Social Studies

1.How can a trade deficit actually increase the productivity of an economy?

A) by causing people to save
B) by building up a large amount owed
C) by importing funds used for capital deepening ******
D) by importing goods for short–term use

I think the right answer is C...?

2. If the government uses tax money to pay for long–term investments such as roads or other infrastructure, what happens to the economy?

A.investment decreases
B.investment increases
C.taxes increase ******
D.taxes decrease

I think this one is C ....?

Thank you in advance

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 943
  1. Question 2 is actually B, investment increases

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  2. 1. C. By importing funds used for capital deeping.
    2. B. Investment Increases.

    1. 👍 1
    2. 👎 0
  3. 1. A
    2. B
    3. D
    4. B
    5. C
    6. B
    7. C.
    8. B
    9. D
    10. A

    1. 👍 7
    2. 👎 0

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Social Studies

    Match the country with its type of economy North koreaX, ChinaO, South koreaO, JapanO, O = mixed economy X = command economy Select the boxes in the table to show whether each country has an autocratic or a democratic form of

  2. social studies

    1: Which term refers to the type of buying and selling that takes place within a country? A. free trade B. international trade C. productivity D. domestic trade 2: Why do countries trade goods and services? A. because they want to

  3. AP Eng

    Ehrenreich discovered that affordable rental housing was shrinking because A.most renters fail to pay rent on a regular basis, forcing renters to increase prices B.in a strong economy, rental prices increase C.construction

  4. Geography (Ms. Sue)

    1). How might democratic reforms and improved trade agreements contribute to a stronger economy in Mexico? 2). What effect might Mexico's young population have on its development? 3). In what ways have Native American and Spanish

  1. Economics

    1) Which of the following is an example of a measure of labor productivity? a. Autos get 30 gallons to the mile. b. The growth rate of per capita real GDP is 3.5 percent per year. c. Farm workers produce 30 bushels of wheat per

  2. Geography (Ms. Sue)

    1). Why is the Northeast one of the most heavily industrialized and urbanized areas? 2). How is the economy of the Midwest changing? 3). What helped the economy of the West to grow? My answers to these questions are the following:

  3. Economics

    In order to increase economic development and productivity, which of the following might a country do? A. increase capital goods B. lower tariffs C. restrict literacy and education D. encourage trade barriers

  4. geography

    1. Which of the following is a likely result of trade barriers? A. reduced competition B. lower prices C. more choices D. increase in imports 2. Which of the following is a feature of a developed country? A. high tariffs B. lower

  1. Social Studies

    Read the quote. “Most people in rural areas are farmers, and when you have a disease like Guinea worm [a parasite], you are incapacitated, unable to continue with your work. By preventing the hundreds of thousands of cases that

  2. World History

    Using the graph on world trade and production, which describes the impact increased production in 1932 had on world trade? While production increased steadily after 1932, world trade would not be significantly affected until 1935.

  3. Social Studies

    Which of the following developments has caused recent controversy between richer and poorer members of the European Union? A. the use of the euro+ B. the cost of caring for refugees C. the decline in the fertility rate D. the use

  4. geography

    1. Which of the following is a likely result of trade barriers? A. reduced competition B. lower prices C. more choices D. increase in imports 2. Which of the following is a feature of a developed country? A. high tariffs B. lower

You can view more similar questions or ask a new question.