TWO DIMENSIONAL DESIGN

1. Of the following colors, which one would you use for a room in which people go to relax?

A. Red
B. Orange

C. Purple

D. Yellow




2. A sense of unity in a work of art is pleasing because

A. all of the elements are the same size.
B. it gives the work organization and structure.

C. it creates symmetry.

D. all of the principles of design depend on unity.




3. Rhythm in a drawing or painting is created with

A. variation of the size of objects.
B. different color and tonal values.

C. energetic brush strokes.

D. repetition or recurrence of visual elements.




4. Where should you locate the center of interest in an artwork?

A. In the area of greatest detail
B. Slightly above the center of the picture plane

C. In an area that suits your vision

D. In the area of brightest color




5. An implied line is one that

A. lead's the viewer's eye to the center of interest.
B. doesn't actually exist.

C. creates a sense of energy.

D. outlines the positive shapes in artwork.




6. The purpose of a viewfinder is to help you to

A. compose a picture.
B. determine the orientation your artwork.

C. add rhythm to your work.

D. select a color scheme.




7. Which one of the following diagrams is an example of informal balance?

A.
B.

C.

D.




8. An abstraction is a(n)

A. object that's been removed from the actual subject.
B. method of leading your viewer's eye.

C. specific type of artwork.

D. method of blending tones on a gray scale.




9. Placing elements together with different properties that enhance or intensify each other creates

A. harmony.
B. contrast.

C. emphasis.

D. perspective.




10. Which one of the following statements describes a potential problem when formal balance is used in a composition?

A. Symmetry can prematurely arrest the viewer's eye.
B. It can create too much negative space.

C. Viewers have a hard time understanding a drawing with formal balance.

D. Because symmetry is unpleasant to the eye, viewers become confused and uncomfortable.




11. Which one of the following pairs represents objects with harmony of shape?

A. An apple and a banana
B. Bricks and cobblestones

C. A box of cereal and a can of juice

D. A wooden crate and a pail




12. The purpose of a framing device is to

A. keep the edges of the drawing from appearing underdeveloped.
B. create unity with a piece of artwork.

C. create contrast between the center of interest and other objects.

D. make the viewer's eye circle back to the center of interest.




13. The goal of any piece of art should be to

A. combine all elements and principles of design.
B. create a completely harmonious design.

C. reproduce its subject realistically.

D. express the artist's vision.




14. The term ground is synonymous with

A. picture plane.
B. positive space.

C. landscape.

D. background.




15. Which one of the following statements is true for the viewer's eye?

A. It should travel in one side of the artwork and out the other.
B. It should be directed toward the center of interest.

C. As it moves toward the center of interest, it should have several interesting objects to stop and study.

D. It should land on the point of interest first and then travel toward the secondary areas of interest.




16. A pattern that becomes visually dominant tends to

A. detract from an artwork's theme.
B. create a sense of formal balance.

C. make objects appear larger.

D. flatten out an image.




17. If you want to really see an object you're going to draw or paint, you should

A. forget what you know about the subject.
B. analyze it through a viewfinder.

C. make a thumbnail sketch of the object.

D. practice drawing it with different color values.




18. How can you create harmony in a work of art?

A. Visually examine your subject before you draw it.
B. Use strong directional lines.

C. Combine elements that have something in common.

D. Create contrast between the foreground and background.




19. How can you achieve the principle of visual balance in your artwork?

A. Place all objects equidistant from the center.
B. Place dark objects in the foreground and light objects in the background.

