ALGEBRA

Checking algebra answer, Is it correct?
320km/1hr

320km /1hr →1m/1.609km =320m/1.609hr÷=199.3mph
Answer: Round to nearest 10th =198.9mph

  1. 0
  2. 1
asked by ALGEBRA
  1. The notation is confusing. To make things more explicit, I'd have written

    320km/1hr * 1mi/1.609km = 320/1.609 mi/hr = 198.9 mi/hr

    That way you can see which units cancel.

    Using m for mile (from the mph) is confusing.

    1. 0
    posted by Steve

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. maths

    A car travels 40 miles per gallon of petrol. How many kilometres can it travel on 5 gallons of petrol? (From a KS2 CGP SATs question book). The solution in the book says 40/5 = 8 8x8=64 64x 5 = 320Km I get the 64x5 =320Km, but not
  2. Pre-Calculus

    A culture of bacteria obeys the law of unlimited growth. If 500 bacteria are present initially and there are 800 after 1 hour, how many will be present in the cultrue after 5 hours? How long until there are 20,000 bacteria? Hmmm,
  3. math/chem significant figures

    Which of the answers for the following conversions contains the correct number of significant figures? A)2.543 m x 39.4in/1m=100.1924in B)2 L x 1.06qt/1L=2.12 qt C)24.95 min x 1hr/60 min=0.4158 hr D)12.0 ft x 12in/1ft x
  4. Math porportion

    I think I'm thinking right but not sure. Earning $4.23 for each half hour rate that i work. How much money do i earn during a given amount of time? Reprent situation using graph,table,and rule. So for table 4.23 / half hr 8.48 /
  5. math

    Ali rode a bicycle from town A to town C through town B as follows.He rode from A to B a distance of 45 km in 3 hours and then rested for 1hr and 1/2 hr.From B he rode to C a distance of 20 km in 1hr and 1/2 hr. Find the average
  6. math

    Ali rode a bicycle from town A to town C through town B as follows.He rode from A to B a distance of 45 km in 3 hours and then rested for 1hr and 1/2 hr.From B he rode to C a distance of 20 km in 1hr and 1/2 hr. Find the average
  7. physics

    A train travel 20km at a uniform speed 60km/1hr and the next 20km at a uniform speed of 80km/1hr calculate its average speed
  8. Ratios and Rates - Last One!

    Please help me with the following problem: Convert each rate using dimensional analysis. Round to the nearest tenth, if necessary. 4.5 qt / min = ____ gal / h A. 67.5 B. 33.8 C. 56.3 D. 65 I think the answer is A. Is this correct?
  9. unit rate

    Marathon wheelchair division is 1hr 18min.and 27sec. Marathon is 26.2 miles long. What is the average speed of the winner in the wheelchair division? round to the nearest hundred help I don't get it.
  10. English

    The abbreviation for hour is hr so.... is this correct? 1hr 2hrs hrs=plural (>1)?????

More Similar Questions