chemistry

1. Which example has particles that can be drawn closer to occupy smaller volume? a. fruit juice b. block of wood c. air inside the syringe d. ice cube
2. Which of the following phenomena does NOT involve the application of gas pressure? a. burning fuels b. falling leaves c. vulcanizing tire d. rising hot air balloons
3. Last summer vacation, the Cruz family decided to go to Pagudpod, Ilocos Norte to have a beach party. On their way to Ilocos, all of them were surprised when the tire suddenly exploded. What is the probable explanation for the blown out tire during a long summer drive? a. High temperature causes a decrease in volume. b. The amount of the gases inside the tire is increased. c. The mass of the gases inside the tire increases causing a blown up tire. d. The volume of gases increases as the temperature increases, causing a blown up tire.
4. How can you possibly prove that gases have negligible mass? a. put a balloon in a digital balance before and after you fill it with air b. feel the weight of the samples on both hands c. ask two persons to hold a box filled with air d. support your claim of through equation
5. What happens to the density of a gas as its volume decreases at constant pressure and temperature? a. decreases b. increases c. stays the same d. unpredictable For numbers 9 to11, the choices are: a. Boyle’s Law b. Charles’ Law c. Combined Gas Law d. Ideal Gas Law
6. What law explains the mechanism of gas compressor?
7. What gas law best explains the explosion of the heated aerosol container?
8. What gas law explains the relationship among the volume, pressure, temperature, and the number of moles of gases?
9. What kind of movement is exhibited by gas molecules? a. vibrational movement b. rotational movement c. translational movement d. combination of a, b and c 10. How does the temperature affect the average kinetic energy of gas molecules? a. as the temperature decreases the average kinetic energy of gas molecules decreases b. as the temperature decreases the average kinetic energy of gas molecules increases c. as the temperature decreases the average kinetic energy of gas molecules remains the same d. as the temperature decreases the average kinetic energy of gas molecules fluctuates
11. What will happen to the gas pressure as the temperature increases, if the amount and volume of the gas are kept constant? a. the gas pressure remains the same b. the gas pressure decreases c. the gas pressure increases d. there is no significant effect

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  4. ℹ️
  5. 🚩
  1. 1. A

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  2. a
    b
    c
    a
    d
    d
    a
    b
    c
    c
    a
    b
    c
    d
    a
    b

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  3. A
    C
    B
    A
    C
    D
    D
    A
    B
    C
    C

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  4. 1.a
    2.c
    3.d
    4.a
    5.b
    6.c
    7.d
    8.a
    9.c
    10.b
    11.d

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  5. What Law explains the mechanism of gas compressor??
    What gas law best explains the explosion of the heated earosol container??
    What gas law explain the relationship among the volume, temperature, and the number of moles of gases??

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  6. which example has particles that can be drawn closer to occupy smaller volume?

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. chemistry

    1. Which example has particles that can be drawn closer to occupy smaller volume? a. fruit juice b. block of wood c. air inside the syringe d. ice cube 2. Which of the following phenomena does NOT involve the application of gas

  2. Physical science

    Which statement correctly describes the relationship between the volume of a gas and its temperature, in Kelvin, assuming pressure is held constant?(1 point) The relationship is inversely proportional; as temperature increases,

  3. Math probability

    a bag of fruit contains 4 apples, 1 plum, 2 apricots, 3 oranges. Pieces of fruit are drawn twice with replacement. What is p(apple, then apricot)? 4/5, 2/25, 3/25, 3/5 I chose 3/5.

  4. CHEMISTRY

    The volume of a sample of nitrogen is 6.00 liters at 35oC and 740 torr. What volume will it occupy at STP?

  1. Science: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Which statement is true about the particles in liquid water at 100ºC and the particles in steam at 100ºC? (Select ALL that apply) the particles will have the same kinetic energy the space between the particles is different, with

  2. Math

    A rectangular prism is completely packed with 180 cubes of edge length fraction 1 over 3 inch, without any gap or overlap. Which of the following describes the volume of this rectangular prism? 19 unit cubes and 9 smaller cubes of

  3. math

    a bag of fruit contains 3 apples, 2 oranges, 1 banana, and 4 pears. Gerald will randomly select 2 fruit at a time from the bag and not put them back. what is the probability that the first piece of fruit jared selects will be a

  4. Physics (Gravitation)

    In Fig. 13-25, three particles are fixed in place. The mass of B is greater than the mass of C. Can a fourth particle (particle D) be placed somewhere so that the net gravitational force on particle A from particles B, C, and D is

  1. Biology

    Compared with a smaller cell, a larger cell of the same shape has a. the same surface-to-volume ratio. b. a smaller cytoplasm-to-nucleus ratio. c. less surface area. d. a smaller average distance between its mitochondria and the

  2. Science

    Which of the following statements best describes the particles of liquid? a.The particles are far apart and moving fast. b.The particles are close together but moving past each other. c.The particles are far apart and moving

  3. Physical Science

    1. boyle's law states that the volume of a gas is inversely proportional to its pressure if the? A) temperature and number of particles are consistent** B) temperature reaches absolute zero C) number of particles are doubled D)

  4. geometry

    two smaller prisms have heights 2' and 10'. If the volume of the smaller prism is 32 cubic feet, find the volume of the larger prism.

View more similar questions or ask a new question.