AP Literature

posted by .

I need some help checking these questions. This is on the poem Ulysses by Alfred Tennyson, if you search "Ulysses poem" its the first result.

1. Lines 47-48 read, "That ever with a frolic welcome took/The thunder and the sunshine..." In line 48, thunder and sunshine are symbolic of
a) The weather Ulysses will face on his journey
b) The power and success Ulysses has had.
c) The adversity and good fortune Ulysses has had.***
d) The anger and pleasure he's given the gods.

2. Lines 1-32 represent the first section of Ulysses. The purpose of this section is to
a) To establish Ulysses's desire to travel once more.***
b) To show Ulysses is leaving his kingdom in good hands.
c) To reminisce about past voyages.
d) To ponder what is to come in the upcoming voyage.

3. Ulysses feels that he is
a) akin to the people he rules
b) dissimilar to the people he rules***
c) too young for his wife
d) too old for his wife

4. Ulysses symbolizes what kind of life?
a) One of boredom
b) One of a failed hero
c) One in search of knowledge and intellect***
d) None of the above

5. The westward direction of Ulysses's journey symbolizes
a) sailing toward death
b) sailing toward new enlightenment and intellect
c) sailing toward new experiences of corporal gratification.
d) b and c
e) a and b***

6. Lines 63-64 read, "It may be we shall touch the Happy Isles/And see the great Achilles, whom we knew." By alluding to seeing Achilles in line 64, Ulysses implies
a) the journey will bring great trials
b) the journey may bring war
c) the journey may bring triumph over their enemies
d) the journey may bring death***

7. In line 10 the word Hyades most closely means
a) Cluster of stars said to indicate raim when they rise with the sun***
b) Suitable
c) Wind
d) Severe suffering

8. Lines 45-46 state, “My mariners,/ Souls that have toiled, and wrought, and thought with me…” the mariners of line 46 are
a) The people of Ulysses’s kingdom
b) Past friends who have experienced past voyages with Ulysses***
c) Those he will take on this new voyage
d) Those who have experienced difficult times.



9. Line 44 to the end represents the third section of Ulysses. The purpose of this section is to
a) To establish Ulysses’s lack of desire to travel once more.
b) To illustrate his reason for sailing once more.***
c) To show ulysses is leaving his kingdom well attended during his absence.
d) To encourage his comrades to set sail with him.

10. Lines 33-43 represent the second section of Ulysses. The purpose of this section is
a) To establish Ulysses’s desire to travel once more
b) To reminisce about past voyages
c) To show ulysses is leaving his kingdom well attended during his absence***
d) To ponder what is to come in the upcoming voyage.

11. The theme of Ulysses can be stated as
a) “To taste, to touch, to smell.”
b) “To enjoy life while you have the chance.”
c) “Move into action as idleness leads to death.”***
d) “To strive, to seek, to find.”

12. The metaphor in line 23 “to rust unburnished, not to shine in use” serves to further the idea of
a) Ulysses as hero.
b) Ulysses as close to death.***
c) Ulysses as cherishing earthly things.
d) Ulysses as a good king.

13. In line 7 the word lees most closely means
a) A cluster of stars said to indicate rain when they rise with the sun.
b) Suitable
c) Wind
d) Living life to the fullest***

14. In line 42, the word meet most closely means
a) A cluster of stars said to indicate rain when they rise with the sun.
b) Suitable***
c) Wind
d) Severe suffering

15. To Ulysses exploration of the globe represents
a) His ability to become immortalized
b) His ability to bring honor to his country
c) His ability to explore new intellect
d) His ability to delight in physical adventure.

1. I'm pretty sure about this but put it in case someone thinks I'm wrong.

2. I'm torn between a and c, leaning towards a because these questions often are asking for the deeper meaning, not what's going on in the section.

3. Pretty sure here--he says his wife is old but they are matched, as in he is old too. He says about his people "and know not me."

4. I'm not sure if its c or d. He is bored at the moment but the poem is about his adventurous life and his triumphs which rule out a and b.

5. sailing west into the setting sun is often meaning death, and he says that he wants to "follow knowledge like a sinking star." But I'm also weary of "these two choices" answers.

6. Happy Isles are where dead heros go because its an eternal summer for the dead. Achilles is dead. If they see him, that means death, right?

7. The Hyades are a cluster of stars associated with rain, but sometimes words in poems don't mean the same thing

8. He says how they have worked with him.

9. I'm torn between b and d. As a reader, he is listing his reasons for sailing. In the poem, he is convincing his friends. This is like question 2. (note that this is like question 10 also.)

10. The whole section is about his son, so this one is obvious.

11. This one is hard. I want to choose d, but that's his catchphrase, and I feel like that's going to be wrong. In the poem he's talking about how he cant sit and rust, he needs to travel. Thoughts?

12. I think it's b, because he's rusting, but this metaphor sounds like a sword rusting in its sheath. He was a hero. Thoughts?

13. Sure. Lees is a word meaning "to the bottom of the glass, or to the edge, to the fullest." So he's living life to the fullest.

14. He's talking about how his son will do well, suitable is the only answer.

15. This one is hard. The only thing I know is that it's not b. For a, he talks about travelling and that "I am a part of all I have met" meaning he is remembered. Sounds like immortalized. But he says he's seeking knowledge, and he talks about exploring.

I really want to do well here, I'm not very good with poetry. I've really put a lot of time and thought into this and I'd greatly appreciate some input.

  • AP Literature -

    What were the answer good sir?

  • AP Literature -

    1. C
    2. A
    3. B
    4. C
    5. E
    6. D
    7. A
    8. B
    9. B
    10. C
    11. D
    12. A
    13. D
    14. B
    15. C

  • hahaha -

    You didn't know that many teachers change the order of the questions and/or answers to tests.

    Besides -- I've seen more wrong answers than right answers posted like this.

  • AP Literature -

    11. D
    12. A
    I took the test also already. I was given the answers afterwards.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Literature

    1 - In Ulysses by Alfred, Lord Tennyson, Ulysses is unhappy because: a - he's idle. b - the war has started. c - he has to leave his son. d - he's no longer leader of his country. Are these correct?
  2. Literature

    Need help with this-- 'Describe two figures of speech and how they helped you see things differently in the poem 'Beware: Do Not Read This Poem' Thanks -MC
  3. Literature

    This has to do with the question I asked yesterday-- From the poem 'Beware: Do Not Read This Poem': "tonite, thriller was abt an ol woman so vain she surrounded herself w/ many mirrors" How does the spelling of these words help us …
  4. british literature

    Describe each part of the plot of Alfred,Lord Tennyson's poem THE LADY OF SHALOTT.
  5. english

    The first four lines of the poem express Ulysses' A. frustration at being back home in peacetime B. gratitude to the gods for bringing him home safely C. respect and affection for his people D. unconditional love for his wife and son
  6. literature

    I need to now what is the poem of full powers about... the poem is by pablo neruda translated by Ben Belitt and Alastair Reid I already read this poem but i don't really understand it. So please help me ASAP Thanks
  7. English 9R

    connect your poem to something in the world, i.e. a song, film, current event, etc. Play the song or just mention the connection to the class. Have the students guess why this relates to your poem. My group and I read "The Eagle" by …
  8. English 4

    In “Ulysses,” the speaker declares,“I am a part of all that I have met:/Yet all experience is an arch wherethrough/Gleams that untraveled world, whose margin fades/Forever and forever when I move” (lines 18-21). What does this …
  9. English

    Read the following example. What is the effect of the meter in these lines?
  10. english

    Read the following example. What is the effect of the meter in these lines?

More Similar Questions