History

lesson 3 unit 5 ancient civilization in china



1. Which of the following is one of the notable achievements of early China? (1 point)
A. a complex system of writing**************
B. a single spoken language
C. cotton textiles
D. copper ore technology

2. How did the Zhou dynasty come to rule a large part of China? (1 point)
A. by establishing a wide trading network
B. as a result of elections among feudal warlords
C. because no other family sought to rule China
D. through military defeat of the previous rulers*********************

3. In what way did China's isolated geography contribute to its development as a country? (1 point)
A. Isolation allowed China to develop on its own, without too much interference from foreign invasion.
B. Isolation caused the Chinese people to lag behind the world in technological and cultural advancements.
C. Isolation kept the Chinese people from creating trade routes for the exchange of goods and ideas.******************
D. Isolation created barriers between the Chinese people and their rulers, causing turmoil in the social
structures.

4. In both the Shang and Zhou societies, how were diyerent regions governed? (1 point)
A. Kings controlled every aspect of their own areas.
B. Noble landowners governed their own regions.
C. Each peasant had control of one piece of land.************************
D. Governors sent representatives to each region.

5. What aspect of Confucianism contributed to its long-lasting influence? (1 point)
A. its detailed history, as recorded by Confucius himself
B. its emphasis on yielding to the ways of the universe***************
C. its philosophy of ensuring social order and good government
D. its emphasis on creating relationships that did not have set roles

6. How did China become a feudal state under the Zhou? (1 point)
A. The Shang shared regional power over lands with the Zhou.
B. Warlords overran regions and set up their own kingdoms.
C. The Zhou awarded control over lands to their supporters.************
D. Groups of regional villages requested Zhou protection.

7. How did the Shang civilization in the Yellow River valley give rise to the Zhou dynasty? (1 point)
A. The Shang honored and awarded lands to loyal Zhou kings.
B. When the Zhou faced famine, the Shang helped them.
C. When the Shang economy collapsed, the Zhou took over.
D. The Zhou rebelled and then conquered the Shang kingdom.*************

8. How did loess influence the development of early Chinese civilizations? (1 point)
A. To prevent invaders from using loess bridges to cross the Huang, soldiers had to be posted to keep watch.
B. To limit erosion caused by loess, people had to plan to regularly clear public paths and roads.**************
C. To avoid flooding caused by settled loess raising the Huang’s water level, peasants had to maintain dikes.
D. To protect crops against destructive loess storms, farmers had to set up networks of windbreaks.

9. Why did the Zhou kings use the idea of the Mandate of Heaven? (1 point)
A. to replace the Shang idea of dynastic cycles with their own favorable concept
B. to convince the gods to strengthen and protect their new dynasty
C. to persuade their people to believe that the gods favored their rule
D to provide an explanation for famines and other natural disasters***********

10. Why did Daoist painters choose water to represent Daoist beliefs? (1 point)
A. Water was a symbol of nature and the virtue of yielding.
B. Water represented the societal structures that Daoists promoted.************
C. Daoists felt that water presented a very soothing image of nature.
D. Daoist painters felt that other forces of nature were too violent for their works.

asked by Nintendon't
  1. 1 - yes
    2 - yes
    3 - I think there's a better answer
    4 - no
    5 - I agree
    6 - I agree
    7 - I agree
    8 - I don't know
    9 - I think there's a better answer
    10- I don't know

    posted by Reed
  2. 1) A
    2) D
    3) A
    4) B
    5) C
    6) C
    7) D
    8) C
    9) C
    10) A

    posted by Josie
  3. Josie is 100% right! I got a 10/10!!:)

    posted by gwmac
  4. Josie is correct! I got a 10/10 to!!!

    posted by luiemay
  5. Thank you so much!!!

    posted by Mackenzie
  6. Thanks guys this helped so much!

    posted by Angel
  7. 1/5 the answers was wrong

    posted by priya
  8. Josie is 100% correct.

    posted by Response
  9. Nice job Josie

    posted by Zak
  10. 2 were wrong lmao

    posted by M e m e q u e e n
  11. 100% Right. M e m e q u e e n is lying...

    posted by Red
  12. goteemm

    posted by deez
  13. gottemm

    posted by nuts
  14. Thanks Josie!

    posted by Ri

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. World history

    Which of the following is one of the notable achievements of early China ? How did the Zhou dynasty come to rule a large part of China ? In what way did China isolated geography contribute to it's development as a country In both
  2. history

    Which of the following is one of the notable achievements of early China?
  3. kendy

    which of the following sentences demonstrates correct subject verb agreement? A) Neither the relics nor the ancient text reveal much about the ancient civilization. B)Neither the relics nor the ancient texts reveal much about the
  4. Ancient Civilization

    What is a mixture of sand, lime and water and used as lubricant to move stones in ancient egyptian civilization? Slurry is a nice word.
  5. social studies

    ineed the location of egypt this is what i wrote so far, Ancient Egypt, civilization that thrived along the Nile River in northeastern Africa for more than 3,000 years, from about 3300 BC to 30 BC. It was the longest-lived
  6. Research

    I am doing a research paper in global history with the theme "environmental and society" I am talking about the ancient civilizations of China, India, and Greece. So far the sources i have are: "Cultural Atlas of China" by
  7. Ancient China

    What tool did the ancient China people use to try to communicate with the dead?
  8. World History 201

    I have a homework assignment due tomorrow consisting of true/false questions. Would someone please review my answers and see if I am correct. Thanks. 1. Although women in ancient India were not priests, they were often chosen to
  9. world history

    lesson 3 unit 5 ancient civilization in china 1. Which of the following is one of the notable achievements of early China? (1 point) A. a complex system of writing************** B. a single spoken language C. cotton textiles D.
  10. world civilization I

    How did the foundation of Persian civilization differ from the foundations of other ancient societies

More Similar Questions