Ask questions and get helpful responses.

Language Arts

(Use the passage to answer the question.)

8. Read lines 5 – 9 from “The Olympic Swimmer.”

Swimmers swivel, splash, and kick
Back and forth in a clear, blue pool;
Like fish at play in Neptune’s sea.
Swimming relaxed, and calm, and free.
These stars, like sharks, cut the waves –

The author MOST LIKELY uses the images in this stanza to imply that __________

A. Swimming can be a form of recreation.
B. Swimmers appear to enjoy their sport.
C. Swimming provides a sense of fulfillment.
D. Swimmers move smoothly through the water. ***

(Use the passage to answer the question.)

All of the following lines from “The Olympic Swimmer” contain examples of alliteration EXCEPT

A. “Train and strain to be the best.”
B. “But who will win the medal gold.” ***
C. “Their fin-like feet flap behind.”
D. “Traverse the lane in record time.”

Read the following sentence from the story “The Balek Scales.”

“There on the table stood the great Balek scales, an old-fashioned, ornate bronze-gilt contraption, which my grandfather’s grandparents had already faced when they were children, their grubby hands holding their little basket of mushrooms, their paper bags of hayflowers, breathlessly watching the number of weights Frau Balek had to throw on the scale before the swinging pointer came to rest exactly over the line, that thin line of justice which had to be redrawn every year.”

10. The speaker uses the images in this sentence to most likely imply that the scales _____________
A. Have never moved from their original location.
B. Are intimidating to those who stand before them.
C. Have been handed down through many generations. ***
D. Are antiquated in their ability to accurately measure.

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  4. ℹ️
  5. 🚩
  1. I agree with your second two answers, but not the first.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
    👤
    Ms. Sue
  2. 8. D
    9. D
    I'm not sure about 10. sorry.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  3. English Unit 5 Test 100%

    1. Choose the word that defines the word in bold. FLOUTED
    Answer - C. Defied

    2. Choose the word that defines the word in bold. INVETERATE
    Answer - A. Habitual

    3. Choose the word that defines the word in bold. PENSIVELY
    Answer - D. Thoughtfully

    4. Choose the word that defines the word in bold. ITINERANT
    Answer - Traveling

    5. Choose the word that defines the word in bold. BANAL
    Answer - A. Trite

    6. Choose the word that defines the word in bold. LATITUDE
    Answer - C. Leeway

    7. After reading "The Olympic Swimmer," the reader can most likely conclude that Olympic swimmers...
    Answer - C. must show great commitment to training.

    8. Which of the following universal truths is BEST suppoerted by ideas in "The Olympic Swimmer?"
    Answer - A. Practice makes perfect.

    9. Which is the BEST paraphrase of the first stanza of "The Olympic Swimmer?"
    Answer - A. Athletes from across the globe train to compete in the Olympics, but only one can win.

    10. Read lines 5-9 from "The Olympic Swimmer." The author MOST LIKELY uses images in this stanza to imply that...
    Answer - swimmers move smoothly through the water.

    11. Read the following sentence from "The Balek Scales." The speaker uses the ideas in this sentence to MOST LIKELY imply that the Baleks...
    Answer - C. mindlessly fulfill the duties required of their social status.

    12. Read the following sentences from "The Black Sheep." In these sentences, the narrator seems to suggest that...
    Answer - B. Most people try to cheat others in some way.

    13. The primary means of character development in “The Last Judgment” is...
    Answer - D. Dialogue

    14. "The Balek Scales" can be viewed as an allegory for...
    Answer - A. the elusiveness of justice in the modern world.

    15. What does Kugler learn at the end of “The Last Judgment?”
    Answer - A. You cannot escape truth.

    16. Which of the following is an example of a run-on sentence?
    Answer - B. The phone’s battery ran out Mr. Collins had to borrow one from another passenger.

    17. Which of the following sentences contains a misplaced modifier?
    Answer - C. Please discuss the contract in the envelope with your family.

    18. Identify the term that correctly identifies the sentence. My name, Cynthia, is from a Greek word for moon.
    Answer - A. Simple Sentence

    19. Identify the term that correctly identifies the sentence. I was not surprised when I learned that.
    Answer - C. Complex Sentence

    20. Identify the term that correctly identifies the sentence.After all, I have always been a night owl, and I prefer moonlight to sunlight.
    Answer - B. Compound Sentence

    21. Identify the underlined part of the sentence. The most popular girl's name WHEN I WAS BORN was Ashley.
    Answer - B. Adverbial Clause

    22. Identify the underlined part of the sentence. I guess THAT ASHLEY WANS'T POPULAR IN OUR TOWN.
    ANswer - D. Noun Clause

    23. Identify the underlined part of the sentence. I DO KNOW THREE CAITLYNS, and my brother knows at least three Kaylas.
    Answer - A. Independent Clause

    24. Identify the underlined part of the sentence. My middle name, Abigail, is the name THAT I LIKE BEST.
    Answer - C. Adjectival Clause

    Hope this helps!

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  4. No Name is correct for Honors English!! Thanks!

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  5. Europe II Unit Test
    1) A. Habitual
    2) D. Thoughtfully
    3) A. Trite
    4) C. Leeway
    5) C. Must show great commitment to training.
    6) A. Athletes from across the globe train to compete in Olym...
    7) A. Practice makes perfect.
    8) D. "These stars, like sharks, cut the waves -"
    9) D. "Traverse the lane in record time."
    10) B. Are intimidating to those who stand before them.
    11) C. Mindlessly fulfill the duties required of their social status
    12) C. Provide a contrasting image of rich and poor in his soci..
    13) B. Is nervous about the tension coming from the townspe...
    14) C. Man vs. Society.
    15) A. Cannot hold a steady job due to hid fits of rage.
    16) A. Simple Sentence
    17) C. Complex Sentence
    18) B. Compound sentence
    19) B. Adverbial clause
    20) D. Noun clause
    21) A. Independent clause
    22) C. Adjectival clause
    23) Essay Response
    24) Essay Response

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩

Respond to this Question

First Name

Your Response

Still need help? You can ask a new question.