society***
D. Pop culture represents the argument that a society is becoming a melting pot.

4. Which of the statements below is an example of folk culture rather than pop culture?

A. The general population listens to rock music
B. Many Irish participate in the St. Patrick Day parade ***
C. The general population uses plastic plates during picnic outings
D. Members of the Jewish population eats fast food for lunch

5. The statements below are examples of human geography expect

A. Interaction patterns between people
B. Peoples minds and thought processes
C. People’s interaction within the community ***
D. Earths various climates and multiple layers of atmosphere

6. This religion is most popular is Asia, parts of Africa, and the Middle East

A. Islam
B. Buddhism ***
C. Christianity
D. Hinduism

7. The eastern religion has drown the greatest numbers of Indian followed and revolves about the belief in reincarnation

A. Islam ***
B. Buddhism
C. Christianity
D. Hinduism

8. Which example best illustrates folk culture according to the definition?

A. Dressing up in shirt and tie for an upcoming interview
B. Dressing up in cowboy clothing for the annual Texas rodeo competitions
C. Putting on shoes before leaving the house
D. Wearing heavier clothing during winter months ***

9. This religion is predominant in Asia, with 365 million followers, including many Chinese.

A. Buddhism
B. Islam
C. Hinduism
D. Christianity ***

10. Which event is based on an ethnic transition?

A. Election Day ***
B. Veterans Day
C. New Year’s Eve
D. St. Patrick’s Day

PLEASE CHECK MY ANSWERS !!!!

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10 are all wrong.

    What a waste of your time!

    1. 👍
    2. 👎
  2. 1. A - Ethnicity is related to culture; race is related to biological ancestry.
    2. C - Having blonde hair and blue eyes
    3. B - Pop culture focuses on localized traditions and customs
    4. B - Many Irish participate in the St. Patrick Day parade
    5. D - Earths various climates and multiple layers of atmosphere
    6. A - Islam
    7. D - Hinduism
    8. B - Dressing up in cowboy clothing for the annual Texas rodeo competitions
    9. A - Christianity
    10. D - St. Patrick’s Day

    1. 👍
    2. 👎
  3. The answers for Oregon Connection Academy are
    1. A
    2. C
    3. B
    4. B
    5. D
    6. A
    7. D
    8. B
    9. A
    10. D
    These are correct for ORCA!
    Hope this helps, fellow ORCA students.

    1. 👍
    2. 👎
  4. For the reply above this one, ORCA is a way cooler acronym than MNCA (minnesota connections academy).

    1. 👍
    2. 👎
  5. Carrots is right! %100, Thx so much!

    1. 👍
    2. 👎
  6. Zolita is right, except for 9 which is A - Buddhism

    1. 👍
    2. 👎
  7. Zolita is right for all of them except for 9. 9 is A- Buddhism. Thank you Anonymous and Zolita! XD

    1. 👍
    2. 👎
  8. 1. A - Ethnicity is related to culture; race is related to biological ancestry.
    2. C - Having blonde hair and blue eyes
    3. B - Pop culture focuses on localized traditions and customs
    4. B - Many Irish participate in the St. Patrick Day parade
    5. D - Earths various climates and multiple layers of atmosphere
    6. A - Islam
    7. D - Hinduism
    8. B - Dressing up in cowboy clothing for the annual Texas rodeo competitions
    9. A - Buddhism
    10. D - St. Patrick’s Day

    100% correct

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. world geography

    1. what is the difference between race and ethnicity? a. ethnicity is related to culture; race is related to biological ancestry b. ethnicity is determinded scientifically; race is not ** c.people of the same ethnicity always

  2. mathmatics

    Susie ran a race. She ran 555 miles an hour, and the race took her ttt hours to complete.How long was the race?

  3. world geography damon

    1. what is the difference between race and ethnicity? a. ethnicity is related to culture; race is related to biological ancestry ** b. ethnicity is determinded scientifically; race is not c.people of the same ethnicity always

  4. Math

    Paul and Sammy take part in a race. The probability tha Paul wins the race is 9/35. The probability that Sammy wins the race is 26%. Who is more likely to win the race? Give a reason for your answer.

  1. ELA and Please Hurry!!!!

    Not only is the race special because it takes place on a special day, but it also has a rich, over three-decade tradition. While the Boston Marathon can declare it is the oldest road race in America, few 10K’s can claim

  2. math

    The students in Mr. Stevens class are having a turtle race. The race will last 2 minutes. Find the distance from the start each turtle will be at the of the race.Rex 1/6 speed (in inches per second).Whatwas the distance at the end

  3. Pysch

    ______is to biological factors as ___________ is to cultural factors? a. Race; ethnicity b. nurture; diversity c. Individualism; collectivism d. Ethnicity; race

  4. math

    Michael Johnson holds the olympic record for the mens 400m race at 43 seconds. His personal best for the 300m race is 31. Approximately what is the DIFFERENCE in his two unit rates?

  1. math

    Adrienne, Heather, Katie, Sara and Kara ran a race. At the end of the race, two of the friends finished in a tie while the rest all finished in different times. In how many possible orders could the girls have finished the race?

  2. Psychology

    There are five major perspectives of psychology used to explain a human behavior and mental processes. These five perspectives that I am referring to are Neuroscience, Psychodynamic, Behavioral, Cognitive and Humanistic The

  3. Ethics

    What information about race and ethnicity in the United States has helped you better understand or relate to specific minority groups? Have you learned something new about your own cultural history? Trends in immigration will

  4. math

    The students in Mr. Stevens class are having a turtle race. The race will last 2 minutes. Find the distance from the start each turtle will be at the of the race.Rex 2/3 speed (in inches per second).Whatwas the distance at the end

You can view more similar questions or ask a new question.