C. Make the size of each object the same as its distance from the center of the composition.

D. Position objects from the center in proportion to their size and weight.




20. Which one of the following words or phrases best describes the tonal values in a work of art?

A. Perspective
B. Harmony

C. Range of lights and darks

D. Saturation of colors



1. Of the following colors, which one would you use for a room in which people go to relax?


C. Purple

2. A sense of unity in a work of art is pleasing because


B. it gives the work organization and structure.

3. Rhythm in a drawing or painting is created with


D. repetition or recurrence of visual elements.

4. Where should you locate the center of interest in an artwork?

A. In the area of greatest detail


5. An implied line is one that

B. doesn't actually exist.

6. The purpose of a viewfinder is to help you to

A. compose a picture.

7. Which one of the following diagrams is an example of informal balance?


8. An abstraction is a(n)

A. object that's been removed from the actual subject.


9. Placing elements together with different properties that enhance or intensify each other creates


B. contrast.


10. Which one of the following statements describes a potential problem when formal balance is used in a composition?

A. Symmetry can prematurely arrest the viewer's eye.

11. Which one of the following pairs represents objects with harmony of shape?

A. An apple and a banana


12. The purpose of a framing device is to

D. make the viewer's eye circle back to the center of interest.


13. The goal of any piece of art should be to



D. express the artist's vision.




14. The term ground is synonymous with


C. landscape.





15. Which one of the following statements is true for the viewer's eye?



C. As it moves toward the center of interest, it should have several interesting objects to stop and study.





16. A pattern that becomes visually dominant tends to



C. make objects appear larger.






17. If you want to really see an object you're going to draw or paint, you should


B. analyze it through a viewfinder.





18. How can you create harmony in a work of art?



D. Create contrast between the foreground and background.




19. How can you achieve the principle of visual balance in your artwork?



C. Make the size of each object the same as its distance from the center of the composition.





20. Which one of the following words or phrases best describes the tonal values in a work of art?

B. Harmony

.....these are more of opinions, though some I just wasn't sure of

I got a 50 using these answers, warning for anyone else that comes across these.

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 171
  1. #4 is c
    #11 is a
    #14 is a or d
    #15 is b
    #19 is d
    #20 is c

    I just took the test and these are what i got wrong, but these are the answers

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  2. 1.c
    2.b
    3.d
    4.c
    5.b
    6.a
    7.b
    8.a
    9.b
    10.a
    11.a
    12.d
    13.d
    14.a
    15.b
    16.d
    17.a
    18.c
    19.d
    20.c

    I suggest use my answers because i got a 100% on them...so obiviously mine are all correct.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  3. 1.of the following types of paper, which one would not be suited for a pen and ink drawing that contains a wash?
    a.bristol board
    b.80-lb sized paper
    c.140-lb watercolor paper
    d.110-lb drawing paper

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by scooby
  4. bristol board

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by joe

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. statistic

    Let's assume there are 3 people in Room A and another 3 people in Room B. The ages of the people in Room A are 25, 25, and 25. The ages of the people in Room B are: 10, 25, and 40. The mean of the ages in both rooms is 25. Does

    asked by carol on May 12, 2010
  2. Fundamentals of Interpersonal Communications - 170

    • a room that would facilitate team interaction. How would this room look? • How would the room be arranged? • What would the seating arrangement look like? • What colors or decorating schemes would be used? • How would

    asked by MARY on May 13, 2013
  3. business

    Imagine this team is in a room together brainstorming and working on a team project. Using your experience and what you've learned this week, suggest a design for a room that would facilitate team interaction. In the team

    asked by Alisha on November 12, 2013
  4. Physics

    What is the frequency range of light seen when you look at a black object? 1. All possible colors 2. ultra violet colors 3. no visible colors 4. infra-red colors

    asked by Lyndsay on April 24, 2018
  5. Algebra

    Can you PLEASE help me with this Algebra problem: In a hotel conference room, the number of chairs is 47 more than the number of people currently in the room. The total number of legs currently in this room is 938. What is the sum

    asked by Anonymous on December 10, 2016
  6. Art

    This image is an example of what color scheme? 1. Cool colors 2. warm colors 3.complementary colors 4. monochromatic colors Plz help

    asked by Boo! on October 23, 2018
  7. math

    each table in a banquet room seats 8 people. The room can seat no more than 360 people. Write and solve an inequality to represent the number of tables in the banquet room

    asked by kelsionna on January 18, 2013
  8. interior decorateor

    Which of the following statements is correct regarding the design concept of emphasis? A. Focal points in a room's architecture must be emphasized with contrasting colors. B. A focal point can't be established in a setting where

    asked by lucy on August 24, 2016
  9. statistics

    If 20% of the people in a community use the emergency room at a hospital in one year, find the probabilities for a sample of 10 people, a.At the most three use the emergency room. b.Exactly three use the emergency room c.At least

    asked by Joe on December 13, 2011
  10. math

    one third of the people in a convention room are seated in three-fourths of the chairs. THe rest of the people in the room decide to stand. If there are 8 empty chairs, how many people are standing? Please fully explain because i

    asked by Audrey on April 4, 2012
  11. Philosphy - Dream Interpreations

    I recently just had a dream when I was alone in my room enjoying myself and suddenly about 4-5 to what I perceived as venomous snakes, each with a vivid and distinct coloring design, appeared from the trashcan in the room and

    asked by Jerry on April 29, 2015

More Similar Questions