History

1. How did new England's textile industry affect both children and women?
a) It allowed them to earn a living wage until the age of 25.
b) It gave them opportunities not available on family farms.
c) It permitted them to complete their schooling.
d) It provided long-term employment even after marriage.

2. The new boundary line set by the Adams-Onis Treaty had which of these affects?
a) It created a system of dual governance in Florida.
b) It represented the completion of Manifest Destiny.
c) It began the decline of Spain's New World empire.
d) It allowed the United States to develop Florida's resources.

3.Which of the following is a clue that Seminole culture was more appealing to African Americans than Southern American culture?

A)Black Seminoles formed separate communities.

b)Black Seminoles worked to change Southern culture.

c) Freed slaves chose to join the Seminoles.

d) Freed slaves wrote in praise of Seminole culture.

4.Which of these resources became an important issue in Florida in the 1800s due to an increase in settlers?

a)Citrus fruit

b)Labor

c) Land

d)Water

5.What was the main negative impact of the invention of the cotton gin?
A- It caused massive population for growth in the southern states
B- It increased the demand for slaves and made slaves more valuable

6.What is one of the main economic effects of a tariff increase?
A)Reduced productivity
B) Higher prices for consumers
c) Increased wages for workers
d) Decreased profits for domestic industries

7.New England was a good starting place for American textile manufacturing for what reason?

A)There were no ports within easy access.
B)It was the birthplace of Frances Cabot Lowell.
C)Rocky soil made the area inadequate for farming.
D)Most manufacturing products were being shipped overseas.

8.Which was a key policy of Andrew Jackson's administration?
a)Increasing the power of judicial review
b)passing tarrifs on imported british goods
c)Removal of Native Americans from frontier lands
d) Supporting the abolition of slavery in the South

Which answer correctly summarizes the case of Gibbons v. Ogden?

a) Gibbons v. Ogden was a Supreme Court case about federal taxation.

b)Gibbons v. Ogden was a Supreme Court case about state taxation.

c) Gibbons v. Ogden was a Supreme Court case about intrastate commerce.

d) Gibbons v. Ogden was a Supreme Court case about interstate commerce.

Which of the following is a resource available in New England that helped fuel the Industrial Revolution? A) money for investing
b) large cotton plantations
c)trained workers
d) a constant climate

1.b
2.D
3.c
4.c
5.b
6.B
7.C
8.a
9.D
10.A

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. 1 - correct
    2 - correct
    3 - correct
    4 - no
    5 - correct
    6 - correct
    7 - correct - that's the best answer among your choices, but know early textile mills were powered by water mills, and New England has an abundance of rivers.
    8 - no
    9 - correct
    10- correct

    1. 👍
    2. 👎
  2. @Ms.Sue please check

    1. 👍
    2. 👎
  3. was 7 c? :)
    and was 4 d or a?
    thanks

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. SC history

    Can someone check my answers 1 what was the main reason the Lord’s proprietors wanted a large number of people to settle in South Carolina a to make more money b to you have my protection from the Indians c to give people from

  2. Social Studies

    Which statements best describe the status of women in Sumerian society? Select the two correct answers. A. Generally, women held less power than men. B. Only women were allowed to own slaves. C. Only women were allowed to join the

  3. Social Studies

    How were the Spartans able to focus on military training and fighting? A. The slaves grew their food for them. B. The women at home grew their food for them. C. The children grew food for them. D. The men grew the food when they

  4. Art

    Creativity has allowed or innovation for many industries. How has creativity affected the energy industry? It has allowed for the same traditional energy sources to continue being used for generations.(MY ANSWER) It has allowed

  1. HISTORY HELP

    how did the seventeenth to the constitution affect the process of senatorial elections? A)It allowed senators to be chosen by state legislatures B)it allowed senators to be appointed by the president C)it allowed senators to be

  2. Algebra

    In a group og 180 persons composed of men,women,and children , there are twice as many men as women, and three times as many children. how many are there of each?

  3. mangerial econ

    The MorTex Company assembles garments entirely by hand even though a textile machine exists which can assemble garments faster than a human can. Workers cost $50 per day, and each additional laborer can produce 200 more units per

  4. Social Studies

    What was the significance of the Seneca Falls Convention? A) It was where women first publicly demanded equal rights. B) It was the first time women were allowed to vote in a local election. C) It was where women first trade union

  1. English

    it takes one of the great advantages of being a woman that one can pass even a very fine Negress without wishing to man an English woman of her? Which of the following choices correctly explains the meaning behind this line? Women

  2. histoy please help

    Which of the following happened in the S.C during reconstruction? a. The state developed an oil industry ** b. The state stopped cotton production c. The state built an iron industry d. The state rebuilt its railroad system Which

  3. history

    1. Which economic activity did not depend on the involvement of African americans ? a. cattle industry b. cultivation of rice c. forest industry d. textile industry*** 2.How did the Huguenots contribute to the economy of calolina?

  4. American History

    Which of the following statements is true of life in the New England colonies? A. Only married women could exercise control of their property B. Those who aspired to the social elite had to be members of a congregational church C.

You can view more similar questions or ask a new question.