Sociology

posted by M

Please check my answers. My answers have * by them.

1. In _______, citizenship in the society automatically makes a person a member of the religion.

A. churches*
B. sects
C. ecclesia
D. cults

2. Jews, Christians, and Muslims all believe in one God who, as creator of the universe, is concerned about each individual's action and will hold each individual accountable for them. In this sense, Jews, Christians, and Muslims all share the same

A. beliefs*
B. religion
C. mythology
D. rituals

3. Religion has often been used to justify denying homosexuals certain rights in the United States. Conflict theorists would argue that this illustrates that religion

A. is the foundation of government
B. clouds people's rational judgement.
C. is used to legitimate social inequality.*
D. can provide everyday guidelines for living.

4. Sunday mornings between 10 and 11 a.m. has been called "the most segregated hour in the United States." The reason for this segregation is that people

A. tend to join churches connected to their race/ethnicity.*
B. need to get together in private to share racial issues.
C. are denied membership in churches of other racial and ethnic groups.
D. are segregated by religion based on tradition.

5. ________ is a set of beliefs and practices related to sacred things that unite people in a moral community.

A. Theology
B. Credo
C. Religion*
D. Cult

6. A religious group that is at odds with the dominant religion and culture and is usually headed by a charismatic leader is a

A. cult*
B. cell
C. ward
D. sect

7. As Calvinism and capitalism grew together, which of the following statements is true?

A. a specific economic way of thinking produced specific religious beliefs.
B. a specifically religious view of the world produced specific patterns of economic behavior.*
C. religious goals and economic goals consistently conflicted with each other.
D. Protestants were more ethical than non-Protestants.

8. ________ are new or different religions whose teachings and practices put them at odds with the dominant culture and religion.

A. Sects
B. Splinter cells
C. Cults*
D. Churches

9. Though they are larger than cults, ______ also encourage the active recruitment of new members.

A. churchs
B. sects*
C. ecclesia
D. spiritual leaders

10. The teachings of religion help people adjust to life's problems and provide guidelines for daily life. This is an example of the ______ perspective to explain religion.

A. neo-conflict
B. functionalist*
C. symbolic interactionist
D. conflict

  1. Ms. Sue

    I'm not sure about 1.

    I agree with your other answers.

  2. Anonymous

    #1 is C

  3. xQc

    1. C
    2. A
    3. C
    4. C
    5. A
    6.C
    7. B
    8. B
    9. A
    10. B
    100% GO AGANE

Respond to this Question

First Name

Your Answer

Similar Questions

  1. Religion , help

    Okay so can someone just tell me what questions i should answer that consist of what there needs to be for the following major titles which are: this is for a powerpoint presentation that needs to have slides in each one for every …
  2. religion help

    I just need help in these three:what points would be good talk about the (#1) different sects of judaism (modern day) (#2)the nation of Israel (#3)Judaism today Modern-day Judaism has three sects. They are the Orthodox (the strictest), …
  3. Religion

    If you were to learn about a new religion, what are the ten questions you would ask a person from that religion?
  4. Eth 125

    Could somone check my grammar for me. I am not the best and could use some help. Thanks. • Imagine yourself as a current member of your selected group, and consider the following question: Would I want to immigrate to the United …
  5. 6th Grade Christian History

    1. when he roman government began to persecute Christians under Nero, a) Christianity almost disappeared b) Christians had to cremate their dead c) Jews hid themselves in their homes d) Christianity was outlawed 2. the bishop of Rome …
  6. Check my answers for world history please!

    9. Which Battle was Germany’s counter attack and last offensive of WWII which was in response to the Invasion of Normandy. a. Battle of the Coral Sea b. Battle of Stalingrad c. Battle of the Bulge**** 10. Japanese used suicide pilots …
  7. Check my answer for 1 history question?

    11. In 1935, Hitler and Germany enacted laws which denied German citizenship to Jews, banned marriage between Jews and non-Jews, and segregated Jews at every level of Society. What were these laws called?
  8. History/Government

    Please check my answers. What does the phrase jus sanguinis refer to?
  9. Math check answers please

    Sorry to bug again but can someone check my answers please thank you. 1. Simplify the expression 3w-10w A. 13w B. -7w C. -7 D. 7w 2. Y+2y+3z A. 2y+3z B. 3y+3z C. 2y^2+3z D. 6yz 3. 6r+r-5r A. 2r B. 1r+r C. 0r D. 7r-5r 4. 5x+2(x+6) A. …
  10. Sociology

    Jews, Christians, and Muslims all believe in one God who, as creator of the universe, is concerned about each individual's action and will hold each individual accountable for them. In this sense, Jews, Christians, and Muslims all …

More Similar Questions