Social Studies

Can someone check my responses please? I want to make sure I'm correct before submitting. The * is my response

1. How does the Pledge of Allegiance to the flag of the United States reflect the concept of natural rights?

A. The Pledge of Allegiance includes the phrase "under God."
B. The pledge of Allegiance recognizes the United States as a republic
C. The Pledge of Allegiance states that the flag represents the republic.
D. THe Pledge of Allegiance includes the phrase "with liberty and justice for all" ****

2. Which of the following was one compromise related to the Declaration of Independence that was ageed to by the delegates to the Second Continental Congress?

A. Langauge condemning the slave trade was removed.
B. Language criticizing the English people was strengthened.
C. A list of grievances against the king was removed.
D. A list of grievences against tax collectors was strengthened. ***

3. According to the Declaration of Independence, How do governments get their just power?

A. from the authority of the early family
B. from the consent of the governed **
C. from the right of conquest
D. from the right of inheritance

4. To what concept of government does this excerpt refer? Use the excerpt to answer the question.
"Whenever any Form of Government becomes destructive of these ends it is the Right of the People to alter of to abolish its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness."

A. the divine right of kings
B. the social contract
C. unalienable rights **
D. absolute rule

5. Which of the following is a democratic concept evident in this excerpt?
"That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed"

A. division of power
B. checks and balances
C. popular sovereignty
D. natural rights **

6. Which of these documents makes the most explicate reference to "unalienable rights?

A. Code of Hammurabi
B. Petition of Right
C. Thomas Hobbes Leviathan
D. Declaration of Independence.***

7. Which statement best describes the importance of the Magna Carta

A. British judges should hold judicial power.
B. Even the king must respect certain rights of the people. **
C. Federalism is the best form of government
D. Parliament should have the power to determine tax rates

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 430
asked by Serena
  1. 1. yes
    2. I don't know
    3. yes
    4. I'm not sure. Is it B? Check your text.
    5. no
    6. Is it C or D?
    7. yes

  2. 1) D
    2) A
    3) B
    4) i put C but it was incorrect.
    5) i put A - incorrect
    6) i put D - incorrect
    7) B
    8) C
    9) i put A - incorrect
    10) A

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  3. I got a 100% on this
    1 D
    2.A
    3 B
    4 B
    5 C
    6 C
    7 B
    8 C
    9 C
    10 A

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Fred
  4. Freds answers are correct

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by John
  5. Fred is right

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  6. Freds answers are correct

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  7. Yea, Fred's answers are correct.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Jessica
  8. fred is correct, thanks fred!

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by amy
  9. He's right 10/10 (100%)

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  10. Thanks fred!!

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  11. Fred youre the best btw

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Comfii
  12. THANK U SO MUCH FRED

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  13. Thanks Fred this helped a lot.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Anna
  14. Thnx Fred :)

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Girly
  15. i just took the test and put freds answers in and made a 100% thanks fred

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by vousia
  16. Thanks Fred a lot. Thanks to you I got a 100%

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Garrett
  17. Fred's answers got me a 70%

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Zach
  18. Your there all right 100

    1. 👍 0
    2. 👎 0

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Comm 155

    I have to write a paragraph in which I describe my strategy for using writepoint in the future. This must include a discussion of how to accommodate submission and feedback time. I also need to underline the topic sentence. Could

    asked by Amy on May 1, 2011
  2. English

    1. I can make a vegetable soup. 2. I can make vegetable soup. (Do we have to use 'a' ornot?) 3. I can make ramen. 4. I can make pasta. 5. I can make seafood. 6. I can make raw fish. 7. I can make noodles. 8. I can make sandwich.

    asked by rfvv on April 13, 2015
  3. Biology

    17.Which one of the following statements is true regarding voluntary and involuntary responses? A.Voluntary responses control the activity of glands. B.Involuntary responses are part of the autonomic system. C.Voluntary responses

    asked by Anonymous on September 9, 2014
  4. Math

    can some1 Correct me pls A class of 24 students was asked to identify a team sport in which they have participated. Their responses are shown in the line plot. a. How many responses are recorded in the line plot? b. What is the

    asked by Eek on March 10, 2017
  5. English

    What kinds of food can you make? 1. I can make pasta. 2. I can make ramen. 3. I can make noodles. 4. I can make fruit soup/juice. 5. I can make cooked rice. 6. I can make cookies. 7. I can make bread. 8. I can make Japanese food,

    asked by rfvv on April 9, 2015
  6. English

    1. Why don't you take a few days off? 2. Why don't you take off a few days? (Are both grammatical? What other similar expressions do we have about 'take off'?) * I can't stand people talking loudly in public. 3. Me neither. 4.

    asked by rfvv on June 21, 2016
  7. math

    Marlye posted a story on her blog. On the first day there were 80 responses and on the second day there were 180 responses. What percent is the increase, 100, of the original number of responses, 80?

    asked by dennis on August 24, 2017
  8. dog behavior

    please check my answer thanks Which of the following activites seems to be innate for dogs ? 1.Demonstrating gaze alteration 2. submitting to its owner 3. sending intraspecific signals 4. sending interspecific singals I say # 1

    asked by sarjh on March 31, 2008
  9. Math

    I have all the answers for c I just need to make sure I am correct. For b I am a little lost. For a I have the answer but I know I am probably wrong. The city of Valley Grove is considering shortening the length of the school day.

    asked by Cindy65 on May 11, 2015
  10. psychology

    1)When conditioning takes place, behavior is associated with? a. ideas b. stimuli, consequences, or both c. events in the environment d. both b and c are answers. my first answer was b but this was wrong. Is the correct answer d?

    asked by Jack on November 11, 2009
  11. sentence correction

    I don't see anything wrong with this sentence: It will be greatly appreciated if the bill is paid by check when possible. You're right; there's nothing wrong with this sentence. But you can make it much better by putting it in the

    asked by Anonymous on August 3, 2007

More Similar Questions