# Math

The original price for a pair of sneakers was \$70. John bought them on sale for 25% off. The sales tax was
6%. How much did John pay for the sneakers, including sales tax?
A \$16.80
B \$18.55
C \$52.50
D \$55.65

1. 👍 1
2. 👎 0
3. 👁 1,294
1. 70 * (1-.25) * 1.06 = 55.65

1. 👍 2
2. 👎 0
2. Sneakers are \$70×0.25(25%off)=\$17.50. Take the original price of \$70-\$17.50(25%off)=\$52.50. Now for the sales tax. 52.50×.06 (6%tax)=\$3.15tax. 52.50+3.15=\$55.65 (price paid for sneakers)

1. 👍 2
2. 👎 0
3. Thank you so much, Steve and Justin!

1. 👍 1
2. 👎 0
4. 20x.27==5.4
20-5.40=14.60
14,60x3=43.80
18x.27=4.86
18-4.86=13.14
43.80+13.14 = 56.94

1. 👍 0
2. 👎 1
5. So Sorry! Posted the wrong answer- that one is for TRIAND #15 about financial literacy. Here is #14-
70x.25=17.50
70-17.50=52.50
52.50x0.06=3.15(tax)
52.50+3.15=55.65

1. 👍 1
2. 👎 0
6. I had 14 and 15 issues so thanks stayalive

1. 👍 0
2. 👎 0

## Similar Questions

1. ### Math help

You buy clothing at a sale. You buy sneakers at 2/3 of their original price of \$60, a sweater at 7/10 of its original price of \$35, and a jacket at 5/6 of its original price of \$45. Answer each question and show all your work. a.

2. ### Math

In Store A, a pair of shoes that regularly sell for \$54.99 is on sale at 20% off. In Store B, the same pair of shoes regularly sells for \$59.99 and is on sale at 30% off. Which store sells the shoes for the lower sale price?

3. ### Problem Solving

John bought a shirt on sale for 25% off the original price and another 25 % off the discounted price. If the final price was \$16, what was the price before the first discount? (Please i need to present it to our school. I don't

4. ### 7th grade math Ms. Sue last two questions thanks

15. In Store A, a book that regularly sells for \$24.99 is on sale at 15% off. In Store B, the same book regularly sells for \$27.99 and is on sale at 25% off. Which store sells the book for the lower sale price? (1 point) Store A;

1. ### Arithmetic

During a sale, CD'S that normally cost \$6.98 each were priced at 2 for \$12.50.Pete bought 4 CD'S at the sale price. How much money did he save by buying the 4 CDS on sale?

2. ### URGENTquestions for Math

A pair of jeans is on sale for 25% off the original price. Which expression represents the sale price? If the original price of the jeans is \$40,evaluate the expression to find the sale price. s=p-0.25 p;\$30 s=p-25:\$15***

3. ### math

A pair of boots has an original price of \$95. They are on sale for 35 percent off. What number can you multiply \$95 by to equal the discounted price of \$61.75?

4. ### Algebra

Marcia buys a dress that is on sale for 15% off its original price. She uses a store coupon to get an additional 10% off the sale price. She pays \$91.80 for the dress. What was the original price?

1. ### math

The ratio of the sales price of a jacket to the original price is 3:4. the original price is \$64. what is the sale price? how do i figure this out

2. ### math

A pen is marked down 40% from the original price. The original price was \$50. What is the sale price before sales tax?

3. ### Math

You buy clothing at a sale you buy sneakers at 2/3 of their original price of \$60 a sweater at 7/10 of its original price of \$35 and a jacket at 56 of its original price of \$45 how much money did you spend how much money did you

4. ### math

Find the original price of a pair of shoes if the sale price is \$56 after a 20% discount